Raskrinkavanje.ba

Poskok → VODIĆ ZA TAČNOVCE: Kako trebaju izgledati autentični ustaški grafiti po Partizanskom

12.03.2016
Tekst članka

Prošli mjesec Tačnovci su objavili seriju članaka o događajima s partizanskog groblja, na dan kad su obilježavali pobjedu partizana i komunista te oslobođenje od kvislinške ustaške vlasti. U Mostaru su inače tog datuma , osim što se dogodila pobjeda nad Ustašama, ujedno pobijeni i nekakvi nevini fratri, i nevini civili, a ne samo pripadnici Ustaške vojske, no o tome je nepopularno pisati, jer čak i ako braniš fratre i kažeš da su komunisti ubijali i nevine, iziskuješ opasnost da te netko prozove Ustašom.

Odmah da otklonimo imputacije. Rijetki su tekstovi Drage Bojića s kojima se slažemo. No tekst o partizanskom groblju potpisujemo. Bogdanovićevo groblje spomenik je vremena, umjetničko djelo koje se mora i treba zaštiti. Na njemu međutim jednog dana trebaju sjediti unuci patizana antifašista, onih kojima se divimo, ali i unuci komunista i ustaša kojima se ne divimo. Tamo trebaju sjediti i unuci onih koji su nevini stradali nakon ulaska komunista i partizana.Totalitarista i Antifašita. I tamo , jednog lijepog demokratskog dana trebaju svi skupa i zajedno voditi pristojne polemike o tome što se tog dana točno dogodilo. Uređen Bogdanovićev spomenik se mora dogoditi. To apsolutno ne znači da se time opravdavaju zločini komunista, i da se vrijeđa bol onih kojima je taj dan nanesena nepravda.  Uređen spomenik znači visoku svijest i civiliziranost današnje generacije koja živi u Mostaru. Nadamo se da će njegova obnova što prije doći na red budući da je Mostar stidljivo krenuo s urbanizacijom cijelog grada.

Vratimo se na temu.

Tačnovci su dakle objavili kako su ih na partiznaskom groblju dočelali “ovčije đubrivo i grafiti, a tijekom proboja do samog partizanskog groblja, jedva su se probili kroz opasnu gomilu ćelavaca koja ih je htjela napasti no spriječili su to naši vrijedni specijalci (Objavio Dnevni list) (napomena: Možete li za promjenu naći neki manje kompromitiran medij?)

Slika zaslona 2016-03-11 u 16.03.29

Budući da je općepoznato kako se kultura podmetanja grafita u Mostaru nezaustavljivo širi, i kako Hrvati sa Zapadne strane podmeću grafite u Fejićevoj, te kako isto tako Bošnjaci s Istočne podmeću grafite na zpadnoj, za što postoji bezbroj svjedoka i priča nije bez osnove, apeliramo na kolege ako žele Taćno i Autentićno da prenose uvjerljive ustaške grafite i da ne čine greške koje su do sada činili.

Par kratkih naputaka:

  1. Ustašoidi u Rvata, ne šaraju svastike skupa sa U znakom, Obično i u 99% slučajeva nacrtaju nemušto U slovo  s križićem u vrhu. Dakle ako slučajno poznajete drugove koji šaraju grafite po partizanskom pojasnite im da ne crtaju skupa s njima i svastiku jer time dokazuju da crtač kojem to imputiraju nije autentičan.
  2. Ustašoidi imaju jako ružan rukopis. Recite im da ne šalju školovane ljude s finim rukopisom za crtanje grafita. Ovi grafiti su lijepo napisani, stoje ravno, čak je U slovo stilizirano. Tako školovanih Ustašoida nema. Ustašoidi današnjice su nepismeni i neškolovani. Najškolovaniji među njima je Bujanec a on je potpuni intelektualni odron.
  3. Oni koji pišu grafite “Treći entitet” ne pišu U grafite. U-ovci, ustašoidi i ustašopitekusi su strogo protiv Trećeg. Oni su za posao čišćenja Srblja do Drine, a Bošnjake smatraju cvijećem hrvatsva. U sukobu su sa hrvatskom politikom u BIH.
  4. Moralil biste znati da Ustašoidi nemaju oca, naime oni svog fizičkog tvorca ne  zovu “otac”. Ne postoji čak niti u Mostaru normalan čovjek, koji će reći “moj otac”. Mostarska  terminologija je “moj babo, moj ćaća, moj stari, moj tata” itd.

 

Prema tome kada prenosite onaj odvratni ustaški grafit “Ja ustaša, otac komunista zaklat ću ga itd…” trebate proučiti koji je to izvorni ustašoidni narativ u Hercegovini. Radi se inače o opskurnoj gangi u kojoj se koristi riječ ćaća, a koja je ganga nastala u novijem vremenu nakon rata,  više kao bizarna dosjetka, pokušaj morbidne duhovitosti.

Slika zaslona 2016-03-11 u 16.31.28

Google nam je kazao da jako malo ljudi koristi tu frazu “Otac komunista” , no namjerno ili ne , kazao nam je i da tu frazu “otac komunista” koristi recimo vaš redovni kolumnist Marinko Čilić.  Što puno govori jelte, kojim piscem se inspirirao naš i vaš “tajni” pisac grafita po Partizanskom, pa nas naš zločesti duh tjera da mislimo kako su grafiti napisani u vašoj režiji. Ili pak nisu? Ili pak jesu? Ha?

Slika zaslona 2016-03-11 u 16.28.15

Dio kolumne Marinka Čilića

Kada javite Miri Rašiću iz Dnevnog reketa, da malo napumpa događaj, digne atmosferu i pusti dezinformaciju, npr. onu da je grupetina golobradih ćelavaca  nagrnula na kolonu, dajte barem nasnimite nekakve agresivne mladiće, dovedite ih nek glume skinjare. Nije u redu objaviti samo fotografiju specijalaca kako spuštenog oružja i sa onim spuštenim spojlerima hodaju kroz mostarsku dosadnu provincijalnu svakodnevnicu i tvrditi da su bili napadnuti. Pored tolike tehnike danas, sveprisutnih smartphona sa giga mega kamerama, pored toliko fotografa koji su pratili cijeli događaj, uvjeravate nas kako eto nema niti jedne jedine fotografije ćelavca koji vas je napao? Ma hajte?!

Dakle ponavljamo:
Ispravno podmetanje je : “Ja Ustaša, ćaća komunista.. itd” ” ili “Ja Ustaša babo komunista itd…”

Inače, možda ste zaboravili, ali taj dan kompletna Ultras ekipa, među kojom se nalazi najradikalniji dio Mostaraca, bila je u Gabeli, na utakmici. Mogli ste se raspitati malo o tome.

U svakom slučaju, nadamo se da su tekstovi uspješno prevedeni, da je Mostar i ovaj put uspješno oblaćen, i da će strani donatori kojima ste poslali prijevode na engleski, biti izdašni vašoj “antifašističkoj” borbi, u stvarnosti totalitarnoj i titofilnoj i iduće godine.

Ugodan Vam dan. Vama koji eto “volite” Mostar više nego mi.

I dajte javite kada idemo skupa u akciju čišćenja partizanskog, da se lijepo družimo i vodimo uljuđenje dijaloge uz Predinovu Bilećanku.

Glazba je zvonka radost!

 

Ovu sliku i pjesmu postavljamo u čast običnih ljudi, poginulih poštenih antifašista, partizana. Ne u čast staljinističkih i titoidnih komunističkih zločinaca infiltriranih u njhove redove.

S poštovanjem,

 Poskok.info

Članak indeksiran 29.04.2018. Zadnji put osvježen 29.04.2018.

Ocijenjeno u analizi