Tri veoma važne Bizmarkove izjave

Izvor/medij: Zapadni Srbi
Ocjena: Dezinformacija
Raskrinkano u: Bismarck nije rekao da Ukrajinu treba odvojiti od Rusije

Postoje tri veoma zanimljive izjave njemačkog kancelara Ota fon Bizmarka (1815-1898), koji je bio premijer PRuskog kraljevstva: 1.Snaga Rusije može biti potkopana samo ako se od nje odvoji Ukrajina. Oni koji žele to da urade, ne samo da ih moraju odvojiti, već Ukrajinu moraju suprotstaviti Rusiji, zakrviti dva dijela jednog naroda i gledati kako brat ubija brata. Da bi to ostvarili potrebno je pronaći i odgojiti izdajnike među nacionalom elitom i uz pomoć njih izmijeniti samosvijest jednog dijela velikog naroda do takvog nivoa da mrze sve rusko, da mrze svoj rod, a da to ni ne znaju. Ostalo će učiniti vrijeme.

2.Mi i Srbi bismo pokorili Evropu.

3.Srbija.

Treću izjavu je izrekao na samrti, a da se i dan danas nije uspjelo razjasniti šta je pri tome mislio. Bizmark je bio prvi čovjek (P)Ruskog kraljevstva kojem sam naziv upućuje na srbsko-rasijansko porijeklo stanovništva tog entiteta, a vjerovanto je i Bizmarkovo porijeklo bilo srbsko. Jer nisu samo Srbi mi koji smo na prostoru bivše Jugoslavije, ima Srba dosta i po Njemačkoj, naročito istočnoj, Nije Rasija (tj. SSSR bez razloga povratio tu terotoriju pod svoje okrilje) PRusija i Rusija nekako prejednako zvuče da bi se moglo ovo ignorisati i praviti se blesav kao da je to slučajno.

Dakle, Oto je vjerovanto srbskog porijekla iz Sjeveroslavije, a ne Jugoslavije, od Srba latiničara, pa je i jasna njegova sklonost Srbima, kao i veoma dobro poznavanje načina kako da svoje Rase pokori sebi.

Jer Srbi i Rasi su nekada bili jedan te isti narod. A kako stvari izgledaju ponovo će biti, mada će i dalje postojati problem međusobnog sporazumijevanja. Jer mi mislimo da je naš srbski jezik najsređeniji i najbolji jezik na svijetu, sa fonetskom azbukom.

Da srbski jezik nij enajbolji na svijetu ne bi se oko njega otimali Bošnjaci/Muslimani, Crnogorci i Hrvati i uzimali ga i prikazivali kao svoj.

Desiće se paradoks, a već se to i sada dešava, da se sa svojom braćom Rasima sporazumijevamo na američkom jeziku.

 

Članak indeksiran 11. 06. 2022 Zadnji put osvježen prije 2 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me