Raskrinkavanje.ba

Avaz → Tenkovi iz Srbije popravljat će se na Palama

13.12.2017
Tekst članka

Ministar industrije, energetike i rudarstva bh. entiteta RS Petar Đokić, posjetio je danas na Palama Fabriku motora specijalne namjene, gdje je s delegacijom iz Srbije, koju je predvodio ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin, razgovarao o unapređenju saradnje u oblasti namjenske industrije.

Na sastanku je razgovarano i o modalitetima dugoročne saradnje i upošljavanju proizvodnih kapaciteta Fabrike motora specijalne namjene, uključujući i mogućnost ulaska Srbije u vlasništvo tog preduzeća. 

- S predstavnicima Ministarstva odbrane Srbije smo dogovorili da potpišemo ugovor za remont deset tenkovskih motora, čime će biti uposleni proizvodni kapaciteti Fabrike motora specijalne namjene - rekao Đokić i dodao da će u naredna tri mjeseca na remontu tenkovskih motora biti angažovano sedamdeset radnika tog preduzeća.

Predstavnici Ministarstva odbrane Srbije su istakli da je Fabrika motora specijalne namjene na Palama za njih značajna kao kooperant, te su s tim u vezi iskazali veliko interesovanje za unapređenje saradnje, saopćeno je iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske.

Članak indeksiran 09.01.2018. Zadnji put osvježen 09.01.2018.

Ocijenjeno u analizi