Vlada najavila da od 15. maja pranje ruku neće biti neophodno

Izvor/medij: Bolja Bosna
Ocjena: Satira
Raskrinkano u: Satirični tekst predstavljen kao “vijest” o ukidanju obaveze pranja ruku

Nova odluka Vlade Srbije!

Vlada Republike Srbije najavila je da, u sklopu ublažavanja mera borbe protiv korona virusa, od 15.maja pranje ruku više neće biti neophodno.

U saopštenju izdatom tim povodom navodi se da će već od ponedeljka građani dva puta dnevno ruke moći da peru samo toplom vodom, bez sapuna, ali uz poštovanje mera socijalnog distanciranja. Vlada napominje da će za osobe starije od 65 godina obaveza pranja ruku biti ukinuta u poslednjoj nedelji maja.

 

POGLEDAJTE I OVO

Mgid

Uzmite 1 šalicu ovoga (prije kreveta) i isperite trbuh debelom!

Nutrivix

Muškarcima zastaje dah. Evo kako sam oblikovala svoju guzu

Push Up

Sijede kao gumicom obrisane, kako? Uz pomoć jednostavne metode

ELLA

Muškarci gube dah na moj pogled, ovako sam došla do toga

Feg Eyelash

-Veoma je važno da se sa ukidanjem obaveznog pranja ruku ide postepeno da ne bismo došli u situaciju da tu meru opet uvedemo. Već od ponedeljka za pranje ruku će dva puta dnevno biti dovoljna samo topla voda, a ako vremenske prilike budu povoljne već za vikend ćemo broj pranja ruku bez sapuna moći da povećamo na četiri puta u toku dana – izjavio je za Njuz ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

-Neki plan dalje relaksacije mera podrazumeva preporuku da se nakon 8.maja ruke peru samo hladnom vodom, dok će sapun biti stvar ličnog izbora, da bismo onda od 15.maja u potpunosti prešli na uobičajene higijenske navike koje ne podrazumevaju redovno i temeljno pranje ruku. Međutim, ono što moram da naglasim jeste da pre juna neće biti dozvoljena javna okupljanja više od pet osoba sa neopranim rukama – istakao je ministar.

Lončar je dodao da će od polovine juna građanima biti dozvoljeno da se ponovo ljube, kao i da jedni drugima kijaju ili kašlju u lice jer, kako je objasnio, moramo da se vratimo normalnom životu.

Preuzeto sa satiričnog portala Njuz.net

Članak indeksiran 09. 05. 2020 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me