VIDEO Neredi u Sarajevu: Sukob policije i bivših boraca ispred Parlamenta!

Izvor/medij: BH dijaspora
Ocjena: Dezinformacija
Raskrinkano u: Sukob koji se nije dogodio

Dramatična situacija u Sarajevu gdje je tokom protesta bivših boraca došlo do okršaja demonstranata sa policijom.

Pripadnici Udruge Zaboravljeni branitelji, koji protestuju pred zgradom Parlamenta FBiH, otjerali su Vladu Marušića koji je nekada bio predsjednik ove udruge.

Oglas

Naime, na mjestu demonstracija došlo je do naguravanja, a bivši saborci su nakon Marušićevog udaljavanja dobacivali “ubijte ga” i “bacite ga u Miljacku”. Saborci ga inače smatraju “plaćenikom vlade”.

Problem je nastao kada je Marušić pokušao ući u zgradu jer je, kako je sam tvrdio, dobio poziv. U pritisku koji je rezultirao udaljavanjem Marušića učestvovali su jednako pripadnici Hrvatskog vijeća obrane i Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Marušić je jedan od bivših lidera Udruge Zaboravljeni branitelji, a trenutno vodi Udruženje razvojačenih branitelja HVO-a.

Podsjećamo, bivši borci su u borbi za svoja prava uoči današnje tematske sjednice posvećene boračkoj populaciji blokirali cestu ispred Parlamenta. Oni traže jedinstven i javni registar boraca, ukidanje finansiranja svih boračkih udruženja na svim nivoima i borački dodatak – javlja Klix.

Članak indeksiran 11. 06. 2018 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me