Raskrinkavanje.ba

Direktno24h → Željka Cvijanović poručila: Mi uvijek možemo mobilizirati 100 000 ljudi ako ko krene da ukine RS!

02.02.2019
Tekst članka

Predsjednica RS-a Željka Cvijanović učestvovala je na obilježavanju 77. godišnjice ustaškog zločina u Drakuliću.

 

U obraćanju medijima predsjednica manjeg bh. entiteta je rekla da “sjećajući se prošlosti malo dublje i ozbiljnije razmišljamo i o našoj sadašnjosti, a posebno budućnosti”.

“Mi danas uživamo slobodu jer imamo Republiku Srpsku. Ostvarujemo se kao društvo, imamo svoj cilj i gradimo je za generacije koje će doći. Cijena koju smo za tu slobodu platili u prethodnom ratu takođe je bila visoka, ali bi bila i viša da nismo imali Republiku Srpsku, i da u međuvremenu nismo izgrađivali i jačali naše institucije. Mi bi smo danas sa manje izvjesnosti gledali u budućnost. Zato je obaveza svih nas da čuvamo Republiku Srpsku jer je ona garancija da ćemo imati slobodu”, rekla je Cvijanović.

Dodala je da žele živjeti u miru s drugim narodima, ali istovremeno očuvati svoju autonomiju i “ustavni kapacitet”.

“Naše je pravo da upravljamo političkim i ekonomskim procesima koji su važni za naš daljni razvoj. Nažalost, ni ovo vrijeme nije lišeno izazova i pritisaka različite prirode i zato je važno da jačamo naše institucije i njihovu sposobnost da odgovore na potrebe naših građana. Važno je da se okupljamo i da smo zajedno”, naglasila je Željka Cvijanović.

Članak indeksiran 06.02.2019. Zadnji put osvježen 06.02.2019.

Ocijenjeno u analizi