U ORGANIZACIJI “TROJKE”! Na Ilidži skrnavljenje ramazana uz sotonistički ritual

Izvor/medij: Deblokada
Ocjena: Teorija zavjere Prenošenje lažnih vijesti Lažna vijest
Raskrinkano u: Satanističko obilježavanje Prvog maja na Ilidži samo u “mašti” anonimnog portala

Bespućima društvenih mreža pojavljuju se fotografije sa Ilidže na kojoj je veća grupa ljudi uz veliku vatru.

Samir Avdić iz lokalnog SDP-a je potvrdio da je bio na ovom događaju, a pohvalio je i suorganizatore, te gradonačlenicu Sarajeva Benjaminu Karić. Oni tvrde da ovim obilježavaju 1. maj, Praznik rada, iako je ritual proveden 30. aprila. Jezivo je posmatrati ovo paganističi ritual dok su u pozadini upaljeni kandilji na džamijama u vrijeme akšam-namaza.

 

Krajiška legenda, pomoćnik generala Atifa Dudakovića, Alaga Ajdinović reafirmisao je svoje objašnjenje od prije nekoliko godina o ovom običaju koje ovdje prenosimo u cjelosti.

 

Iblisovo (Luciferovo) drvo i majski uranak

Još jedan detalj paganizma u mome “malom mistu”. Koliko god neki događaj, praznik ili slično, bio zamaskiran i uokviren u ovozemaljski sladunjavi, “humanistički”, ili kakav drugi okvir, u njegovoj suštini je samo jedno – vjekovna borba zla protiv dobra, borba za ljudske duše između đavolskog nakota i Tvorca tih duša.

To što se kod nas poznaje kao Prvi maj (“praznik rada”), ustvari je običaj koji potiče još od paganskih vremena. U originalu se zove VALPURGIJSKA noć. U vjerovanju njemačkog naroda u Valpurgijskoj noći (30. aprila na 1. maj) vještice i sve svjetske vojske nečastivih se skupljaju na Brocken-planini gdje Lucifer vrši njihovu “smotru”! Inače ta Valpurgijska noć je jedan od najvažnijih satanističkih praznika i redovno podrazumijeva rituale uz prinošenje žrtve. Anton LaVey je u noći 30. aprila na 1. maj osnovao svoju Satanističku crkvu. On je smatrao Valpurgijsku noć najdemonskijim praznikom u čitavoj godini, kad vještice i demoni krstare zemljom, orgijama slaveći rođenje proljeća. LaVey je obrijao svoju glavu priikom stvaranja Satanističke crkve, kako bi podsjećao na egzekutora, odbacujući duhovni život u zamjenu za odanost paklu i materijalnim zadovoljstvima.

Korijeni ove teorije nalaze se u i životu Adama Weishaupta, rimokatoličkog svećenika, jezuita i profesora kanonskog prava na Sveučilištu u Inglostadtu, koji se rodio 1. maja 1748. godine (u židovskoj obitelji, koja je početkom 17. stoljeća bila pokrštena od strane rimokatolika u njemačkom gradu Inglostadtu). Weishaupt je u povijesti poznat kao rimokatolički svećenik, koji je odlučio da će pod svaku cijenu postati poznat, te je u jednom trenutku u svom životu skrenuo s crkvenog puta i počeo se baviti vještičarenjem i sotonizmom.

Na taj dan, osim sotonističke Valpurgijske noći, slavi se i rođendan ILUMINATA. Prema jednoj predaji, Adam Weishaupt se zapanjio kada je saznao da je dan njegovog rođenja vezan za drevno pogansko vjerovanje i običaj poganskog praznika Beltan, koji se slavio u čast prirode i plodnosti, a kojeg su pogani praznovali 30. aprila, te sotonističkog praznika Valpurgijska noć, koji se slavio u noći između 30. aprila i 1. maja.

Tada je odlučio da će svoj 28. rođendan, 1. maja 1776. godine, osnovati tajno sotonističko bratstvo pod nazivom ILUMINATI. Cilj tog bratstva posvećenog Luciferu (IBLISU) bio je i ostao: jednom svjetskom revolucijom srušiti dosadašnji način života, poredak i moralne norme, te izazvati stvaranje Novog svjetskog poretka, s Luciferom na čelu!

Nadalje, pojedini historijski zapisi govore u prilog činjenici da je Adam Weishaupt s Iluminatima odlučio cijelom svijetu nametnuti organizirani “doček 1. maja” i praznovanje sotonističkog praznika Valpurgijska noć, čijim bi se praznovanjem cijeli svijet poklonio Luciferu, na prijevaru.

Iluminati su potom, koristeći svoj veliki utjecaj u Americi, organizirali DEMONSTRACIJE radnika u Chicagu i sukob radnika sa policijom 1. maja 1886. godine. Nakon toga, službeni dogovor dogodio se 1889. u Parizu, kada je održan prvi kongres KOMUNISTIČKE Druge internacionale. Na tom kongresu, osim komunista sudjelovali su masoni svih vrsta, spiritisti i okultisti. Tamo je odlučeno da se svake godine praznuje proljetni praznik rada te da to bude su spomen “palih ” radnika u obračunu s policijom u Chicagu.

Pojedini istraživači Iluminata izvlače iz ovih podataka činjenicu da je to tajno društvo uspjelo ishoditi da cijeli svijet 1. maja, pod krinkom “humanizma i zaštite prava radnika”, zapravo slavi njihov rođendan, odnosno dan osnivanja i na taj način zajedno s njima veliča, slavi i svetkuje Lucifera, odnosno Sotonu (IBLISA).

Interesantno je koliko su Iliminati uspjeli da u izraženo katoličkim zemljama “proguraju” paganske običaje, koji nemaju nikakvog osnova ni u jednoj Objavi! Oni svake godine, baš 30. aprila (u Valpurgijskoj noći) “sade” ovakve toteme u čast Luciferu (Iblisu lanatullah), uz pijanku (i sve što s njom ide). Onda tu i sljedećih nekoliko noći stražare, da im ne bi mangupi iz susjednih mjesta ukrali taj totem – što bi bi bila neopisiva sramota i poniženje!

Taj totem ukrašava sva mjesta (nivoa mjesnih zajednica), sve do jeseni, kada se, opet ritualno i uz pijanku – uklanja!

Članak indeksiran 12. 05. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 sedmice
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me