Raskrinkavanje.ba

Webtribune → “Svetska Zdravstvena Organizacija” priznala da PCR test daje lažno pozitivne rezultate – Tramp odlazi počinje gašenje korone

21.12.2020
Tekst članka

I pošto nas sve vakcinišu, PCR testiranje radiće se „prema novim smjernicama SZO“, s pragom broja ciklusa između 25 i 30, a ne 35 i više kao dosad

Svjetska zdravstvena organizacija objavila je 14. decembra saopštenje upozoravajući da PCR testovi s velikim brojem ciklusa daju lažno pozitivne rezultate.

Imajući u vidu da je informacija tačna, i da se za nju zna već mjesecima, moramo postaviti pitanje: zašto je SZO objavljuje tek sad?

„Zlatni standard“ za testiranje na Sars-Cov-2 zasnovan je na reakciji lančanog umnožavanja polimerazom (Polymerase Chain Reaction, PCR), kojom se nukleotidi (djelići DNK ili RNK) umnožavaju dok ne postanu dovoljno veliki za identifikaciju. Umnožavanje se vrši ciklično, pri čemu se sa svakim ciklusom udvostručava količina genetskog materijala. Broj ciklusa potreban da se dođe do rezultata koji se može identifikovati naziva se pragom (cycle threshold, CT value). Što je viši prag, utoliko je manja vjerovatnoća da će se detektovati išta značajno.

U svom najnovijem saopštenju SZO izjavljuje da PCR testovi s visokim pragom daju lažno pozitivne rezultate na prisustvo virusa Sars-Cov-2.

Ovo odavno nije nikakva novina. Napisano je mnoštvo članaka, kako od stručnjaka za tu oblast, tako i od novinara specijalista za medicinu i drugih istraživača. Već mjesecima je opštepoznato da su testovi kod kojih je prag broja ciklusa preko 35 potencijalno besmisleni.

Izumitelj PCR postupka dr Kari Malis, koji je za to dobio Nobelovu nagradu, bio je izričit da PCR test nije namijenjen za dijagnostiku. Na prigovor da PCR tehnologija služi za zloupotrebu, Malis odgovara (na snimku od 48:40):

„Mislim da se sam PCR ne može zloupotrebiti. U pitanju je tumačenje rezultata testa… S PCR-om, ako ga sprovedete na odgovarajući način, možete naći bezmalo bilo šta kod bilo koga…“

Sve ovo je opštepoznato od početka zaključavanja. I sama vlada Australije priznala je da su testovi nepouzdani, a sud u Portugaliji da nisu podobni za namjenu za koju se koriste.

Čak je i dr Antoni Fauči javno priznao da se pri pragu iznad 35 ciklusa detektuju „mrtvi nukleotidi“, a ne živ virus.

I pored svega navedenog, zna se da mnoge laboratorije u svijetu vrše PCR testiranje s pragom preko 35 ciklusa.

Zašto se, onda, SZO najzad odlučila da izjavi da je to pogrešno?

Bajden dolazi, Tramp je savladan, korona više nije potrebna

Odgovor bi mogao biti šokantan u svojoj ciničnosti: Sad imamo vakcinu. Više nam ne trebaju lažno pozitivni rezultati.

Establišment je, kobajagi, proizveo čudotvorni lijek. I pošto nas sve vakcinišu, PCR testiranje radiće se „prema novim smjernicama SZO“, s pragom broja ciklusa između 25 i 30, a ne 35 i više kao dosad.

I gle čuda, broj pozitivnih slučajeva počeće opadati, i dobićemo potvrdu da naša čudotvorna vakcina djeluje.

Poslije višemjesečne poplave pozitivnih slučajeva, lažne statistike broja umrlih (npr. u Engleskoj), dodavanja „umro od kovida-19“ na potvrde o smrti onima koji su umrli od drugih uzroka… najzad mogu prestati. Mašinerija za pravljenje pandemije može se ponovo resetovati.

… ali samo dok radimo onako kako nam se kaže. Jave li se bilo kakvi drugačiji glasovi – poput, recimo, odbijanja velikog broja ljudi da se vakcinišu – prag broja ciklusa ponovo će početi rasti, i Establišment će ponovo upriličiti svoju čudnovatu zarazu.

Stavovi autora u ovom članku ne predstavljaju nužno i stavove sajta webtribune.rs

NAPOMENA: Ovaj tekst nije objavljen ni na jednoj socijalnoj mreži. Mogu ga pročitati samo posetioci sajta i oni koji su čekirali opciju primanja naših vesti putem poruka na računaru ili mobilnom telefonu

(Stanje stvari – Zero Hedge/Off-Guardian)

Članak indeksiran 25.12.2020. Zadnji put osvježen 25.12.2020.

Ocijenjeno u analizi