VIDEO: Blokada, uhapšeni Davidovi roditelji

Izvor/medij: Portal Analitika
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Dezinformacija
Raskrinkano u: Policajac nije bio “šutiran” na Trgu Krajine

Banjalučka policija i pripadnici specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske blokirali su Trg Krajine i označiili ga žutom trakom. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske jutros su u Banjaluci priveli Davora Dragičevića, oca stradalog mladića Davida Dragičevića, potvrdio je za Klix.ba advokat Ifet Feraget.

Policija zabranjuje bilo kome da priđe mjestu na kojem se nalazi slika ubijenog mladića Davida Dragičevića.

Na trgu se nalazi dvadesetak pripadnika specijalne policije RS.

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića, jutros je uhapšen, a trenutno se nalazi na hirurgiji, jer mu je slomljena ruka. 

Policija je s Trga Krajine odvela i Suzanu Radanović, majku ubijenog mladića, a prema poslednjim informacijama, ona se nalazi u porodičnoj kući, koju policija pretresa. 

Osim njih dvoje, uhapšeno je još nekoliko članova grupe "Pravda za Davida" koji su 17. decembra protestovali ispred Narodne skupštine RS kada je birana nova vlada RS. 

Među onima koji su napali policajca je i aktivista grupe Pravda za Davida novinar Miljan Kovač, prenijela je RTRS. Kovač je u oktobru napao novinara te televizije, Nikolu Marića, u centru Banjaluke dok je snimao anketu za emisiju "Računica". Miljan Kovač iz Gradiške u julu je, podsjeća RTRS, verbalno napao i premijerku Željku Cvijanović tokom posjete ovom gradu, nakon čega mu je uručen prekršajni nalog. Poznat je, kažu, po svojoj agresivnosti i višegodišnjoj mržnji i napadima na RTRS, koje je ispoljavao kroz svoje tekstove. 

Članovi grupe "Pravda za Davida" 17. decembra su iznijeli teške optužbe na rad MUP-a i negodovali zbog ponovnog izbora Dragana Lukača za ministra unutrašnjih poslova RS-a.

 

 

Članak indeksiran 26. 12. 2018 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me