ZA PRSA ISPRED KONKURENCIJE: Kandidatura Emine Jahić izazvala neviđen interes medija u BiH i regiji

Izvor/medij: Slobodna Bosna
Raskrinkano u: Mediji i žene u politici: Od političke kandidature do lavine seksizma

Tuzlanka Emina Jahić (21), Instagram ličnost koju na toj društvenoj mreži prati 170 hiljada korisnika, objavila je da će se kandidirati na predstojećim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini. Vijest o kandidaturi atraktivne Emine objavili su skoro svi vodeći mediji u BiH i regiji.

Jahić je na Instagramu objavila da će se natjecati za mjesto vijećnice u Gradskom vijeću Tuzle te da će na izbore izaći kao kandidatkinja stranke Demokratska fronta (DF), čiji je predsjednik Željko Komšić. Navela je i da se na izbornoj listi nalazi na 28. mjestu.

"Kao mlada osoba, svjesna sam položaja mladih u današnjem društvu, kao i problema s kojima se svakodnevno susrećemo. Stoga, kao predstavnica Foruma mladih DF-a, fokus mog djelovanja bit će poboljšanje položaja mladih", napisala je Jahić u objavi.

"Jedan od problema na koji se želim fokusirati, a s kojim se većina susreće je stjecanje prvog radnog iskustva kao preduvjeta za daljnje zapošljavanje. U narednom periodu, želim čuti vaše probleme i prijedloge kako bismo se zajedničkim snagama izborili za svoja prava i poboljšali svoj položaj u društvu", nastavila je.

 

"Pored toga, radit ću i na poboljšanju uvjeta života svih nas u mjesnim zajednicama koje pripadaju gradu Tuzla te uz vašu pomoć, napraviti od naše Tuzle bolje mjesto za život", zaključila je.

Jahić je u dijelu svog Instagram profila "O meni" navela da na Američkom univerzitetu u Bosni i Hercegovini studira međunarodne finansije.

Vijest o kandidaturi Emine Jahić prenijeli su čak i brojni hercegovački portali uz maliciozni komentar kako je kandidatkinja na mjestu, ali ima jednu veliku manu - nalazi se na listi loše stranke!

Članak indeksiran 02. 10. 2020 Zadnji put osvježen prije 8 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me