Raskrinkavanje.ba

Insajder → VLAST SE ISPRSILA: Nagrada za informacije o Gačiću 900 KM

11.02.2019
Tekst članka

Objavljeno je koliko iznosi nagrada za pronalazak poludjelog ubice Edina Gačića. 

Onaj ko vlastima dostavi informacije koje dovedu do hapšenja četverostrukog ubice biće nagrađen s 900 KM, objavila je TV1.
Naime, na hitnoj sjednici Vlade Kantona Sarajevo odlučeno je da će biti nagrađen onaj ko bude dao tačne informacije vezane za lokaciju ubice, za kojim se traga već osam dana.
Međutim, nije jasno na osnovu čega su iz Vlade Sarajevskog kantona zaključili da će 900 maraka biti dovoljan motiv građanima za rizikovanje života kako bi otkrili gdje se nalazi opasni ubica zbog kojeg vlada vanredno stanje u dijelovima BiH, nakon što se u subotu otkrilo da je bivši pripadnik mudžahedina, koji je u bjekstvu nakon što je prošle sedmice likvidirao vlasnika dućana, a zatim ubio i policajca.
U dijelovima BiH u kojima bi se mogao nalaziti Gačić među građanima vlada panika, a policija pretražuje kuće i vozove u potrazi za ubicom.
- Na terenu je trenutno oko 1.200 policijskih službenika jer je potrebno da se tokom ovih dana na području Kantona Sarajevo građani osjećaju sigurno, da imamo njihovo povećano prisutvo na mjestima javnog okupljanja, kod škola, vrtića, kao i na svim mjestima koje smo mi kao MUP i Vlada dužni bezbjednosno pokriti - poručio je kantonalni ministar Admir Katica. 
Najavio je da će ukoliko te policijske snage ne budu dovoljne tražiti da im Predsjedništvo BiH na raspolaganje stavi i Oružane snage BiH. 
Rečeno je kako se sve čini da se ubica policajca Mahira Begića što prije pronađe i privede.
Izvor: Index.hr

Članak indeksiran 13.02.2019. Zadnji put osvježen 30.01.2024.

Ocijenjeno u analizi