Украјина обуставља транзит гаса у Европу!

Izvor/medij: Pravda
Ocjena: Klikbejt Manipulisanje činjenicama
Raskrinkano u: Manipulativni naslovi o obustavi tranzita ruskog gasa u Evropu preko Ukrajine

Оператор гасног транспортног система Украјине од сутра обуставља транзит гаса у Европу преко гасне станице „Сохрановка“ која се налази у Луганској области, наводи се у саопштењу оператора.

„Оператор гасног транспортног система Украјине обавештава да се од 07.00 часова 11. маја 2022. године неће вршити пријем гаса у гасни транспортни систем Украјине у тачки 'Сохрановка'“, прецизирано је у саопштењу.

Како је прецизирано, услед наступања околности више силе није могућ даљи транспорт гаса преко станице „Сохрановка“ и пограничне компресорске станице „Новопсков“ које су под контролом Русије.

Оператор наводи да кроз компресорску станицу „Новопсков“ пролази скоро трећина гаса који се испоручује из Русије у Европу транзитом – до 32,6 милиона кубних метара дневно.

Компанија наводи да је „у циљу испуњавања транзитних обавеза према европским партнерима могуће привремено пребацивање недоступних капацитета са тачке 'Сохрановка' у тачку 'Суџа' која се налази на територији која је под контролом Украјине“.

Украјински браниоци, осим дипломатски, припремају и војни пут за ослобођење Маријупоља, а планови се одвијају у највишем руководству Оружаних снага, изјавио је бивши командант бранилаца Маријупоља Максим Жорин. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Članak indeksiran 13. 05. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 sedmice
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me