Vojska otkazuje poslušnost Milu!

Izvor/medij: Alo
Ocjena: Klikbejt Dezinformacija
Raskrinkano u: Vojska nije “otkazala poslušnost” predsjedniku Crne Gore

Crnogorski predsjednik u opasnom problemu

 “Pozdrav za narod moj i prijatelje. Vidimo se u nedelju, ako bog da”, reči su kojima je svoj dolazak na litiju najavio oficir Zdravko Kasalica, predsednik Sindikata odbrane i Vojske Crne Gore. Mnogi su ovog oficira prozvali herojem jer je njegova izjava usledila nakon naređenja načelnika Generalštaba Dragutina Dakića u kom se navodi “da je crnogorskim vojnicima, kao i članovima njihovih porodica, strogo zabranjen odlazak na molebane na kojima građani izražavaju svoje neslaganje sa zakonom kojim je režim Mila Đukanovića udario na SPC “.

-U vojsci Crne Gore nema mesta za onoga ko misli da treba da brani crkvu od zakona jer se od vojnika očekuje da brani državu u skladu sa zakonima i Ustavom - izjavio je naćelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, dodajući da je nedopustivo učešće vojske na protestima na kojima, kako smatra, ima vidljivih primesa politike i “na kojima se mogu videti samo zastave druge države.”

Snažna podrška za hrabrog oficira koje se suprostavio nadređenom i rizikovao karijeru stizala je juče iz čitavog regiona. Mi smo stupili u kontakt s njim, ali nam je ljubazno objasnio da o svojoj odluci ne može da govori za medije jer za to nema neophodno odobrenje ministra odbrane. Dodao je i da se plaši da bi “svaka njegova drugačija reakcija mogla da naškodi nekome”.

Marko Milačić iz opozicione Prave Crne Gore ocenio je da Zdravko Kasalica osvetlao obraz Njegoševe Crne Gore, ali i da veruje da će njegovim stopama krenuti mnogi vojnici...

-Svaka čast, ljudino dostojna svojih slavnih predaka! Crna Gora se oslobodila okova, oslobodila se straha, ovo više nije njihova zemlja! Ne damo im svetinje! - naveo je Milačić.

Veoma je zanimljiva i činjenica na koju su podsetili crnogorski opozicionari i mediji, a to je da je Marijana Dakić, supruga načelnika Generalštaba Dragutina Dakića, pre nekoliko godina bila osuđena zbog kupovine glasova za vladajući DPS.

J.Đ.

Članak indeksiran 22. 02. 2020 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me