Raskrinkavanje.ba

Mješavina limuna, meda i bijelog luka neće zaustaviti starenje

Portali godinama objavljuju recept za “tibetanski eliksir mladosti” od lako dostupnih namirnica. Ova smjesa, ipak, ne zaustavlja starenje.

Foto: Freepik

Na portalu Medicina i priroda 30.6.2023. godine objavljen je članak pod naslovom:

Uz ovaj prirodni lijek nikad nećete ostariti: dvije kašikice dnevno podmlađuju organizam

U članku se navodi:

Mješavina bijelog luka, meda i limuna u tibetanskoj medicini poznata je kao prirodan eliksir koji uspješno usporava proces starenja.S obzirom da su navedeni sastojci lako dostupni, a ujedno i zdravi isplati se probati.

Potrebno vam je:– deset glavica bijelog luka– sok od deset limuna– kilogram domaćeg meda.

Sitno nasjeckajte 10 glavica bijelog luka i pomiješajte ih s jednim kilogramom meda i sokom od 10 limuna.Smjesu ulijte u staklenku, poklopite i ostavite je da stoji osam do deset dana.Nakon toga, uzimajte po žlicu ovog prirodnog eliksira dvaput na dan, ujutro natašte i uvečer prije posljednjeg obroka.

Različite varijacije “tibetanskog eliksira mladosti” objavljuju se na portalima iz našeg regiona još od 2012. godine uz tvrdnje da je riječ o 2.000 godina starom receptu koji podmlađuje za “deset godina”. Sastojci za izradu drevnog “eliksira mladosti” su, pak, drugačiji od članka do članka. U popularnom članku objavljenom 22.3.2014. godine na portalu Uspešna žena su, recimo, sastojci za izradu ovog eliksira limun, med i maslinovo ulje, a on se navodno treba piti jednom dnevno na prazan želudac. Tvrdi se da on pojačava imunitet, čisti krvne sudove i jetru te “pegla bore” i poboljšava ten, odnosno fizički podmlađuje. 


Šta su činjenice?

Starenje predstavlja fiziološke promjene u organizmu koje dovode do opadanja bioloških funkcija i sposobnosti organizma da se prilagodi metaboličkom stresu. Riječ je o procesu koji se odvija u ćelijama, organima i, na koncu, čitavom organizmu, i traje tokom čitavog životnog vijeka bilo kojeg bića. 

Uprkos tome što postoje načini da očuvamo dobro zdravlje duži period, kao i činjenici da naučnici/e nastoje pronaći način da produže životni vijek ljudi, starenje je nezaustavljivo i neizbježno. Taj je proces prosto ugrađen u naš DNK.

Mogućnost usporavanja ili zaustavljanja ovog procesa putem konzumiranja jednostavne smjese napravljene od lako dostupnih namirnica zasigurno djeluje primamljivo, ali naučni dokazi ne ukazuju da je to zapravo moguće.

Kako se navodi u članku portala Healthline koji je zadnji put dopunjen u martu 2023. godine, bijeli luk i med, bilo zasebno ili u kombinaciji, mogu imati neke zdravstvene koristi. Naprimjer, nekoliko laboratorijskih, odnosno in vitro studija, pokazalo je da obje namirnice mogu imati antibakterijsko i antivirusno djelovanje. Pojedine kliničke i laboratorijske studije također su pokazale da med i bijeli luk mogu imati dobar utjecaj na zdravlje srca. Ipak, potrebno je još istraživanja na ljudima kako bi se učinci ovih namirnica na ljudsko zdravlje u potpunosti utvrdili. 

Kada je riječ o tvrdnjama vezanim za “usporavanje starenja”, obje namirnice su bogate antioksidativnim spojevima, koji su dobri za imunološki sistem i zdravlje mozga. Ipak, kako se navodi u Healthlineu, potrebno je provesti još istraživanja kako bi se utvrdilo može li bijeli luk prevenirati ili usporiti bolesti povezane sa starenjem, kao što su Alzheimerova bolest i demencija.

Limun je voće bogato vitaminom C i antioksidansima. Ima niz dokazanih i potencijalnih zdravstvenih koristi. Maslinovo ulje također sadrži niz zdravih sastojaka.

Šta je tibetanska medicina?

Tradicionalna tibetanska medicina inkorporira teorije iz različitih tradicionalnih medicina poput kineske, grčke, perzijske i ajurvedske. Smatra se da seže još iz predbudističkog vremena. U njoj se vrlo često koristi aromatično bilje i više se fokusira na pojedinca nego na samu bolest (link). Riječ je, dakle, o tradicionalnim medicinskim praksama s Tibeta.

Iako konzumiranje ovih namirnica, odvojeno ili u smjesi, može doprinijeti dobrom zdravlju, ne postoje dokazi da one usporavaju ili zaustavljaju starenje. Neki navodni efekti “tibetanskog eliksira mladosti”, kao što je, recimo, “peglanje bora”, potpuno su izmišljeni. Kako je Raskrinkavanje već pisalo, duboke bore ne mogu biti uklonjene ili “ispeglane” bez medicinskih tretmana.

Shodno činjenicama, tvrdnju da “tibetanski eliksir mladosti” usporava ili zaustavlja starenje ocjenjujemo kao pseudonauku.

Napomena

19.7.2023: Nakon objave ove analize, portali Espreso, Kurir, Stil, Mondo (.rs) i Lepa i srećna ispravili su svoje članke, zbog čega im dajemo i ocjenu ispravljeno.

20.7.2023: Nakon objave ove analize, portali Alo i Najžena ispravili su svoje članke, zbog čega im dajemo i ocjenu ispravljeno.

21.7.2023: Portal Banjaluka (.com) je ispravio netačne navode u članku pa je članku dodana i ocjena ispravljeno.

11.8.2023. Nakon objave ove analize, portal Nezvaisne ispravio je svoje članke, zbog čega im dajemo i ocjenu ispravljeno.

16.2.2024. Nakon objave ove analize, portal Žena ispravio je svoj članak, zbgo čega im dajemo i ocjenu ispravljeno.

(Raskrinkavanje.ba)

Pogledajte originalne članke
Pseudonauka 03.12.2015

Kodex: Dvije kašičice ovog domaćeg lijeka podmladiće vaš organizam

Napravite domaći lijek koji će preporoditi vaš organizam za samo nekoliko dana.

 • Pseudonauka
Pseudonauka 09.11.2014

Dnevno.hr: Obavezno isprobajte: S ovim prirodnim eliksirom nikada nećete ostarjeti

Nakon toga, uzimajte po žlicu ovog prirodnog eliksira dvaput na dan, ujutro natašte i uvečer prije posljednjeg obroka.

 • Pseudonauka
Pseudonauka 07.04.2023

Volimo Kuhati: UZ OVAJ PRIRODNI LIJEK NIKAD NEĆETE OSTARITI: 2 KAŠIKICE DNEVNO PODMLAĐUJU ORGANIZAM!

Mješavina bijelog luka, meda i limuna u tibetanskoj medicini poznata je kao prirodan eliksir koji uspješno usporava proces starenja.

 • Pseudonauka
Pseudonauka 20.12.2014

Lijek iz prirode: Najbolji napitak protiv starenja: Tibetanski eliksir mladosti

Tibetanski eliksir mladosti i dugovječnosti veoma se lako pravi, a veliki broj doktora i medicinskih stručnjaka ga hvali i preporučuje. Ovaj eliksir j...

 • Pseudonauka
Pseudonauka 11.07.2014

Stil: Eliksir mladosti za žene: Zaustavite starenje i podmladite organizam

Podmlađivanje lica, tela i celog organizma ne može se sastojati samo od kozmetičkih procedura, već je neophodno da kombinujete nekoliko metoda. Nakon...

 • Pseudonauka
 • Ispravljeno
Pseudonauka 10.04.2014

Buka: Napravite sami Tibetanski eliksir mladosti i dugovečnosti

Tibetanski eliksir mladosti i dugovječnosti je veoma jednostavno napraviti a njemu pišu mnogi tibetanski ljekari i specijalisti za istočnjačku medicin...

 • Pseudonauka
Pseudonauka 27.04.2014

PCNEN: Tibetanski eliksir mladosti

Za pripremu eliksira potrebna su vam samo tri sastojka:

 • Pseudonauka
Pseudonauka 23.04.2014

Korak naprijed: Kako pripremiti tibetanski eliksir mladosti i dugovječnosti

Tibetanski eliksir mladosti i dugovječnosti je veoma jednostavno napraviti, a o njemu pišu mnogi tibetanski ljekari i specijalisti za istočnjačku medi...

 • Pseudonauka
Pseudonauka 10.08.2022

Alo: KORISTI SE SAMO 2 PUTA GODIŠNJE Neverovatno moćan eliksir za jetru i bubrege

Osim što ćete izgledati sveže i mlađe, zauvek ćete se rešiti skleroze, upale i infekcije bubrega

 • Pseudonauka
 • Ispravljeno
Pseudonauka 23.04.2014

Portal Analitika: Kažu da je ovo eliksir mladosti i dugovječnosti

Tibetanski eliksir mladosti i dugovječnosti je veoma jednostavno napraviti, a o njemu pišu mnogi tibetanski ljekari i specijalisti za istočnjačku medi...

 • Pseudonauka
Pseudonauka 11.04.2014

Radio Sarajevo: Tibetanski eliksir mladosti i dugovječnosti

Svi znamo koliko je zdrav med, toliko da se poistovjećuje sa lijekom. Med je glavni sastojak i ovog eliksira.

 • Pseudonauka
Pseudonauka 30.03.2022

Portal zdravlja (Zdravlje portal): Najbolji napitak protiv starenja: Tibetanski eliksir mladosti

Tibetanski eliksir mladosti i dugovječnosti veoma se lako pravi, a veliki broj doktora i medicinskih stručnjaka ga hvali i preporučuje.

 • Pseudonauka
Pseudonauka 29.06.2015

Dijeta plus: Prirodni eliksir mladosti

Gotovo da ne postoji osoba na ovom svetu koja ne teži da izgleda i oseća se mlađe, te da otkrije neki eliksir mladosti, koji će joj to omogućiti. Čest...

 • Pseudonauka
Pseudonauka 01.01.2018

Recepti i Ideje: OBAVEZNO ISPROBAJTE: S ovim prirodnim eliksirom nikada nećete ostariti!

Mješavina bijelog luka, meda i limuna u tibetanskoj medicini poznata je kao prirodan eliksir koji uspješno usporava proces starenja. S obzirom da su n...

 • Pseudonauka
Pseudonauka 18.05.2015

Sensilab: Tibetanski eliksir vječne mladosti

U tibetanskoj je medicini ova čudesna smjesa poznata kao pravi eliksir mladosti. Ona zaustavlja i usporava starenje.

 • Pseudonauka
Pseudonauka 23.04.2014

BH index: Kako pripremiti tibetanski eliksir mladosti i dugovječnosti

Tibetanski eliksir mladosti i dugovječnosti je veoma jednostavno napraviti, a o njemu pišu mnogi tibetanski ljekari i specijalisti za istočnjačku medi...

 • Pseudonauka
Pseudonauka 13.05.2021

Mondo.rs: TIBETANSKI MONASI OTKRILI TAJNI ELIKSIR DOBROG ZDRAVLJA I MLADOSTI: Pravi se od 2 sastojka i neverovatno je moćan

Postoji i posebna šema po kojoj se uzima.

 • Pseudonauka
 • Ispravljeno
Pseudonauka 11.04.2014

Cazin net: Tibetanski eliksir mladosti i dugovječnosti

Svi znamo koliko je zdrav med, toliko da se poistovjećuje sa lijekom. Med je glavni sastojak i ovog eliksira. Ovo sredstvo odlično pojačava imunitet,...

 • Pseudonauka
Pseudonauka 09.04.2014

Novi Magazin: Tibetanski eliksir mladosti i dugovečnosti

Ovo sredstvo odlično pojačava imunitet, reguliše rad gastrointestinalnog trakta, čisti krvne sudove i jetru, poboljšava ten, pegla bore.

 • Pseudonauka
Pseudonauka 21.10.2022

Ruski doktor: Tibetanski recept za ELIKSIR MLADOSTI

Potrebna su vam samo dva sastojka (za tibetanski eliksir mladosti )– mleko i beli luk – da biste se zaštitili od prehlade, ojačali imunitet, sačuvali...

 • Pseudonauka
Pseudonauka 24.07.2015

MNEMAGAZIN: TIBETANSKI RECEPTI: Eliksiri dugovječnosti i podmlađivanja

Recept za ovaj drevni eliksir pronađen je u starom tibetanskom manastiru, ispisan na glinenim pločicama. Pretpostavlja se da je zapisan prije više od...

 • Pseudonauka
Pseudonauka 13.03.2016

Amajlija blog: eliksir – beli luk, med i limun

S ovim prirodnim eliksirom nikada nećete ostarjeti.

 • Pseudonauka
Pseudonauka 12.09.2022

Priroda portal: Uz ovaj prirodni lijek nikad nećete ostariti: 2 kašikice dnevno podmlađuju organizam

Mješavina bijelog luka, meda i limuna u tibetanskoj medicini poznata je kao prirodan eliksir koji uspješno usporava proces starenja.S obzirom da su na...

 • Pseudonauka
Pseudonauka 30.06.2023

Medicina i priroda: Uz ovaj prirodni lijek nikad nećete ostariti: dvije kašikice dnevno podmlađuju organizam

Mješavina bijelog luka, meda i limuna u tibetanskoj medicini poznata je kao prirodan eliksir koji uspješno usporava proces starenja.S obzirom da su na...

 • Pseudonauka
Pseudonauka 05.04.2016

IN4S: Како припремити тибетански еликсир младости и дуговјечности

Тибетански еликсир младости и дуговјечности је веома једноставно направити, а о њему пишу многи тибетански љекари и специјалисти за источњачку медицин...

 • Pseudonauka
Pseudonauka 20.03.2023

Domaći kolači: Najbolji napitak protiv starenja: Tibetanski eliksir mladosti

Tibetanski eliksir mladosti i dugovječnosti veoma se lako pravi, a veliki broj doktora i medicinskih stručnjaka ga hvali i preporučuje.

 • Pseudonauka
Pseudonauka 08.12.2015

Web-Tribune (com): Tibetanski eliksir mladosti i dugovečnosti..(RECEPT)

Tibetanski eliksir mladosti i dugovečnosti je vrlo jednostavan za pripremiti , a mnogi tibetanski lekari i stručnjaci ga preporučuju za poboljšanje im...

 • Pseudonauka
Pseudonauka 12.10.2022

Najžena: Tibetanski ELIKSIR MLADOSTI: Pravi se od samo DVA sastojka i pravo je blago

Tinktura belog luka je dobro poznati tibetanski lek za mnoge bolesti

 • Pseudonauka
 • Ispravljeno
Pseudonauka 08.05.2016

Svijet Životinja: OBAVEZNO ISPROBAJTE: S ovim prirodnim eliksirom nikada nećete ostariti!

Mješavina bijelog luka, meda i limuna u tibetanskoj medicini poznata je kao prirodan eliksir koji uspješno usporava proces starenja. S obzirom da su n...

 • Pseudonauka
Pseudonauka 28.03.2022

Kurir: TIBETANSKI ELIKSIR MLADOSTI: Kažu da je izuzetno LEKOVIT, a pravi se veoma lako od samo TRI sastojka (RECEPT)

Evo jednog sjajnog eliksira koji jača imunitet, reguliše metabolizam, čisti krvne sudove i jetru, poboljšava ten i pegla bore. Pijući ga, oslobodićete...

 • Pseudonauka
 • Ispravljeno
Pseudonauka 31.01.2015

Nezavisne: Stari tibetanski lijek, eliksir mladosti

Recept za ovaj tibetanski lijek pronađen je u starom tibetanskom manastiru, ispisan na glinenim pločicama.

 • Pseudonauka
 • Ispravljeno
Pseudonauka 26.04.2014

Ljepota i zdravlje: Isprobajte tibetanski eliksir mladosti

Tibetanski eliksir mladosti i dugovječnosti je veoma jednostavno napraviti, a o njemu pišu brojni ljekari i specijalisti za istočnjačku medicinu.

 • Pseudonauka
Pseudonauka 06.02.2018

Creativa box: Tibetanski eliksir mladosti i dugovečnosti

Ovaj eliksir jača imuni sistem, reguliše probavni trakt, čisti krvne sudove i jetru, poboljšava ten i smanjuje bore.

 • Pseudonauka
Pseudonauka 20.07.2014

Coolinarika: Tibetanski eliksiri;)

Recepti za čudotvorne tibetanske "lijekove" za organizam,i cijelo tijelo,jačaju imunitet,zahvaljujući prirodnim eliksirima;češnjaku-bijelom luku,medu,...

 • Pseudonauka
Pseudonauka 02.08.2021

Alo: TIBETANSKI ELIKSIR DUGOVEČNOSTI! Svako jutro pojedite po 1 kašiku na prazan želudac, posle mesec dana dobićete mladelački izgled i snagu

Želimo da podelimo sa vama istočnjački eliksir mladosti

 • Pseudonauka
 • Ispravljeno
Pseudonauka 18.03.2017

Ekskluziva: S ovim prirodnim eliksirom nikada nećete ostariti!

Nakon toga, uzimajte po žlicu ovog prirodnog eliksira dvaput na dan, ujutro natašte i uvečer prije posljednjeg obroka.

 • Pseudonauka
Pseudonauka 28.10.2017

Espreso.co.rs: Tajni tibetanski eliksir star 2000 godina! Bolji je od svih lekova, a bićete zdravi kao dren! (FOTO) (GIF)

Recept za ovaj prvi drevni eliksir pronađen je u starom tibetanskom manastiru, ispisan na glinenim pločicama

 • Pseudonauka
 • Ispravljeno
Pseudonauka 15.10.2020

Zdravlje i priroda: S ovim prirodnim eliksirom NIKADA nećete ostariti: Obavezno probajte

Mješavina bijelog luka, meda i limuna u tibetanskoj medicini poznata je kao prirodan eliksir koji uspješno usporava proces starenja. S obzirom da su n...

 • Pseudonauka
Pseudonauka 10.07.2015

Lijek iz prirode: Tibetanski eliksir mladosti i dugovječnosti veoma se lako pravi, a veliki broj doktora i medicinskih stručnjaka ga hvali i preporučuje.

Ideja ili teorija da svako sam sebi ’stvara’ bolesti više se ne svrstava u ekstremnu alternativu na koju zapadni ljekar prevrće očima u nevjerici.

 • Pseudonauka
Pseudonauka 11.04.2014

Kodex: Tibetanski eliksir mladosti i dugovječnosti

Tibetanski eliksir mladosti i dugovečnosti je veoma jednostavno napraviti, a o njemu pišu mnogi tibetanski ljekari i specijalisti za istočnjačku medic...

 • Pseudonauka
Pseudonauka 27.04.2014

Ljepota i zdravlje: Isprobajte tibetanski eliksir mladosti

Tibetanski eliksir mladosti i dugovječnosti je vrlo jednostavno napraviti, a o njemu pišu brojni liječnici i specijalisti za istočnjačku medicinu.

 • Pseudonauka
Pseudonauka 11.08.2017

Narodni-lekar: TIBETANSKI RECEPT beli luk i limun, za SRCE, KRVNE SUDOVE, VID, IMUNITET …

Tibetanski recept je pronađen u jednom budističkom manastiru na Tibetu i smatra se da je njegova starost najmanje 2000 godina.

 • Pseudonauka
Pseudonauka 14.03.2015

Prirodni lijek: OBAVEZNO ISPROBAJTE: S ovim prirodnim eliksirom nikada nećete ostariti!

Mješavina bijelog luka, meda i limuna u tibetanskoj medicini poznata je kao prirodan eliksir koji uspješno usporava proces starenja. S obzirom da su n...

 • Pseudonauka
Pseudonauka 24.04.2014

072 Info: Kako pripremiti tibetanski eliksir mladosti i dugovječnosti

Tibetanski eliksir mladosti i dugovječnosti je veoma jednostavno napraviti, a o njemu pišu mnogi tibetanski ljekari i specijalisti za istočnjačku medi...

 • Pseudonauka
Pseudonauka 19.05.2021

Narodni lijek: Tibetanski eliksir mladosti koji obećava savršeno zdravlje i produžava životni vijek

Tibetanski eliksir mladosti i dugovječnosti je vrlo jednostavan za pripremiti, a mnogi tibetanski liječnici i stručnjaci ga preporučuju za poboljšanje...

 • Pseudonauka
Pseudonauka 05.01.2023

Receptoor: Tibetanski recept za ELIKSIR MLADOSTI

Potrebna su vam samo dva sastojka (za tibetanski eliksir mladosti )– mleko i beli luk – da biste se zaštitili od prehlade, ojačali imunitet, sačuvali...

 • Pseudonauka
Pseudonauka 31.03.2014

Stil: Probajte i vi: Tibetanski eliksir mladosti i dugovečnosti

Ovo sredstvo odlično pojačava imunitet, reguliše rad gastrointestinalnog trakta, čisti krvne sudove i jetru, poboljšava ten, ispravlja bore

 • Pseudonauka
 • Ispravljeno
Pseudonauka 19.06.2022

Zdravlje i priroda: UZ OVAJ PRIRODNI LIJEK NIKAD NEĆETE OSTARITI: 2 KAŠIKICE DNEVNO PODMLAĐUJU ORGANIZAM

Mješavina bijelog luka, meda i limuna u tibetanskoj medicini poznata je kao prirodan eliksir koji uspješno usporava proces starenja.

 • Pseudonauka
Pseudonauka 05.01.2015

Lijek iz prirode: OBAVEZNO ISPROBAJTE: S ovim prirodnim eliksirom nikada nećete ostariti!

Mješavina bijelog luka, meda i limuna u tibetanskoj medicini poznata je kao prirodan eliksir koji uspješno usporava proces starenja. S obzirom da su n...

 • Pseudonauka
Pseudonauka 12.05.2017

Zdravisimo: Tibetanski eliksir dugovečnosti

Tibetanski eliksir dugovečnosti i mladosti je mešivanina 3 neverovatna sastojka, zbog kojih je ovaj eliksir blagotvoran za zdravlje čitavog organizma,...

 • Pseudonauka
Pseudonauka 17.08.2021

Lepa i srećna: ZA ČAROBNI NAPITAK KOJI BRIŠE GODINE POTREBNA SU SAMO 3 SASTOJKA: Tibetanski eliksir mladosti

Saveznike mladolikog izgleda već imate u svojoj kuhinji.

 • Pseudonauka
 • Ispravljeno
Pseudonauka 03.12.2016

Žena: 10 godina mlađi: Tibetanski recept koji zaustavlja starenje

O ovom eliksiru mladosti pišu mnogi tibetanski lekari i specijalisti za istočnjačku medicinu. Uključen je u 10 najboljih eliksira za očuvanje zdravlja...

 • Pseudonauka
 • Ispravljeno
Pseudonauka 27.05.2014

Mini magazin: Najbolji napitak protiv starenja: Tibetanski eliksir mladosti

Tibetanski eliksir mladosti i dugovječnosti veoma se lako pravi, a veliki broj doktora i medicinskih stručnjaka ga hvali i preporučuje. Ovaj eliksir j...

 • Pseudonauka
Pseudonauka 22.03.2014

Uspesna žena: Tibetanski eliksir mladosti i dugovečnosti.

Želimo da podelimo sa vama istočnjački eliksir mladosti.

 • Pseudonauka
Pseudonauka 01.01.2012

Alternativa za vas: 3 drevna tibetanska recepta za zdravlje srca i dugovječnost

Tibetanski medicinski sustav spada u najstarije na svijetu.

 • Pseudonauka
Pseudonauka 30.05.2022

Zdravlje i priroda: Najbolji napitak protiv starenja: Tibetanski eliksir mladosti

Tibetanski eliksir mladosti i dugovječnosti veoma se lako pravi, a veliki broj doktora i medicinskih stručnjaka ga hvali i preporučuje.

 • Pseudonauka
26.11.2016

Prirodno-liječenje: Prirodni eliksir protiv starenja RECEPT

Obavezno isprobajte: S ovim prirodnim eliksirom nikada nećete ostarjeti

Pseudonauka 23.04.2014

Nezavisne: Kako pripremiti tibetanski eliksir mladosti i dugovječnosti

Tibetanski eliksir mladosti i dugovječnosti je veoma jednostavno napraviti, a o njemu pišu mnogi tibetanski ljekari i specijalisti za istočnjačku medi...

 • Pseudonauka
 • Ispravljeno
Pseudonauka 23.04.2014

Banjaluka: Kako pripremiti tibetanski eliksir mladosti i dugovječnosti

Tibetanski eliksir mladosti i dugovječnosti je veoma jednostavno napraviti, a o njemu pišu mnogi tibetanski ljekari i specijalisti za istočnjačku medi...

 • Pseudonauka
 • Ispravljeno
Pseudonauka 12.11.2021

Atma: Za zdravlje i dug život: Tibetanski eliksir dugovječnosti

Ovi eliksiri sadrže tri najbolja sastojka – med, limun i češnjak. Svaki od njih ima višestruke dobrobiti za zdravlje. Osim što čuvaju zdravlje i liječ...

 • Pseudonauka
Pseudonauka 03.12.2016

Vijesti Me: Tibetanski eliksir mladosti

O ovom eliksiru mladosti pišu mnogi tibetanski ljekari i specijalisti za istočnjačku medicinu. Uključen je u 10 najboljih eliksira za očuvanje zdravlj...

 • Pseudonauka
Pseudonauka 18.09.2015

Stil: Moćna mešavina mladosti i snage: Pije se 30 dana, osećaj je neverovatan!

Za pripremu ovog čudesnog eliksira potrebna su vam samo tri sastojka

 • Pseudonauka
 • Ispravljeno
Pseudonauka 10.05.2021

SVI RECEPTI SU ZA 5: UZ OVAJ PRIRODNI LIJEK NIKAD NEĆETE OSTARITI: 2 KAŠIKICE DNEVNO PODMLAĐUJU ORGANIZAM!

Mješavina bijelog luka, meda i limuna u tibetanskoj medicini poznata je kao prirodan eliksir koji uspješno usporava proces starenja.

 • Pseudonauka
Pseudonauka 31.03.2014

Dnevno.rs: RECEPT: Napravite sami tibetanski eliksir mladosti i dugovečnosti

Ovo sredstvo odlično pojačava imunitet, reguliše rad gastrointestinalnog trakta, čisti krvne sudove i jetru, poboljšava ten, ispravlja bore.

 • Pseudonauka
Pseudonauka 09.09.2020

Lijek i priroda: KORISTEĆI OVAJ PRIRODNI LIJEK NIKAD NEĆETE OSTARITI: SAMO 2 KAŠIKICE DNEVNO PODMLAĐUJU ORGANIZAM

Mješavina bijelog luka, meda i limuna u tibetanskoj medicini poznata je kao prirodan eliksir koji uspješno usporava proces starenja.

 • Pseudonauka
Pseudonauka 01.09.2021

Objektiv.rs: Briše bore i godine: Za TIBETANSKI ELIKSIR MLADOSTI potrebna su samo tri sastojka

Najmanje dva već imate kod kuće

 • Pseudonauka
Pseudonauka 25.04.2014

Lepota i zdravlje: Isprobajte tibetanski eliksir mladosti

Tibetanski eliksir mladosti i dugovečnosti je veoma jednostavno napraviti, a o njemu pišu brojni lekari i specijalisti za istočnjačku medicinu.

 • Pseudonauka