Raskrinkavanje.ba

Lepa Brena opovrgla medijske navode o planovima za skijalište i hotel na Trebeviću

Brojni mediji objavili su članke u kojima se tvrdi da Lepa Brena planira graditi skijalište i hotel na Trebeviću. Popularna pjevačica demantovala je ove navode.

Na portalu Klix je 17.1.2021. godine objavljen članak u kome se navodi da pjevačica Fahreta Živojinović, poznatija kao Lepa Brena, planira da gradi hotel i skijalište na Trebeviću. Nije navedeno ko je izvor ove informacije, već samo da je riječ o “ekskluzivnim saznanjima”.

Lepa Brena na Trebeviću planira graditi skijalište i hotel

Jedna od najpopularnijih pjevačica s prostora bivše Jugoslavije Fahreta Živojinović, odnosno Lepa Brena, kako ekskluzivno saznaje Klix.ba, planira graditi skijalište i hotel na Trebeviću iznad Sarajeva.

Lepa Brena bi sa suprugom Slobodanom Bobom Živojinovićem do kraja januara trebala doći na finalni dogovor s nadležnima u Općini Istočni Stari Grad s obzirom na to da je ovaj infrastrukturni projekt planiran na širem području Brusa.

U članku se navodi da je načelnik Istočnog Starog Grada Bojo Gašanović potvrdio za Klix da je usvojen regulacioni plan kojim je predviđena izgradnja dvije skijaške staze sa tri zone, ali nije želio govoriti o investitoru. 

“Vijest” da popularna pjevačica gradi skijalište i hotel na Trebeviću ubrzo se proširila u bh. i regionalnim medijima. Desetine portala prenijele su Klixov članak, sa manjim izmjenama i različitim varijantama naslova u kojima se navodi da Lepa Brena gradi ili planira da gradi skijalište i hotel. Ovu vijest, između ostalih, prenijeli su Jutranji, Dnevnik (.ba), Slobodna Bosna, Hercegovina (.in), Nova (.rs),Informer, Srbija danas i Tuzlanski info portal.

Portali Glam blam, Pulsonline, Blic, Srpska info, Objektiv (.rs), Bl portal, K3, Jajce online, Novi glas i Nezavisne novine u svojim člancima navode da se “priča da Brena planira da izgradi skijalište i hotel na Trebeviću”. Portali Katera i Lepa i srećna navode da su bosanski mediji “prenijeli da Brena planira da izgradi skijalište i hotel”. 

Portali  24 sata, Story (.hr), Akter (.ba), Bonitet (.com) su svoje članke opremili naslovom u kojima su navodni planovi Lepe Brene pod znakom pitanja. 

Iako se u Klixovom članku nigdje ne pominje da je pjevačica izvor informacije, Republika, Mondo (.rs), Mondo (.me), Mondo (.ba) i Večernje Novosti (.ba) su u svojim člancima naveli da je ona to otkrila.

Klix je svom članku podsjetio da se o ideji izgradnje ski-staze na Trebeviću govorilo prije tri godine, kada je takav projekat odobrilo Gradsko vijeće Grada Sarajeva. Ali, nije došlo do realizacije tog projekta. Ovaj portal je objavio i detalje iz dokumentacije pomenutog projekta.

Treba podsjetiti da se o ideji izgradnje ski-staze na Trebeviću govorilo prije tri godine, kada je projekt odobrilo i Gradsko vijeće Grada Sarajeva, dok je gradonačelnik bio Abdulah Skaka. Skijaška staza je trebala pratiti trasu žičare od Vidikovca do Jarčedola, no do realizacije tog plana nikada nije došlo.

U projektnoj dokumentaciji je stajalo da bi Sarajevo bilo jedan od rijetkih, ako ne i jedini glavni grad koji bi imao skijašku stazu s pogledom na grad. Prema idejnom projektu, predviđena je izgradnja ski-staze i ski-lifta (dvosjeda) te osiguravanje sistema vještačkog zasnježivanja. S tim u vezi u planu su i objekti za održavanje i upravljanje ski-sistemom te prateći ugostiteljski objekti uz skijaške staze.

Tvrdnju da Lepa Brena planira gradnju skijališta i hotela na Trebeviću objavio je i Naj portal u nešto drugačijoj verziji članka, u kojem se pjevačica direktno povezuje sa projektom od prije tri godine. 

Još prije tri godine je Gradsko vijeće Grada Sarajeva odobrilo projekat.  Skijaška staza je trebala pratiti trasu žičare od Vidikovca do Jarčedola, no do realizacije tog plana nikada nije došlo. Navodno, sve je stalo kada se čulo da iza cijele priče stoji Lepa Brena.

Poznata kao uporna i snalažljiva osoba, Brena je istovremeno kontaktirala i vlasti u Istočnom Sarajevu, koje drže periferiju glavnog grada BiH. Ali, ni tamo nije mogla ništa uraditi jer nisu postojali regulacioni planovi.

Nakon što su i u Istočnom Starom Gradu usvojili regulacioni plan, Breni su širom otvorena vrata, pa će za početak graditi staze i hotel na teritoriji Istočnog Sarajeva, koja pripada Republici Srpskoj.

Portali Na dlanu, Espresso, Alo (.me), Toxic TV, Srbija danas, Pudlica, N portal, IDY TV, Informer, Srbija uživo, Večernje novosti (.ba), Nezavisne, Blic, Srpska info, Puls online, Jajce online, Novi glas, Bl portal, K3, Objektiv i Bonitet su izostavili dio u kome se pominje da je prethodni projekat odobren u Gradskom vijeću Sarajeva, time stvarajući dojam da se taj projekat odnosi na planove u Istočnom Starom Gradu te na navodne planove Lepe Brene.

Portal Biznis u članku objavljenom 19.1.2021. godine ističe da je Lepa Brena jedan od mogućih investitora.

Na portalu Svet & Scandal je 22. januara objavljen članak u čijem se naslovu tvrdi da Lepu Brenu “ucjenjuju” i da hoće da joj obustave gradnju hotela.

Ne navodeći ime izvora informacije, ovaj portal, pak, navodi da se pobunila nekolicina vlasnika parcela u blizini budućeg skijališta, jer smatraju da će im sportski kompleks narušiti mir. Iste tvrdnje objavio je i portal Tračara

Lepu Brenu ucenjuju! Hoće da joj obustave gradnju ski centra!

Lepa Brena sa suprugom Bobom planira izgradnju ski-centra kod Sarajeva i, mada je većina u Bosni sa oduševljenjem dočekala vest da se nešto lepo gradi u njihovom kraju, nastali su i prvi problemi!

Kako pišu mediji, nekolicina vlasnika parcela u okolini budućeg grandioznog ski-centra pobunila se jer smatraju da će sportski kompleks da naruši mir, tišinu i kako kažu, lepotu te netaknute prirode.

I jedan i drugi medij objavili su i tvrdnju da se “priča” da će Novak Đoković graditi hotel u Visokom.

Inače, priča se i da će Novak Đoković u Bosni da gradi hotel, tačnije u Visokom, gde su čuvene piramide koje on često posećuje da bi u podzemnim tunelima meditirao.

 

Šta su činjenice?

 

Ubrzo nakon što je Klix objavio članak u kome se tvrdi da Lepa Brena planira gradnju skijališta i hotela na Trebeviću, Dnevni avaz je objavio demanti pjevačice.

Nakon što su se u medijima pojavili napisi da Lepa Brena (61) na Trebeviću planira graditi skijalište i hotel, muzička zvijezda za portal "Avaza" je demantirala ove tvrdnje.

- Nije tačno - rekla je Lepa Brena ekskluzivno za "Avazov" portal. 

U članku je objavljen i screenshot Viber prepiske između novinarke Avaza i pjevačice.

Nakon toga, još dvadesetak medija objavilo je članke u kojima se demantuju navodi da Lepa Brena gradi skijalište i hotel na Trebeviću.

 

Foto: Odgovor Lepe Brene na upit urednice Avaza

Članak portala Kurir sadrži i demanti pjevačice, no i dalje ima netačan naslov.

Raskrinkavanje je kontaktiralo pjevačicu putem njene zvanične stranice na Facebooku. U odgovoru nam je potvrdila autentičnost izjave date za portal Dnevni avaz, te demantovala navode o gradnji skijališta i hotela na Trebeviću.


 

Kontaktirali smo i Kabinet načelnika Opštine Istočni Stari Grad. Na pitanje da li je tačno da Lepa Brena planira gradnju skijališta i da li je sa pjevačicom bilo ikakvih pregovora, dobili smo odgovor da je načelnik već istakao da je preuranjeno govoriti o potencijalnom investitorima, te da su pokrenuti razgovori sa nekoliko subjekata. 

Raskrinkavanje je kontaktiralo i gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubišu Ćosića. U odgovoru nam je rečeno da su u Gradskoj upravi Istočno Sarajevo informaciju da Lepa Brena planira graditi hotel i skijalište dobili od novinara portala Klix, te da nisu imali nikakve razgovore sa pjevačicom o ovom projektu.

Кad je riječ o Vašem konkretnom pitanju, eventualnom investiranju pjevačice Lepe Brene na Trebeviću, odnosno, gradnji hotela i skijališta na pomenutom lokalitetu,  informacije o tome dobili smo od novinara portala Кlix.ba. Ukoliko je ta informacija tačna, rado ćemo podržati taj projekat i uključiti se u razgovore kada dođe trenutak, međutim, moram da naglasim da nikakve razgovore o tome do sada nismo imali sa Lepom Brenom.


U analiziranim člancima navodi se da bi Lepa Brena sa suprugom do kraja januara trebala doći na finalni dogovor s nadležnima u Opštini Istočni Stari Grad. Ipak, do objavljivana ove analize (31.1) nije bilo nikakvih informacija o takvom sastanku. 

Tvrdnje da Novak Đoković planira da pravi hotel u Visokom već smo ocijenili kao lažnu vijest u analizi objavljenoj u oktobru 2020. godine.

Shodno navedenom, tvrdnja da Lepa Brena planira gradnju skijališta i hotela na Trebeviću,  objavljena u članku portala Klix, dobija ocjenu lažna vijest. Ova tvrdnja u drugim člancima, u kojima se navodi da Lepa Brena planira da gradi ili gradi skijalište i hotel na Trebeviću, dobija ocjenu prenošenje lažnih vijesti.

Portali Svet & Scandal i Tračara ovu ocjenu dobijaju i zbog tvrdnje da će Novak Đoković graditi hotel u Visokom.

Budući da članak portala Kurir sadrži demanti pjevačice, ali se netačna tvrdnja i dalje nalazi u naslovu i članku, ocjenjujemo ga kao dezinformaciju.

Članci u kojima su detalji projekta Grada Sarajevo od prije tri godine predstavljeni kao detalji novog projekta koji realizuje Istočni Stari Grad dobijaju ocjenu manipulisanje činjenicama.

Tvrdnju da Lepu Brenu ucjenjuju “vlasnici parcela u blizini budućeg skijališta” , objavljenu na portalu Svet & Scandal, ocjenjujemo kao lažnu vijest. Ostala pojavljivanja dobijaju ocjenu prenošenje lažnih vijesti.

Napomena 

2.2.2022. U analizi je prvobitno bilo navedeno da je Ljubiša Ćosić načelnik Istočnog Sarajeva, što je naknadno ispravljeno. 

Napomena

1.2.2022. Članci portala 24 sata(.hr), Glam!Blam, Nova S , Dnevnik (.ba), Objektiv, Lepa i srećna, Mondo (.rs), Republika, Alo(.me), Slobodna Bosna, Srpska info, Blic, Klix, Story(.hr), Informer, Nportal i Centrala su izmijenjeni i sadrže tačne informacije pa dobijaju i ocjenu ispravljeno.

2.2.2022. Portali Espreso, BL Portal, Jutarnji, Sandžak live, Kurir, Večernje novosti(.ba) i Srbija Danas su u međeuvremenu izmijenili članake i oni sadrže tačne informacije pa dobijaju i ocjenu ispravljeno.

3.2.2022.  Nezavisne novine su u međuvremenu izmijenile čalanak, on sadrži tačne informacije pa dobija i ocjenu ispravljeno.

4.2.2022. Depo i Naj portal su izmijenili članake, i oni sadrže tačne informacije pa dobijaju i ocjenu ispravljeno.

7.2.2022.. Portali Rejting i Ekskluziva su izmijenili članake i oni sadrži tačne informacije pa dobijaju i ocjenu ispravljeno.

8.2.2022. Članak portala 24 sedam je u međuvremenu izmijenjen i sadrži tačne informacije  pa dobija i ocjenu ispravljeno.

7.3.2022. Članak RTV BN je u međuvremenu izmijenjen i sadrži tačne informacije pa dobija i ocjenu ispravljeno.

9.5. 2023. Mondo (.ba) je izmijenio članak, on više ne sadrži netačne navode pa dobija i ocjenu ispravljeno.

28.07.2023. Portal Mondo (.me) je ispravio netačne tvrdnje u članku te je članku dodana i ocjena ispravljeno. 

11.10.2023: Članak portala Lepa i srećna koji je ocijenjen u ovoj analizi naknadno je povezan sa analizom zbog tehničkih razloga.


(Raskrinkavanje.ba)

Pogledajte originalne članke
Prenošenje lažnih vijesti 17.01.2022

Novi DANI: Lepa Brena planira graditi skijalište i hotel na Trebeviću iznad Sarajeva

Lepa Brena planira graditi skijalište i hotel na Trebeviću iznad Sarajeva.

 • Prenošenje lažnih vijesti
Dezinformacija 17.01.2022

Kurir: LEPA BRENA IMA NOVI BIZNIS O KOJEM ĆUTI! Pevačica hoće da gradi skijalište sa Bobom, a to nije sve!

Pevačica Lepa Brena i Saša Popović nedavno su prodali svoj udeo u "Grand" produkciji i prihodovali po 15 miliona evra.

 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 18.01.2022

Novi Glas: Novi biznis Lepe Brene o kom ćuti nakon prodaje “Granda”

Saša Popović je već otkrio da je novac uložio u nekretnine, dok je Lepa Brena priznala da planira novi biznis, ali i dalje nije otkrila o čemu se radi...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Prenošenje lažnih vijesti
Prenošenje lažnih vijesti 22.01.2022

Svet & Scandal: Lepu Brenu ucenjuju! Hoće da joj obustave gradnju ski centra!

Lepa Brena sa suprugom Bobom planira izgradnju ski-centra kod Sarajeva i, mada je većina u Bosni sa oduševljenjem dočekala vest da se nešto lepo gradi...

 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Lažna vijest
Prenošenje lažnih vijesti 17.01.2022

Mondo.rs: OD PRODAJE GRANDA ZARADILA 15 MILIONA EVRA: Zida luksuzan hotel i SKIJAŠKU STAZU - otkriven novi biznis Lepe Brene!

Otkriveno u šta ulaže Lepa Brena

 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 17.01.2022

Srbija danas (.com): LEPA BRENA I BOBA GRADE SKIJALIŠTE! Ogroman novac koji je pevačica dobila od Granda ulažu u NOVI BIZNIS

"Skijalište bi trebalo da ima dve staze dužine od 700 metara s jednim ski-liftom, a infrastrukturni projekat je planiran u sklopu Parka prirode Trebev...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 18.01.2022

Jajce-online: Novi biznis Lepe Brene o kojem ćuti nakon prodaje “Granda”

Saša Popović je već otkrio da je novac uložio u nekretnine, dok je Lepa Brena priznala da planira novi biznis, ali i dalje nije otkrila o čemu se radi...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Prenošenje lažnih vijesti
Prenošenje lažnih vijesti 17.01.2022

Republika.rs: LEPA BRENA NAKON GRANDA SPREMA NOV PROJEKAT: Pevačica izdvojila MILIONE, a evo i šta GRADI!

Lepa Brena je nakon prodaje svog udela u Grand produkciji dugo krila na šta planira da potroši taj novac, a sada otkrivamo koji je to pevačicin projek...

 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Prenošenje lažnih vijesti 17.01.2022

Hercegovina.info: EVO ZIMA ĆE Lepa Brena će graditi skijalište u BiH

Jedna od najpopularnijih pjevačica sa prostora bivše Jugoslavije Fahreta Živojinović, odnosno Lepa Brena, kako ekskluzivno saznaje Klix.ba, planira gr...

 • Prenošenje lažnih vijesti
Manipulisanje činjenicama 18.01.2022

Pudlica: LEPA BRENA IMA NOVI BIZNIS O KOJEM ĆUTI! Pevačica hoće da gradi skijalište sa Bobom, a to …

Pevačica Lepa Brena i Saša Popović nedavno su prodali svoj udeo u “Grand” produkciji i prihodovali po 15 miliona evra.

 • Manipulisanje činjenicama
 • Prenošenje lažnih vijesti
Prenošenje lažnih vijesti 17.01.2022

Express: Lepa Brena na Brusu planira graditi hotel i skijalište

Sarajevo bi bilo jedan od rijetkih, ako ne i jedini glavni grad koji bi imao skijašku stazu s pogledom na grad

 • Prenošenje lažnih vijesti
Prenošenje lažnih vijesti 19.01.2022

Poslovni hr: Lepa Brena želi graditi skijalište i hotel, jedna činjenica iz dokumentacije vrlo je specifična

Skijaška staza bi trebala ići od repetitora do Brusa, a pored nje će biti izgrađen hotel, ugostiteljski objekti i wellness centar.

 • Prenošenje lažnih vijesti
Prenošenje lažnih vijesti 17.01.2022

Big portal: Pjevačica planira graditi skijalište i hotel na Trebeviću

Lepa Brena planira graditi skijalište i hotel na Trebeviću iznad Sarajeva.

 • Prenošenje lažnih vijesti
Prenošenje lažnih vijesti 17.01.2022

Centralna: Lepa Brena planira graditi skijalište i hotel na Trebeviću

Jedna od najpopularnijih pjevačica s prostora bivše države, Fahreta Živojinović, puno poznatija kao Lepa Brena, kako piše Klix.ba, planira graditi ski...

 • Prenošenje lažnih vijesti
Prenošenje lažnih vijesti 17.01.2022

IN Media: Lepa Brena na Trebeviću planira graditi skijalište i hotel

Jedna od najpopularnijih pjevačica s prostora bivše Jugoslavije Fahreta Živojinović, odnosno Lepa Brena, kako ekskluzivno saznaje Klix.ba, planira gra...

 • Prenošenje lažnih vijesti
Prenošenje lažnih vijesti 17.01.0022

N portal: LEPA BRENA IMA NOVI BIZNIS: Ulaže milione u skijalište

LEPA Brena i Saša Popović nedavno su prodali svoj udeo u "Grand" produkciji i prihodovali po 15 miliona evra.

 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Prenošenje lažnih vijesti 17.01.2022

Nova.rs: Lepa Brena gradi skijalište i hotel u Bosni

Lepa Brena planira da gradi skijalište i hotel na Trebeviću iznad Sarajeva, javlja bosanski portal Klix.ba.

 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Prenošenje lažnih vijesti 21.01.2022

24 sata hr: Lepa Brena i Boba skupa grade hotel i skijalište iznad Sarajeva?

Skijalište bi trebalo imati dvije staze dužine od 700 metara s jednim ski-liftom, a infrastrukturni projekt planiran je unutar Parka prirode Trebević...

 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Prenošenje lažnih vijesti 17.01.2022

Rejting: Lepa Brena na Trebeviću planira graditi skijalište i hotel

Jedna od najpopularnijih pjevačica s prostora bivše Jugoslavije Fahreta Živojinović, odnosno Lepa Brena, kako ekskluzivno saznaje Klix.ba, planira gra...

 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Prenošenje lažnih vijesti 17.01.2022

Tuzlanski info portal: Lepa Brena na Trebeviću planira graditi skijalište i hotel: Do kraja januara finalni dogovor?

Jedna od najpopularnijih pjevačica s prostora bivše Jugoslavije Fahreta Živojinović, odnosno Lepa Brena, kako ekskluzivno saznaje Klix.ba, planira gra...

 • Prenošenje lažnih vijesti
Prenošenje lažnih vijesti 20.01.2022

Bauštela: Lepa Brena planira graditi skijalište i hotel u BIH

Jedna od najpopularnijih pjevačica s prostora bivše Jugoslavije Fahreta Živojinović, odnosno Lepa Brena, planira graditi skijalište i hotel na Trebevi...

 • Prenošenje lažnih vijesti
Manipulisanje činjenicama 17.01.2022

Puls online: POSLE ROŠTILJDŽIJNICE - SKIJALIŠTE! LEPA BRENA SAMO ŠIRI POSAO...

Dok je Saša Popović svoj deo novca od prodaje "Granda" uložio u nekretnine, Lepa Brena se okrenula novom biznisu.

 • Manipulisanje činjenicama
 • Prenošenje lažnih vijesti
Manipulisanje činjenicama 17.01.2022

Blic: NOVI BIZNIS LEPE BRENE O KOM ĆUTI Nakon prodaje "Granda" otkriveno U ŠTA JE ULOŽILA NOVAC

Pevačica Lepa Brena i Saša Popović nedavno su prodali svoj udeo u "Grand" produkciji.

 • Manipulisanje činjenicama
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Prenošenje lažnih vijesti 17.01.2022

Lepenička dolina: Lepa Brena planira graditi skijalište i hotel na Trebeviću

Jedna od najpopularnijih pjevačica s prostora bivše države, Fahreta Živojinović, puno poznatija kao Lepa Brena, planira graditi skijalište i hotel na...

 • Prenošenje lažnih vijesti
Prenošenje lažnih vijesti 17.01.2022

Katera: Mediji: Lepa Brena planira gradnju hotela i ski centra na Trebeviću

Estradna zvijezda Lepa Brena, prema pisanju portala "Kliks" planira gradnju skijaškog centra i ski staza na Trebeviću, na području opštine Istočni Sta...

 • Prenošenje lažnih vijesti
Manipulisanje činjenicama 18.01.2022

TV K3: Novi biznis Lepe Brene o kom ćuti nakon prodaje “Granda”

Saša Popović je već otkrio da je novac uložio u nekretnine, dok je Lepa Brena priznala da planira novi biznis, ali i dalje nije otkrila o čemu se radi...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Prenošenje lažnih vijesti
Prenošenje lažnih vijesti 18.01.2022

Story (.hr): ŠIRE SVOJ BIZNIS: Nekadašnji najpopularniji par na Balkanu planira graditi skijalište i hotel iznad Sarajeva?

Lepa Brena i suprug Slobodan Boba Živojinović do kraja siječnja trebali bi postići konačni dogovor s nadležnima.

 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Prenošenje lažnih vijesti 19.01.2022

Biznis (.rs): Sarajevo dobija skijalište i hotel na Trebeviću

Planira se izgradnja skijališta i hotela na planini Trebević, iznad Sarajeva, čime bi Sarajevo bio jedan od retkih, ako ne i jedini glavni grad, koji...

 • Prenošenje lažnih vijesti
Lažna vijest 17.01.2022

Klix: Lepa Brena na Trebeviću planira graditi skijalište i hotel

Jedna od najpopularnijih pjevačica s prostora bivše Jugoslavije Fahreta Živojinović, odnosno Lepa Brena, kako ekskluzivno saznaje Klix.ba, planira gra...

 • Lažna vijest
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 18.01.2022

Nezavisne: Novi biznis Lepe Brene o kom ćuti nakon prodaje "Granda"

Saša Popović je već otkrio da je novac uložio u nekretnine, dok je Lepa Brena priznala da planira novi biznis, ali i dalje nije otkrila o čemu se radi...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Prenošenje lažnih vijesti 17.01.2022

GLAM!BLAM: LEPA BRENA ULAZI U NOVI BIZNIS: GRADI LUKSUZNI HOTEL I SKIJALIŠTE – EVO GDE

Lepa Brena planira da gradi skijalište i hotel na Trebeviću iznad Sarajeva, javlja bosanski portal Klix.ba.

 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Prenošenje lažnih vijesti 17.01.2022

IBalkan: DOŠAO VAKAT DA I LEPA BRENA INVESTIRAT U BIH: Evo gdje planira graditi skijalište i hotel… (foto)

Skijalište bi trebalo imati dvije staze dužine od 700 metara s jednim ski- liftom, a infrastrukturni projekt je planiran u sklopu…

 • Prenošenje lažnih vijesti
Prenošenje lažnih vijesti 17.01.2022

Informer: LEPA BRENA GRADI SKIJALIŠTE Otkriven novi biznis popularne pevačice, evo gde PRAVI HOTEL!

Pevačica je nedavno otkrila da počinje novi posao.

 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 17.01.2022

Srbija uživo: LEPA BRENA ULAŽE MILIONE: Pevačica gradi čitavo SKIJALIŠTE!

Skijalište bi trebalo da ima dve staze dužine od 700 metara s jednim ski-liftom, a infrastrukturni projekt je planiran u sklopu Parka prirode Trebević

 • Manipulisanje činjenicama
 • Prenošenje lažnih vijesti
Prenošenje lažnih vijesti 17.01.2022

Živjetizdravije.info: ULAŽE MILIONE! Lepa Brena se od muzike okreće ovom biznisu

ULAŽE MILIONE! Lepa Brena se od muzike okreće ovom biznisu

 • Prenošenje lažnih vijesti
Prenošenje lažnih vijesti 17.01.2022

Mondo: Otkriven novi biznis Lepe Brene: Zida luksuzan hotel i skijašku stazu na Trebeviću

Saša Popović i Lepa Brena su nedavno prodali svoj udio u Grand produkciji za nevjerovatnih 15 miliona evra svakom, a Saša Popović je već riješio da će...

 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Prenošenje lažnih vijesti 17.01.2022

Znamo.ba: Brena na Trebeviću planira graditi skijalište i hotel

Jedna od najpopularnijih pjevačica s prostora bivše Jugoslavije Fahreta Živojinović, odnosno Lepa Brena, kako ekskluzivno saznaje Klix.ba, planira gra...

 • Prenošenje lažnih vijesti
Prenošenje lažnih vijesti 17.01.2022

Depo: Lepa Brena na Trebeviću planira graditi skijalište i hotel: Do kraja januara finalni dogovor?

Načelnik Istočnog Starog Grada Bojo Gašanović je za Klix.ba potvrdio da je usvojen Regulacioni plan koji predviđa izgradnju dvije skijaške staze sa tr...

 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Prenošenje lažnih vijesti 19.01.2022

Tportal: Lepa Brena na Trebeviću planira graditi skijalište i hotel

Jedna od najpopularnijih pjevačica s prostora bivše Jugoslavije Fahreta Živojinović, odnosno Lepa Brena, planira graditi skijalište i hotel na Trebevi...

 • Prenošenje lažnih vijesti
Prenošenje lažnih vijesti 17.01.2022

Mondo.me: OD PRODAJE GRANDA ZARADILA 15 MILIONA EURA: Zida luksuzan hotel i SKIJAŠKU STAZU - otkriven novi biznis Lepe Brene!

Otkriveno u šta ulaže Lepa Brena

 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Prenošenje lažnih vijesti 19.01.2022

Novine.hr: Lepa Brena na Trebeviću planira graditi skijalište i hotel

Jedna od najpopularnijih pjevačica s prostora bivše Jugoslavije Fahreta Živojinović, odnosno Lepa Brena, planira graditi skijalište i hotel na Trebevi...

 • Prenošenje lažnih vijesti
Prenošenje lažnih vijesti 17.01.2022

24 sedam: Lepa Brena ima novi biznis: Ulaže u hotele i skijalište?

Ovaj infrastrukturni projekat navodno je planiran na širem području Brusa

 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 17.01.2022

Na Dlanu: ULAŽE MILIONE U BIZNIS: Lepa Brena gradi skijalište i hotel u Bosni i Hercegovini

Pevačica Lepa Brena i Saša Popović nedavno su prodali svoj udeo u "Grand" produkciji i prihodovali po 15 miliona evra.

 • Manipulisanje činjenicama
 • Prenošenje lažnih vijesti
Prenošenje lažnih vijesti 22.01.2022

Tračara: LEPU BRENU UCENJUJU!

Lepa Brena sa suprugom Bobom planira izgradnju ski-centra kod Sarajeva i, mada je većina u Bosni sa oduševljenjem dočekala vest da se nešto lepo gradi...

 • Prenošenje lažnih vijesti
Manipulisanje činjenicama 17.01.2022

Objektiv.rs: Lepa Brena sa Bobom pokreće NOVI biznis: Napokon otkriveno u šta je uložila NOVAC od prodaje “Granda”

O njenim poslovnim potezima dugo je ćutala

 • Manipulisanje činjenicama
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 17.01.2022

BL Portal: Kakve planove ima Lepa Brena: Evo u šta ulaže nakon prodaje “Granda”

Pjevačica Lepa Brena i Saša Popović nedavno su prodali svoj udio u “Grand” produkciji.

 • Manipulisanje činjenicama
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Prenošenje lažnih vijesti 17.01.2022

Princip news: Lepa Brena planira graditi skijalište i hotel na Trebeviću

Jedna od najpopularnijih pjevačica s prostora bivše države, Fahreta Živojinović, puno poznatija kao Lepa Brena, kako piše Klix.ba, planira graditi ski...

 • Prenošenje lažnih vijesti
Prenošenje lažnih vijesti 17.01.2022

RTV BN: Pjevačica planira graditi skijalište i hotel na Trebeviću

Lepa Brena planira graditi skijalište i hotel na Trebeviću iznad Sarajeva.

 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Prenošenje lažnih vijesti 17.01.2022

Banjaluka IN: Lepa Brena na Trebeviću planira graditi skijalište i hotel: Do kraja januara finalni dogovor?

Načelnik Istočnog Starog Grada Bojo Gašanović je za Klix.ba potvrdio da je usvojen Regulacioni plan koji predviđa izgradnju dvije skijaške staze sa tr...

 • Prenošenje lažnih vijesti
Prenošenje lažnih vijesti 17.01.2022

Slobodna Bosna: LEPA BRENA INVESTIRAT ĆE U BIH: Evo gdje planira graditi skijalište i hotel

Skijalište bi trebalo imati dvije staze dužine od 700 metara s jednim ski-liftom, a infrastrukturni projekt je planiran u sklopu Parka prirode Trebevi...

 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 17.01.2022

Večernje novosti: ЛЕПА БРЕНА ОТКРИЛА ДЕТАЉЕ НОВОГ БИЗНИСА: Гради скијалиште на Требевићу, али то није све

ПЈЕВАЧИЦА Лепа Брена и Саша Поповић недавно су продали свој удио у "Гранд" продукцији и приходовали по 15 милиона евра.

 • Manipulisanje činjenicama
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Prenošenje lažnih vijesti 19.01.2022

Sandzaklive: Lepa Brena na Trebeviću planira graditi skijalište i hotel

Jedna od najpopularnijih pjevačica s prostora bivše Jugoslavije Fahreta Živojinović, odnosno Lepa Brena, kako ekskluzivno saznaje Klix.ba, planira gra...

 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Prenošenje lažnih vijesti 18.01.2022

Akter: Glasine: Lepa Brena na Trebeviću planira graditi skijalište i hotel?

Jedna od najpopularnijih pjevačica s prostora bivše Jugoslavije Fahreta Živojinović, odnosno Lepa Brena, kako ekskluzivno saznaje Klix.ba, planira gra...

 • Prenošenje lažnih vijesti
Prenošenje lažnih vijesti 18.01.2022

IS Radio: Лепа Брена планира градити скијалиште и хотел на Требевићу

Једна од најпопуларнијих пјевачица с простора бивше државе, Фахрета Живојиновић, пуно познатија као Лепа Брена, како пише Кли.ба, планира градити скиј...

 • Prenošenje lažnih vijesti
Manipulisanje činjenicama 17.01.2022

Espreso.co.rs: LEPA BRENA ULAŽE MILIONE: Pevačica gradi čitavo SKIJALIŠTE!

Skijalište bi trebalo da ima dve staze dužine od 700 metara s jednim ski-liftom, a infrastrukturni projekt je planiran u sklopu Parka prirode Trebević

 • Manipulisanje činjenicama
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 17.01.2022

Srpska info: BIZNIS O KOJEM ĆUTI Nakon prodaje "Granda" otkriveno u šta Lepa Brena ulaže novac

Pjevačica Lepa Brena i Saša Popović nedavno su prodali svoj udio u "Grand" produkciji.

 • Manipulisanje činjenicama
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Prenošenje lažnih vijesti 17.01.2022

Ekskluziva: Lepa Brena na Trebeviću planira graditi skijalište i hotel!

Jedna od najpopularnijih pjevačica s prostora bivše Jugoslavije Fahreta Živojinović, odnosno Lepa Brena, kako ekskluzivno saznaje Klix.ba, planira gra...

 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Prenošenje lažnih vijesti 17.01.2022

Glas Javnosti: ULAŽE MILIONE! Lepa Brena se od muzike okreće ovom biznisu

Lepa Brena planira da gradi skijalište i hotel na Trebeviću iznad Sarajeva.

 • Prenošenje lažnih vijesti
Prenošenje lažnih vijesti 20.01.2022

Jutarnji.hr: Pregovori u završnoj fazi: Lepa Brena planira graditi hotel i skijalište na Trebeviću

Do kraja siječnja Lepa Brena bi sa suprugom Slobodanom Bobom Živojinovićem trebala doći na završni dogovor

 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Prenošenje lažnih vijesti 17.01.2022

Mreža: LEPA BRENA INVESTIRAT ĆE U BIH: Evo gdje planira graditi skijalište i hotel

Skijalište bi trebalo imati dvije staze dužine od 700 metara s jednim ski-liftom, a infrastrukturni projekt je planiran u sklopu Parka prirode Trebevi...

 • Prenošenje lažnih vijesti
Prenošenje lažnih vijesti 17.01.2022

Najportal (.ba): Breno, evo ti ga evo, pa sa Trebevića skijaj u Sarajevo: SLAVNA PJEVAČICA GRADI SKIJALIŠTE I HOTEL NA TREBEVIĆU?

Godinama se šuškalo da supružnici Fahreta Živojinović, alijas Lepa Brena i njen životni sapunik Boba Živojinović žele da grade hotel i skijašku stazu...

 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Prenošenje lažnih vijesti 17.01.2022

Dnevnik.ba: Lepa Brena planira graditi skijalište i hotel na Trebeviću

Jedna od najpopularnijih pjevačica s prostora bivše države, Fahreta Živojinović, puno poznatija kao Lepa Brena, kako piše Klix.ba, planira graditi ski...

 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Prenošenje lažnih vijesti 17.01.2022

BH Portal: Lepa Brena na Brusu planira graditi hotel i skijalište

Lepa Brena planira graditi skijalište i hotel na Trebeviću iznad Sarajeva.

 • Prenošenje lažnih vijesti
Manipulisanje činjenicama 17.01.2022

Aloonline (.me): POKREĆE NOVI BIZNIS! Lepa Brena otvara HOTEL! Gradnja uskoro počinje!

Pjevačica pravi i skijalište!

 • Manipulisanje činjenicama
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 18.01.2022

Toxictv: Otkriven novi biznis popularne pevačice, evo gde PRAVI HOTEL!

Pevačica je nedavno otkrila da počinje novi posao.

 • Manipulisanje činjenicama
 • Prenošenje lažnih vijesti
Prenošenje lažnih vijesti 17.01.2022

Lepa i srećna: MILIONE OD PRODAJE "GRANDA" POPOVIĆ ULOŽIO U NEKRETNINE, A BRENA ZAPOČINJE NOVI BIZNIS: Otkriveni planovi pevačice

Lepa Brena bila je veoma misteriozna po pitanju poslovih planova.

 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno