Raskrinkavanje.ba

Zanimljivosti.website → Uzbuna u RS, Dodik u panici ne zna šta da radi: NATO sve iznenadio, iduće sedmice stižu u BiH!

04.05.2019
Tekst članka

Delegacija Zajedničke komande snaga NATO-a u Napulju, koju predvodi admiral James Foggo, komandant Zajedničke komande, boravit će u posjeti Ministarstvu odbrane BiH u ponedeljak, 6. maja 2019. godine, gdje će se sastati sa ministricom odbrane BiH Marinom Pendeš i najvišim predstavnicima Ministarstva odbrane i Zajedničkog štaba OS BiH.

 Susret delegacije MO BiH i delegacije Zajedničke komande snaga NATO-a u Napulju planirano je za 15 sati, a nakon toga i obraćanje ministrice odbrane BiH Marine Pendeš i komandanta Zajedničke komande snaga NATO-a u Napulju admirala Jamesa Foggoa. Izjave za medije planirane su u 15.40 sati, saopštilo je Ministarstvo odbrane BiH. Bit će itekako zanimljivo vidjeti kakve će reakcije na ovu posjetu doći iz manjeg bh. entiteta.

 

Stav Republike Srpske o NATO integracijama BiH je već poznat, a to je da će konačnu riječ o tome dati građani na referendumu, izjavio je danas entitetski predsjednik Milorad Dodik. Kroz nelegalno i neustavno knjiženje perspektivne vojne imovine, BiH se na prevaru pokušava pokrenuti na putu evroatlantskih integracija, ali RS će svim političkim i pravnim sredstvima osporiti neustavne i nezakonite aktivnosti pravobranilaštva u Sarajevu, ustvrdio je Dodik, saopćeno je iz kabineta entitetskog predsjednika.Tokom razgovara u Banjoj Luci s ambasadorom Slovačke Republike u BiH Janom Pšenicom, naglasio je da je RS opredjeljena za evopski put BiH, i da je potrebno da svi nivoi vlasti preuzmu odgovornost za funkcioniranje uspostavljenog mehanizma koordinacije.Predsjednik RS-a i slovački ambasador konstatirali su da su svih prethodnih godina Slovačka i RS ostvarivale dobru saradnju, i izrazili očekivanja da će ta saradnja biti nastavljena i ubuduće.

Članak indeksiran 08.05.2019. Zadnji put osvježen 08.05.2019.

Ocijenjeno u analizi