Večernje novosti: Sarajevo sprema crnu listu Srba?

Izvor/medij: Insajder
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: Novosti “otkrivaju” još jednu laž

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić priprema zvaničnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije, kojima će biti zabranjen ulaz u BiH, pišu "Večernje novosti".

List navodi da bi na spisku mogli da se nađu poslovni ljudi, istoričari, književnici, novinari, ali i političari. 

Izvor lista navodi da će se na Mektićevoj listi naći i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, glavni urednik televizije "Hepi" Milomir Marić i predsjednik pokreta "Zavetnici" Stefan Stamenkovski. 

"Novosti" podsjećaju da je Mektić nedavno potvrdio da "postoji registar osoba koje su protjerane ili im je, na određeni period, zabranjen ulazak u BiH, i da je u njemu oko 2.000 ljudi". 

On je međutim, odbio da to nazove "crnom listom", navodeći da "BiH nije Amerika da pravi `crne liste`". 

List piše da se za Mektića spekuliše da je blizak predstavnicima američke administracije u Ambasadi SAD u Sarajevu, a da je ranije bio dovođen "u vezu sa aferom prisluškivanja predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, a preko veza sa njim i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića". 

"Novosti" podsjećaju da je Mektićev mandat na mjestu ministra na izmaku, pa on sada nastoji da što prije formalizuje ovaj spisak da bi dokument stupio na snagu prije formiranja novog Savjeta ministara.

Izvor: Srna

Članak indeksiran 12. 11. 2018 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me