“Вашингтон за кампању Тривићеве издвојио 10 милиона долара”

Izvor/medij: Patriote srpske
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Ambasada SAD-a ocijenila tvrdnje o uplati miliona Jeleni Trivić kao "jeftini politički trik"

Администрација Џозефа Бајдена издвојила је 19,5 милиона КМ за кампању Јелене Тривић против Милорада Додика, сазнаје “Глас народа” из поузданих извора.

“Овај износ је тачно 10 милиона долара које су војним авионом у четвртак, 4. августа, пренесене до аеродрома Сарајево, гдје је тај новац, према тврдњама нашег извора, преузео њен брат, Игор Тешић који јој је шеф штаба и води њену кампању”, преноси Срна.

Према истом извору, “износ је одобрен документом Стејт департмента од 11. јула ове године, а за операционализацију ове акције задужена је Нина Јаковић која води Борд за управљање дезинформацијама америчке владе, а раније је управљала Фондом демократске помоћи Украјини”.

У тексту се наводи да је договор постигнут на састанку Габријела Ескобара и Метјуа Палмера са Јеленом Тривић и Младеном Иванићем.

“У документу о самој намјени стоји да ће ‘кампања бити базирана на ранијим одлукама о томе да противнике САД треба окарактерисати као корумпиране и криминализовати их. Дио новца треба уложити у кампању за промовисање измјене изборних правила, а дио у ‘теренски’ рад кандидаткиње Тривић и њених сарадника'”, истиче се у тексту.

“Познато је да је на састанку државног секретара САД Ентонија Блинкена са шефовима агенција Америке, а који је одржан у септембру 2021. године, промовисан концепт према којем ће се према свима у свијету за које САД процијене да су сметња њиховим намјерама покретати кампање којима ће они бити окарактерисани као корумпирани. Записник са овог састанка доступан је на сајту Стејт департмента. Јелени Тривић је наглашено да у сваком свом наступу тему корупције мора наводити као примарну”, наглашава се у тексту.

Према истом извору, јасно је да иза свега стоји идеја која жели да до 30. годишњице Дејтонског споразума, а то је до краја предсједничког мандата Јелене Тривић, БиХ мора бити постављена према жељама САД и њихових сарадника Бошњака, а то значи нестанак Републике Српске.

“САД су процијениле да им је главна сметња на том путу Милорад Додик и да су избори прилика да се на власт доведу подобне политичке снаге”, преноси Срна.

Članak indeksiran 19. 09. 2022 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me