UEFA potresla fudbalsku planetu: Manchester City izbačen iz Lige prvaka?!

Izvor/medij: BH dijaspora
Ocjena: Klikbejt Dezinformacija
Raskrinkano u: Manchester City nije izbačen iz Lige prvaka

Istražujemo situaciju preko nezavisnog tijela zaduženog za taj problem. Uskoro ćemo imati odgovore, rekao je u Dublinu predsjednik Uefe. 

Manchester Cityju moglo bi biti zabranjeno nastupanje u Ligi prvaka iduće sezone zbog navodnih kršenja pravila Fair-playa.

Sve je počelo kada je njemački magazin Der Spiegel prošlog mjeseca u saradnji s Football Leaksom objavio priču kako je vlasnik građana Skeikh Mansour multimilionskim ugovorima s kompanijama iz Abu Dhabija upumpavao novac u klub na način koji se protivi pravilima Fife.

Navedeno je i kako je Cityju 2014. godine progledano krzo prste te su već tada trebali biti izbačeni iz Lige prvaka, no veće sankcije spriječio je tadašnji glavni sekretar Uefe, a sadašnji predsjednik Fife Gianni Infantino.

Iz Manchester Cityja branili su se tvrdnjama kako su ovo samo pokušaji da se našteti ugledu kluba, ali čini se kako je Uefa navodne dokaze shvatila ozbiljno i pokrenula istragu koja će, prema riječima Čeferina, ubrzo završiti.

“Istražujemo situaciju preko nezavisnog tijela zaduženog za taj problem. Uskoro ćemo imati odgovore”, rekao je u Dublinu predsjednik Uefe i tako dao naslutiti da se aktualnim engleskim prvacima – ne piše dobro.

Članak indeksiran 05. 12. 2018 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me