Raskrinkavanje.ba

Novi Magazin → Večernje novosti: Sarajevo sprema crnu listu Srba

08.11.2018
Tekst članka

Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić priprema zvaničnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije kojima će biti zaranjen ulazak u BiH, pišu Večernje novosti.

Prema inforamcijama lista, na spisku bi mogli da budu ministar odbrane Aleksandar Vulin, lider Srpske radikalne strnake Vojislav Šešelj, predsednik pokreta Zavetnici Stefan Stamenkovski, kao i poslovni ljudi, istoričari, književnici, novinari među kojima i urednik televizije "Hepi" Milomir Marić.

List piše da je Mektićev mandat na izmaku i da on sada nastoji da što pre formrmalizuje spisak kako bi dokument stupio na snagu pre formiranja novog Saveta ministara BiH.

Novosti podsećaju da je Mektić sastavljao listu nepoželjnih građana Rusije na kojoj su se našli pisac Zahar Prilepin i osnivač moto klub "Noćni vukovi" Aleksandar Zaldostanov.

Nedavno je i Crna Gora  nepoželjne proglasila akademika Matiju Bećkovića, istoričre Čedomira Antića i Aleksandra Rakovića, kao i profesor prava Dejana Mirovića koji su trebali da govore na akademiji povodm obeležavanja stote godišnjice ujedinjenja Srbije i Crne Gore 1918. godine.

Članak indeksiran 11.11.2018. Zadnji put osvježen 12.11.2018.

Ocijenjeno u analizi