Uzbuna u regionu, na svakoj plaži crvena zastava: Zabranjeno kupanje, građani panično bježe kućama

Izvor/medij: Dobar Dan
Ocjena: Klikbejt Dezinformacija
Raskrinkano u: Lažna uzbuna na lažnim portalima

I dalje je na cijelom Balkanu itekako varljivo vrijeme. Čas sunčani intervali, čas imamo situacije sa provalom oblaka i ledenim kišama, pa čak i gradom. Više niste ama baš nigdje sigurni. Cijeli region ovih dana pogođen je žestokim poplavama i jakim udarima vjetra, tako da ni glavni grad Srbije nije pošteđen cijele ove situacije. Dunav i Sava sa sobom uvijek donose jake vjetrove, tako da je Srbijanska metropola uvijek prva na udaru. Tako je bilo i za vikend kada se kupači kako treba nisu mogli ni okupati. 

plazaaPa tako, sa obzirom na trenutne vremenske uslove, na popularnoj Adi Ciganliji širom plaže istaknute su crvene zastavice, što je bio jasan znak da niste više poželjni na plaži zbog svoje sopstvene sigurnosti, a, ako slučajno niste znali, koje označavaju da je kupanje zabranjeno, na bilo kojem mjestu te jako popularne plaže.

 

Crvena zastava upozorenja je istaknuta zbog loših vremenskih prilika, koje su najavljene u Beogradu, i to ne samo dane vikenda, nego i ponedjeljak, utorak i srijedu”, potvrdili su za Beogradske medije iz Uprave Ade Ciganlije.

Niske temperature za ovo doba godine, vjetar koji strašno duva i pravi talase, uslovili su to da nadležni na poznatom Savskom jezeru postave crvene zastavice kako bi sugrađani znali da je kupanje zabranjeno.

Članak indeksiran 18. 07. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me