Raskrinkavanje.ba

Magazin Dan → VELIKI ŠOK! RUSI MASOVNO STIŽU U SRBIJU! U velikom broju kupuju i iznajmljuju ove stvari – NE ŽALE NOVAC! Građani Srbije u VELIKOM PROBLEMU

02.04.2022
Tekst članka

Već mesec dana od kako je krenula ruska invazija na Ukrajinu, jako veliki broj Rusa je odlučio da napusti Rusiju i da dođu u Srbiju, iako ih mnogo odlasci i prema Turskoj i Emiratima, a u svim tim zemljama je naglo porasla cena nekretnina. Pa je tako i u Beogradu, ali i u Novom Sadu primećen nagli porast iznajmljivanja stanova i kuća ali isto tako i kupovina, stanova, kuća, poslovnih objekata od strane ruksih ali i ukrajinskih državljana.

Također, agenti za nekretnine kažu da je Srbija posebno interesantna za ruske i ukrainske IT stručnjake, nakon invazije mnoge kompanije bile prinuđene da premeste svoje kompanije bile prinuđene da premeste svoje kompanije i radnike na sigurnija mesta, a konsultant u agenciji za nekretnine Aleksandar Anđelić je rekao sledeće za medije: “To je prevashodno počelo polako, da bi to sad prešlo nekoliko hiljada. Mi očekujemo da će taj broj i rasti. Većinom sad dobijamo najave od velikih kompanija da dovode po 40 porodica, 100 porodica i to su upiti koje mi dobijamo na svakodnevnom nivou što predstavlja veliki broj ljudi koji dolazi. Očekivali smo da to neće trajati dugo i da neće biti veliki broj upita, ali sad imamo najave da će sve veći broj njih dolaziti”.

Kada je u pitanju sami centar grada Beograda, Rusi i ukrajinci su pokazali veliko interesovanje i za kupovinu nekretnina u opštinama Savski venac, Vračar, Dedinje, Senjak i Novi Beograd. Jelena Davidović, inače koja je vođa prodajnog tima oglasnog portala nekretnine.rs novinarima je rekla sledeće: “Veće interesovanje vlada za kupovinom poslovnih prostora i kuća. Pored ruskih i ukrajinskih kompanija zainteresovane su i kompanije iz Njemačke i Engleske, prije svega iz IT sektora. Zainteresovani su za kupovinu većeg broja kvadrata i važno im je da te kuće imaju dodatni sadržaj kao što je bazen, dvorište, jer kupovinom tih kuća, pored prostora, oni rješavaju i smještaj za svoje zaposlene”. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Članak indeksiran 08.04.2022. Zadnji put osvježen 08.04.2022.

Ocijenjeno u analizi