STRAVIČNO UPOZORENJE IZ NEMAČKE Posledice će biti gubitak radnih mesta i brzi KOLAPS industrijskih proizvodnih lanaca: EVO ko prvi ostaje bez posla…

Izvor/medij: Sve za vas (.site)
Ocjena: Klikbejt
Raskrinkano u: Klikbejt naslovi na anonimnom portalu Sve za vas

Odlukom za uvođenje sankcija Rusiji, kako bi pokušale na taj način da zaustave Ruskog predsjednika Vladimira Putina u onome što je započeo, mnoge zemlje je dovelo do toga da trpe posljedice. Ljudi su ubrzo počeli da u velikim količinama nabavljaju osnovne životne namirnice, što bi moglo bi se reći upravo dovelo do toga da prodavci i dobavljači drastično povečaju cijene.

Njemačka najjača ekonomija Evrope, poznata je po tome da je stabilna država po mnogo čemu, a pogotovo po radnim mjestima i zapošljavanju radne snage i sve onome što pruža svima koji se tamo upute kako bi ostvarili boravak.

Međutim, sve ide na to da bi zbog trenutne situcije u svijetu i Njemačku moglo dovesti do velikih gubitaka radnih mjesta. U utorak su tako IG METALL, IGBCE i IG Bau zadužili sve šefove sindikata da održe jednu zajedničku konferenciju za novinare Berlina, kako bi ih upozorili na sve moguće posljedice Njemačke vlade, koja je odlučila da ubuduće smanji oslanjanje na Rusku energiju, kao neki vid sankcija ili odgovora na vojnu operaciju koju je Rusija izvršila na Ukrajinu.

pPredsjednik Njemačkog siindikata hemijskih raadnika iIGBCE, aMihael Vasilijadis se oglasio i naveo slijedeće: ‘eEksplozivne cijene energije, ali prije svega mogući embargo na gas, teško bi pogodile energetsku intenzivnu industriju, “majku industrijske mreže”.

Članak indeksiran 08. 04. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me