Raskrinkavanje.ba

Moji receptići → TUŽNA VIJEST, PREMINUO GLAVNI GLUMAC IZ SERIJE NAŠA MALA KLINIKA, USLJED SRČANOG UDARA, OTIŠAO JE JE JEDAN OD NAJBLJIH GLUMACA, REKAO JE NIKOLA KOJO

27.02.2018
Tekst članka

Nedavno je preminuo odsrčanog udara, veoma nam poznat i drag glumc, koji je glumio u seriji "NAŠA MALA KLINIKA". Umro je u svojoj 49. godini, te iza sebe ostavio brojne uloge po kojima ćemo ga pmatiti.

Preminuo je najpoznatiji slovenski glumac Jernej Šugman.

Jernej je ostvario brojne uspjehe u svojoj karijeri koja je na žalost prerano završila. Bio je član ljubljanskog dramskog ansambla, te je glumio u mnogim izuzetno kvalitetnim tv projektima.

Naša mala klinika, Vrtičariji, Teatar paradajz, Noćno življenje su samo neki projekti u kojima je glumio.

 
U slovenskoj verziji serije “Naša mala klinika” Jernej je igrao jednu od glavnih uloga, ulogu “portira Vese”, koju je fenomenalno odglumio po mnogim kitikama.

Rođen je 23. decembra 1968. godine u Ljubljani. Nakon što je diplomirao na Akademiji za pozorište, radio, film i televiziju u Ljubljani 1992. godine pridružio se Drami Slovenskog narodnog pozorišta u Ljubljani gdje je nastavio raditi sve do svoje smrti.

 Mnoge kolege su ostale zatečene ovom viješću te su izrazil duboko žaljenje.

“Otišao je jedan od najvećih glumaca koje sam sreo”, napisao je Nikola Kojo, dok se Enis Bešlagić, prisjetio zajedničkih projekata:

 
“Ogromna ljudska gromada i dobra duša je otišla… Zbog odlaska ovakvih ljudi svijet je na gubitku… Mir brate… Dijelili smo uloge, vrijeme i do sada i prostor… Brate moj iskreni! Neka Bog dragi podari mir tvojoj dobroj duši i snagu svima onima koji ostaju iza tebe u ovoj boli.”

kurir.rs

Članak indeksiran 22.03.2018. Zadnji put osvježen 22.03.2018.

Ocijenjeno u analizi