Turska OS BiH Poklanja 10 Najnovijih Tenkova I 10 Najnovijih Helikoptera

Izvor/medij: Glas naroda BiH
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Nepostojeći tenkovi iz Turske

Altay tenkovi su zadnja generacija najmodernijih tenkova opremljenih po najsavremenijem standardu i prema statistikama su bolji od Izraelskih Merkava tenkova koji su se pokazali moćnim u dosta operacija

Pored 10 tenkova koliko Turska želi pokloniti OSBiH također u Bosnu stižu i napadački helikopteri ali pod jednim uslovom da i tenkovi i helikopteri budu smješteni u Federaciju BiH i pod upravljanje Bošnjačke komponente OSBIH.

Ovi helikopteri su zastrašujuće zvijeri koje dostižu brzinu do 300 kmh i naoružani su svime i svačim, od raketa do mitraljeza.

Proizvode se u Turskoj i licenca je čisto Turska. Ovim helikopterima BiH nebo će biti mnogo sigurnije jer sposobnostima i performansama ovih letjelica mogu zavidjeti i neki napadački avioni..

 

Ova donacija će biti realizirana čim se usaglase Ministarstvo odbrane BiH, predsjedništvo BiH i ministarstvo odbrane Republike Turske. Donacija dolazi po ličnom nalogu predsjednika Turske Erdogana zbog sve većih tenzija na području Balkana i BiH.

Vrijednost donacije je oko 450 miliona maraka jer uz tenkove i helikoptere dolazi i prateća oprema kao i određene rakete!

Izvor: globalno.org

Članak indeksiran 04. 02. 2019 Zadnji put osvježen prije 4 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me