STRAVIČNO UPOZORENJE IZ NEMAČKE Posledice će biti gubitak radnih mesta i brzi KOLAPS industrijskih proizvodnih lanaca: EVO ko prvi ostaje bez posla…

Izvor/medij: Savjeti za deset
Ocjena: Klikbejt
Raskrinkano u: Klikbejt naslovi na anonimnom portalu Sve za vas

Svi smo svesni činjenice da je rat u Ukrajini ušao u svoj drugi mesec trajanja. Isto tako, svesni smo promene u celom svetu koje je on donio, te i mogućih posledica koje će nositi.

Nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin rekao da ima plan vojnu operaciju na tlu Ukrajine, celi zapadni svet je uveo brojne sankcije Rusiji, koje su svakako imale veliki uticaj na njihovu ekonomiju. Ono što je zanimljivo je to da se to pokazalo kao kontraefekat, pa i te zemlje koje su uvele sankcije su osetile isto što i Rusija.

Na Balkanu je također došlo do naglog poskupljenja životnih namernica, pa je iz tog razloga veliki broj građana odlučio da napravi zalihe ulja i brašna. Poznato je i to sve uzrokovalo i određenu dozu panike jer je takvih namirnica jako brzo nestajalao iz prodavnica i supermarketa.

Sa ovom situacijom se u velikoj meri srela i Nemačka, gde je već skoro više od mesec dana u prodavnicama i supermarketima došlo do naglih poskupljenja, pa je gotovo nemoguće pronaći ulje i prehrambene namirnice na koje su stanovnici inače navikli. Poznato je i to da je Nemačka itekako ovisi o ruskom gasu te su šefovi sindikata IG Metall, IGBCE i IG Bau u Berlinu odžali zajedničku konferenciju za štampu. Svrha je bila da se građani upozore kakve posledice svih dešavanja mogu da snose. Nemačka vlada je inače odlučila da se više neće oslanjati na ruski gas.

Zbog ovog drastičnog poskupljenja energenta bi moglo doći do skraćivanja radnog vremena, te velikog gubitka radnih mesta. Moguć je i kolaps skoro svih industrijskih proizvodnih lanaca ne samo u Nemčkoj, već u Evropi i u svetu.

Članak indeksiran 08. 04. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me