Zabranjeni snimak Aleksandra Vučića: Evo šta je radio u Sarajevu u ratu

Izvor/medij: ArmijaRBIH
Ocjena: Klikbejt
Raskrinkano u: “Zabranjeni snimci” objavljeni na Youtube prije 4 godine

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je bivši član i jedan od lidera Srpske radikalne stranke, a poznata je i njegova uloga u agresiji na Bosnu i Hercegovinu, posebno u agresiji na Sarajevo.

Svi ste već vjerovatno vidjeli njegove snimke napravljene na planini Trebević iznad Sarajeva. Na tim materijalima vidi se kako mlađahni Vučić provodi dane s Vojislavom Šešeljem i Tomislavom Nikolićem.

U isto vrijeme, na grad su svakodnevno padale hiljade granata, ubijana su djeca i nevini civili, a grad nije imao vode, struje, hrane niti bilo čega drugog osim terora i neviđenog urbicida. Bilo je to iživljavanje nad zdravim umom kakvo svjetska historija nije zapamtila.

I to u sred Evrope i to u sred modernog svijeta koji se diči demokratskim dostignućima. Cijeli svijet je gledao kako nas ubijaju, gledali su i oni u koje se sada zaklinjemo i predstavljamo ih kao velike prijatelje naše domovine. Svi su gledali, svi su bili jaki na riječima, svi su osuđivali, a niko ništa nije radio.

Zato je ove snimke potrebno opet pogledati i dobro ih urezati u pamćenje. Ovi ljudi danas sasvim slobodno šetaju našim gradovima, a Vučića će uskoro sa sve državnim počastima dočekati u Sarajevu isti oni koji su u tom gradu patili četiri godine opsade.

Kako neko reče jednom prilikom, Vučić dlaku mijenja, ali ćud – e u to ne možemo povjerovati. Evo zabranjenog snimka srpskog predsjednika iznad Sarajeva. Onako je tu valjda bio, turistički, zbog čega bi drugog dolazio usred agresije?

 

 

(bhdijaspora.net)

Članak indeksiran 04. 07. 2018 Zadnji put osvježen prije 4 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me