Raskrinkavanje.ba

Facebook profili i stranice → Vrijednost Namaza: Joga je politeistička religija

02.01.2022
Tekst članka

_

‼️"JOGA" je religija, a ne sport‼️

Porijeklo izraza: Sanskritski yuga "Jaram"; od starog indijskog yuj, što znači "spojiti zajedno, stegnuti pod jarmom, sjediniti".

Joga je sjedinjenje sebe sa "božanskim".

Filozofija i praksa joge zasnivaju se na vjerovanju da su Bog i čovjek jedno. Bog kao Onaj Koji pomaže tada više nije potreban jer svaka osoba sama u sebi ima "božije moći" - samo je stvar "ovladavanja njima."

Dakle, joga je religija i idolopoklonstvo!! Jogu je u "Bhagavad Gitu" (jedan od centralnih spisa hinduizma) uveo "Lord Krišna" kao "siguran put do hinduističkog neba".

Šiva - jedno od najstrašnijih "hinduističkih božanstava", koje se naziva i "razarač", oslovljava se kao "Gospodar joge" (Yogeswaran):

"U mahnitom plesu, šiva - plesač - pokreće svijet kako bi ga na kraju uništio. U jednoj od svojih mnogih ruku drži trozubac. Šiva je gospodar životinja, joge, gospodar demona i duhova."

Aleister Crowley, jedan od najpoznatijih satanista, čak je napisao knjigu o jogi. Bio je utjecajni religiozni pionir 20. vijeka i ubraja se među pionire joge i ezoteričnog Zapada.

Koristio je jogu da dozvoli demonima da uđu u njega. Aleister Crowley je također napisao da bi bijeli, nevin i savršeno zdrav dječak bio najbolja žrtva (za pedofilske rituale ili žrtve). Inače, obožava ga reper "Jay Z".

Kod joge (Kundalini Yoga) se pretpostavlja da postoji zmija koja je ovijena oko kičme, koja se mora "probuditi" kroz vježbe i praksu. Mnogi koji su je "probudili", su ispričali vrlo loša iskustva koja jako podsjećaju na džinnske napade. Neki od simptoma "buđenja" su sljedeći: nekontrolirano trzanje, osjećaj insekata na koži, orgazmi, ekstremne promjene raspoloženja, čudni glasovi i zvukovi koje niko drugi ne čuje ili osjetljivost na iritaciju.

Dakle, radi se o pozivanju još jedne "sile" u svoje tijelo!

Danas joga pripada "new age" religijama, i može se naći skoro svuda u svakodnevnom životu, čak i u vrtićima djecu upoznavaju sa jogom.

Joga nije "sport" već #ŠIRK (mnogoboštvo) - stoga oprezno!!! Jednom kada se džinn pozove, neće htjeti otići ubrzo, tako da bi svi trebali paziti na ovaj pogubni mnogobožački "trend" koji se sve više širi.

t.me/minbaralhaqq

Članak indeksiran 21.11.2022. Zadnji put osvježen 21.11.2022.

Ocijenjeno u analizi