Raskrinkavanje.ba

Tanjug → Zoran Milanović: Ako neko glasa za sankcije Miloradu Dodiku, za mene je izdajnik

25.01.2022
Tekst članka

"Ako neko iz Hrvatske bude glasao za te sankcije, on je za mene izdajnik. Onda ću ja predstavljati Hrvatsku u Evropskom savetu", rekao je Milanović.

ZAGREB - Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da je srpski clan Predsedništva BiH Milorad Dodik hrvatski sagovornik i da mu ne treba uvoditi sankcije, a za lidera najveće bošnjačke stranke Bakira Izetbegovića rekao da „kupuje vreme" kako bi se izbori u BiH mogli održati po starom izbornom sistemu koji diskriminiše Hrvate.

"Dodik nije etnonacionalista, nije šovinista, ne širi etničku mržnju", kazao je Milanović u obraćanju novinarima i dodao da je Dodik sagovornik, prenosi Hina.

 

Republika Srpska je trebalo da bude vojno uništena

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da je Republika Srpska "trebalo da bude vojno uništena", a da Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH, širi etničku mržnju, ali i da od njega "ima puno gorih".

"Proslava dana RS je najgore mogući izabrani datum, nakon njega su usledili grozni zločini i to slaviti kao sveto začeće jedne paradržave je politički nemoralno. RS je trebalo da bude vojno uništena. RS je nastala u Dejtonu, to je potpisao i Tuđman, i ja to akceptiram, i to je sve", rekao je Milanović novinarima, kako prenosi Jutarnji list.

 

Hrvatski vojnici neće ići u Ukrajinu

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da Hrvatska, kako je rekao, "neće imati ništa" s tim što NATO pojačava prisustvo na istoku Evrope zbog situacije oko Ukrajine.

"Ako dođe do eskalacije povući ćemo do zadnjeg hrvatskog vojnika", istakao je Milanović

Članak indeksiran 31.01.2022. Zadnji put osvježen 31.01.2022.

Ocijenjeno u analizi