Raskrinkavanje.ba

Otprilike novo → STRAVIČNO UPOZORENJE IZ NEMAČKE POSLEDICE ĆE BITI GUBITAK RADNIH MESTA I BRZI KOLAPS INDUSTRIJSKIH PROIZVODNIH LANACA: EVO KO PRVI OSTAJE BEZ POSLA

01.04.2022
Tekst članka

Zbog situacije koja je zadesila cijeli svijet, ljudi su ubrzo počeli nabavljati osnovne životne namirnice u velikim količinama, što je moglo reći da je navelo prodavače i dobavljače da drastično poskupe.

Njemačka je inače svima nama poznata kao stabilna zemlja po mnogo čemu, a posebno po poslovima i zapošljavanju i svemu što pruža svima onima koji tamo odu da ostanu, ali sve ide na to da bi zbog situacije u svijetu i Njemačkoj dovelo do gubitak posla.

U utorak su velike kompanije kao što su IG METALL, IGBCE i IG Bau naložili svojim sindikalnim čelnicima da u utorak održe zajedničku tiskovnu konferenciju u Berlinu kako bi ih upozorili na moguće posljedice njemačke vlade koja je odlučila smanjiti svoje oslanjanje na rusku energiju u budućnosti.

Michael Vasiliadis, predsjednik njemačkog sindikata kemijskih radnika (IGBCE), rekao je: “Eksplozivne cijene energije, ali prije svega mogući embargo na plin, teško bi pogodile energetski intenzivnu industriju – majku industrijske mreže.”

Da li nam imate vi nešto o ovome reći

Članak indeksiran 08.04.2022. Zadnji put osvježen 08.04.2022.

Ocijenjeno u analizi