Raskrinkavanje.ba

Ne, reprezentacija Hrvatske ne ostaje “bez selektora usred Evropskog prvenstva”

Brojni domaći portali, pozivajući se na neprovjerene navode plasirane u turskim medijima, objavili su tvrdnju da selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić prelazi na poziciju trenera Fenerbahčea, te da napušta reprezentaciju.

Pojedini turski mediji objavili su 18. juna 2021. godine tvrdnje da je selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić navodno dogovorio prelazak na mjesto trenera turskog kluba Fenerbahče (1, 2, 3, 4, 5). 

Više od 30 regionalnih portala objavilo je ovu neprovjerenu vijest, opremivši je senzacionalističkim naslovima. U nekima od njih, tvrdi se da je Dalić “već bivši”, dok su neki naveli i da je hrvatska reprezentacija “usred Evropskog prvenstva ostala bez selektora”:

Nevjerica u Hrvatskoj: Vatreni usred Evropskog prvenstva ostali bez selektora! (Raport, Face

Šok! Hrvati ostaju bez selektora - dogovorio novi posao: Nerviraju se zbog njegovih grešaka, a on već "bivši"! (Mondo)

Dalić je već bivši: Selektor Hrvatske usred Evropskog prvenstva postao trener turskog velikana! (Objektiv)

Portal Direktno je u naslovu članaka informaciju o tome da “Dalić napušta Hrvatsku” naveo u formi pitanja. Isto su uradili i portali N1 i Livno online, koji su, pored toga, u naslovu naveli i da su informaciju “objavili turski mediji”:

BOMBA IZ ISTANBULA! Dalić napušta Hrvatsku i nakon Eura preuzima turski Fenerbahče? (Direktno)

Turski mediji objavili: Dalić napušta Hrvatsku i preuzima tamošnjeg velikana? (Livnovine, Hrvatska danas, N1)

TURSKI MEDIJI: Dalić napušta Hrvatsku i preuzima tamošnjeg velikana? (Fenix magazin)

SVI TURSKI MEDIJI OBJAVILI: ZLATKO DALIĆ ODLAZI S KLUPE VATRENIH I PREUZIMA TAMOŠNJEG VELIKANA?! (Sportske novosti)

Portali Slobodna Dalmacija, Relax, Zadarski, Index sport i Reprezentacija u svojim su naslovima također, pored informacije da Dalić “napušta reprezentaciju Hrvatske” i da “preuzima Fener”, naveli i da su to objavili “turski mediji”, međutim, ovaj put u formi tvrdnje, a ne u formi pitanja. 

Najveći je broj portala, njih više od 20, koji su u naslovima samo objavili navedene tvrdnje bez ikakvih dodatnih informacija. U tekstovima samih članaka stoje sljedeće informacije, a jedna od verzija teksta izgleda ovako:

Turski mediji danas su objavili da će aktuelni trener Hrvatske Zlatko Dalić preuzeti Fenerbahce.
Navodno, Dalić je dogovorio uvjete sa Fenerom za narednu sezone i preostalo je još samo da tim iz Istanbula ozvaniči suradnju.

Neki od njih, poput portala Tptimes, Meridianbetsport (.rs i .me), Objektiv i Hotsport, članke o prelasku Zlatka Dalića objavili su bez navođenja “turskih medija” ili bilo kakvih izvora. 

Iskusni stručnjak napušta ‘kormilo’ Hrvatske reprezentacije!

Hrvatska se nalazi na ivici eliminacije sa Evropskog prvenstva. Poraz u prvom kolu od Engleske, a potom i remi sa Česima doveli su ih u veoma nezgodan položaj, kada je plasman dalje u pitanju.

Šta god da se desi, Zlatko Dalić više neće biti selektor Hrvatske reprezentacije. Naime, on je dogovorio sve uslove sa ekipom Fenerbahčea, čiji će trener postati čim završi posao na Evropskom prvenstvu. (Hotsport)

S druge strane, Sportske novosti, Slobodna Dalmacija, Zadarski, Face, Raport, Moj Cazin, Hercegovina (.in), Sportske, Avaz sport i 072 info naveli su da “nisu turski mediji uvijek baš najpouzdaniji, često vole ispaliti raznorazne projektile”, te da “vijest treba uzeti s rezervom”.

Nisu turski mediji uvijek baš najpouzdaniji, često vole ispaliti raznorazne projektile, ali danas su baš za vrijeme utakmice Hrvatske i Češke, baš svi odreda plasirali istu vijest - Fenerbahče i Zlatko Dalić dogovorili su većinu pojedinosti i hrvatski izbornik preuzet će istanbulskog velikana! (Sportske novosti)

Većina članaka objavljenih na domaćim portalima referira se na tweet Sercana Hamzaoğlua, dopisnika lista Sözcü iz Fenerbahčea, od 18. juna, te na njegov članak koji je objavljen istog dana u pomenutom listu, a koji su prenijeli regionalni portali. Kako se u članku i objavi sa društvene mreže Twitter navodi, Dalić je navodno sa klubom iz Turske već napravio dogovor o prelasku, te “ukoliko ne bude promjene u posljednjem trenutku, Dalić će postati trener Fenerbahčea”. Za ove tvrdnje, ni u turskim ni u regionalnim medijima nisu ponuđeni nikakvi dokazi niti izvori.

Da li će Dalić biti novi trener Fenerbahčea?

Na pres-konferenciji nakon meča između Hrvatske i Češke, održanoj 18. juna - istog dana kada se pojavila ova dezinformacija u turskim medijima - jedan od novinara postavio je Daliću pitanje vezano za ove navode. Dalićev odgovor, koji se može čuti ovdje, glasio je:

Nemam ja pojma, ja samo gledam Škotsku i da prođemo dalje, ništa drugo.

Dakle, vezano za navode o prelasku na trenersku poziciju turskog kluba, Dalić je rekao da “nema pojma o tome”. Niko iz Fenerbahčea, također, ovo nije zvanično potvrdio.

Portal Sportske novosti također je, nakon što je 18. juna prenio prvobitnu vijest, provjerio ove navode u članku od 19. juna. Kako navode, njihov saradnik u Istanbulu Vedet Vetansever razgovarao je sa osobama iz uprave Fenerbahčea, koje su mu rekle da je Dalić odbio ponudu ovog kluba.  

Po pitanju Fenerbahčea nazvali smo našeg suradnika u Istanbulu Vedata Vatansevera

- Razgovarao sam s pojedinima iz Uprave Fenerbahčea, koji kažu da je Dalić odbio Fener i rekao kako je mogao otići za bolje uvjete u Kinu da je htio.

No, ljudi bliski hrvatskom izborniku tvrde da se to nije događalo u skoro doba, da je to stara priča.

Iako je i sam prvobitno prenio neprovjerenu i netačnu informaciju uz opasku da “vijest treba uzeti sa rezervom”, portal Sportske novosti je jedini od svih regionalnih portala koji su prenijeli ovu vijest objavljenu bez izvora ili dokaza, a koji je odlučio provjeriti je, te ustanovio da ona nije tačna. 

Kako se navodi u objavi na zvaničnoj stranici ovog sportskog kluba, predsjednik Ali Koç je u gostovanju na Habertürk TV-u, između ostalog, istakao da mu je angažovanje Dalića bila prošlogodišnja želja koja se nije ispunila zbog pandemije i otkazivanja lige, ali i naglasio da u ovoj fazi pregovora uopšte nisu razgovarali. 

Bila mi je to velika želja, prošle godine nam je Dalić pripremio vrlo dobar izvještaj, 40-45 stranica. Naravno, svi mogu da gledaju mečeve kod kuće tokom perioda pandemije. Njegov stav, stanje, oblik, šema, razmišljanja i karakteristike su nam odgovarali, posebno meni, ali naravno da se to nije dogodilo kada je turnir odložen za godinu. Ali uopšte nismo razgovarali u ovom krugu.

Predsjednik fudbalskog kluba Fenerbahče, dakle, potvrdio je da u “ovom krugu” sa Dalićem nisu ni vođeni pregovori, iako je bio njegov favorit prošle godine. 

Međutim, čak i da je tvrdnja da će od sljedeće sezone Dalić biti trener ovog kluba tačna, to ni u kojem slučaju ne znači da reprezentacija Hrvatske “usred Evropskog prvenstva ostaje bez selektora” ili da je Dalić “već bivši,” kako tvrde pojedini portali. Kako je Hrvatski nogometni savez objavio u julu 2020. godine, Daliću je ugovor sa reprezentacijom ove zemlje produžen do kraja 2022. godine (link).

Na kraju, netačna je i tvrdnja da su “svi turski mediji” ili “baš svi odreda” objavili ovu vijest, što su Face, Raport, Sportske, Moj cazin, Hercegovina in, Slobodna Dalmacija, Avaz,  072info, Sportske novosti i Zadarski naveli u svojim člancima. Na turskim portalima Anadolija, Haberturk ili TRT, recimo, ne postoji ova netačna vijest o navodnom prelasku Dalića u Tursku.

Shodno činjenicama, portal Hotsport, koji je prvi objavio tvrdnje da je Dalić “dogovorio sve uslove sa ekipom Fenerbahčea” bez navođenja ikakvih izvora ili referisanja na “turske medije”, dobija ocjenu lažna vijest. Drugi portali koji su prenijeli iste tvrdnje dobijaju ocjene prenošenje lažne vijesti.

Portali koji su tvrdnju o Dalićevom prelasku u Fenerbahče predstavili kao "vijest iz Turske", dobijaju ocjenu manipulisanje činjenicama. Članke u kojima je prenesena samo informacija da su se ovakvi napisi pojavili u nekim turskim medijima ocjenjujemo kao grešku. Tačno je kako su turski mediji objavili navedenu informaciju, međutim ona je, pored toga što je netačna, objavljena bez ikakvih dokaza ili izvora.

Tvrdnju portala Raport i Face da su “Vatreni usred Evropskog prvenstva ostali bez selektora” ocjenjujemo kao klikbejt. Istu ocjenu dobijaju i tvrdnje portala Objektiv i Mondo da je “Dalić već bivši” i da je “postao trener turskog velikana”, odnosno da je “dogovorio novi posao”.

Dodatno, portali koji su netačno naveli da su “svi turski mediji” objavili ovu vijest, dobijaju ocjenu dezinformacija

Napomena:

29.6.2021: Nakon objavljivanja ove analize portal Republika ispravio je netačne navode u svom članku, te dobija i ocjenu ispravljeno. 

30.6.2021: Nakon objavljivanja ove analize portali Nezavisne, Espreso, Dnevno (.hr), Dnevno (.ba), Mondo (.rs), Objektiv, Hrvatska danas, N1 (Hrvatska) i Alo ispravili su netačne navode u svojim člancima, te dobijaju i ocjenu ispravljeno. 

1.7.2021: Nakon objavljivanja ove analize portali Raport i 072 info ispravili su netačne navode u svojim člancima, te dobijaju i ocjenu ispravljeno. 

2.7.2021: Nakon objavljivanja ove analize portali Srbija danas, Sportske i  Moj Cazin ispravili su netačne navode u svojim člancima, te dobijaju i ocjenu ispravljeno. 

5.7.2021: Nakon objavljivanja ove analize portali Fenix magazin i N1 (SRB) ispravili su netačne navode u svojim člancima, te dobijaju i ocjenu ispravljeno. 

13.7.2021: Portal B92 ispravio je netačne navode u članku, te dobija i ocjenu ispravljeno. 

29.8.2021: Portal Slobodna Dalmacija također dobija ocjenu ispravljeno. 

25.1.2022: Portal Face također dobija ocjenu ispravljeno. 

20.3.2023: Portali Mondo (.ba) i Mondo (.me) ispravili su netačne navode u svojim člancima, te dobijaju i ocjenu ispravljeno. 

(Emir Zulejhić i Marija Ćosić, Raskrinkavanje.ba)

Pogledajte originalne članke
Klikbejt 18.06.2021

Raport: Nevjerica u Hrvatskoj: Vatreni usred Evropskog prvenstva ostali bez selektora!

 • Klikbejt
 • Manipulisanje činjenicama
 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Klikbejt 18.06.2021

FACE TV: Nevjerica u Hrvatskoj: Vatreni usred Evropskog prvenstva ostali bez selektora!

Dalića se spominjalo i prošle sezone, ali je ekipu ipak preuzeo Erol Bulut. Vijest treba uzeti s rezervom, vidjet ćemo što će donijeti budućnost.

 • Klikbejt
 • Manipulisanje činjenicama
 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Klikbejt 19.06.2021

Mondo: Šok! Hrvati ostaju bez selektora - dogovorio novi posao: Nerviraju se zbog njegovih grešaka, a on već "bivši"!

Imao je ponude i prije toga...

 • Klikbejt
 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Klikbejt 18.06.2021

Objektiv.rs: Dalić je već bivši: Selektor Hrvatske usred Evropskog prvenstva postao trener turskog velikana!

Kraj ere u reprezentaciji

 • Klikbejt
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 18.06.2021

Sportske Jutarnji: SVI TURSKI MEDIJI OBJAVILI: ZLATKO DALIĆ ODLAZI S KLUPE VATRENIH I PREUZIMA TAMOŠNJEG VELIKANA?!

Vijest je prostrujila medijskim nebom u poluvremenu utakmice. Odlazi li Dalić odmah?

 • Manipulisanje činjenicama
 • Dezinformacija
Manipulisanje činjenicama 18.06.2021

Moj Cazin: Zlatko Dalić odlazi s klupe reprezentacije Hrvatske u Tursku

 • Manipulisanje činjenicama
 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 18.06.2021

Sportske.ba: Dalić napušta kormilo reprezentacije Hrvatske i seli u Tursku

 • Manipulisanje činjenicama
 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 18.06.2021

Hercegovina.in: Zlatko Dalić odlazi s klupe reprezentacije Hrvatske u Tursku

 • Manipulisanje činjenicama
 • Dezinformacija
Manipulisanje činjenicama 18.06.2021

Sport.Avaz: Zlatko Dalić odlazi s klupe reprezentacije Hrvatske u Tursku

Dalića i Fener su povezivali i prošle sezone, ali je ekipu ipak preuzeo Erol Bulut

 • Manipulisanje činjenicama
 • Dezinformacija
Lažna vijest 18.06.2021

HotSport: PRAVO NIOTKUDA: Hrvatska ostaje bez selektora!

 • Lažna vijest
Manipulisanje činjenicama 18.06.2021

072 Info: Zlatko Dalić odlazi s klupe reprezentacije Hrvatske u Tursku

 • Manipulisanje činjenicama
 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Prenošenje lažnih vijesti 19.06.2021

TP Times: ŠOK! HRVATI OSTAJU BEZ SELEKTORA – DOGOVORIO NOVI POSAO

 • Prenošenje lažnih vijesti
Klikbejt 19.06.2021

Mondo.rs: ŠOK! HRVATI OSTAJU BEZ SELEKTORA - DOGOVORIO NOVI POSAO: Nerviraju se zbog njegovih grešaka, a on već "bivši"!

Imao je i pre toga ponude...

 • Klikbejt
 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Klikbejt 19.06.2021

Mondo.me: ŠOK! HRVATI OSTAJU BEZ SELEKTORA - DOGOVORIO NOVI POSAO: Nerviraju se zbog njegovih grešaka, a on već "bivši"!

Imao je i pre toga ponude...

 • Klikbejt
 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Prenošenje lažnih vijesti 18.06.2021

Espreso.co.rs: HRVATI OSTAJU BEZ SELEKTORA! Dalić se sada prebacuje na klupski fudbal

Dalić je sa Hrvatskom došao do drugog mesta na Svetskom prvenstvu u Rusiji

 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 18.06.2021

Direktno.hr: BOMBA IZ ISTANBULA! Dalić napušta Hrvatsku i nakon Eura preuzima turski Fenerbahče?

Turski mediji su na dan utakmice Hrvatske i Češke na Euru plasirali vijest da Zlatko Dalić nakon Eura preuzima istanbulskog velikana Fenerbahče.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 18.06.2021

Dnevno.hr: KAKVA BOMBA! DALIĆ PREUZIMA FENERBAHČE!? ‘Dogovorili smo sve detalje s hrvatskim izbornikom!’

Kakva vijest iz Turske. Na dan utakmice Hrvatske i Češke pojavila se “bomba” u medijskom prostoru.

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Greška 18.06.2021

Fenix magazin: TURSKI MEDIJI: Dalić napušta Hrvatsku i preuzima tamošnjeg velikana?

Turski mediji su na dan utakmice Hrvatske i Češke na Euru plasirali vijest da Zlatko Dalić nakon Eura preuzima istanbulskog velikana Fenerbahče, javlj...

 • Greška
 • Ispravljeno
Prenošenje lažnih vijesti 18.06.2021

Dnevno.ba: DALIĆ PREUZIMA FENERBAHČE!? ‘Dogovorili smo sve detalje s hrvatskim izbornikom!’

Turci tvrde da će se Dalić priključiti momčadi kad zaključi posao s Hrvatskom na Euru.

 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Greška 18.06.2021

Hrvatska danas: Turski mediji objavili: Dalić napušta Hrvatsku i preuzima tamošnjeg velikana?

Turski mediji su na dan utakmice Hrvatske i Češke na Euru plasirali vijest da Zlatko Dalić nakon Eura preuzima istanbulskog velikana Fenerbahče.

 • Greška
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 18.06.2021

Mozzart Sport: Sa ivice ambisa na Euru, do novog angažmana: Zlatko Dalić ima dogovor sa Fenerbahčeom

Hrvatski selektor pred vratima istanbulskog kluba

 • Manipulisanje činjenicama
Greška 18.06.2021

N1 HR: Turski mediji objavili: Dalić napušta Hrvatsku i preuzima tamošnjeg velikana?

TurskiI mediji su na dan utakmice Hrvatske i Češke na Euru plasirali vijest da Zlatko Dalić nakon Eura preuzima istanbulskog velikana Fenerbahče.

 • Greška
 • Ispravljeno
Prenošenje lažnih vijesti 18.06.2021

Republika.rs: ŠOK NA EURU: Dalić NAPUŠTA Hrvatsku!

Zlatko Dalić napustiće reprezentaciju Hrvatske posle završetka Evropskog prvenstva.

 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Greška 18.06.2021

Reprezentacija (.ba): Turski mediji su prije utakmice objavili da Dalić napušta Hrvatsku i preuzima Fener

Dalić je 2018. godine sa Hrvatskom osvojio drugo mjesto na svijetu

 • Greška
Prenošenje lažnih vijesti 18.06.2021

Alo: VEST KOJA JE ODJEKNULA U POLUVREMENU! Selektor Hrvatske doneo neverovatnu odluku! (FOTO)

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić odlazi sa tog mesta posle Evropskog prvenstva.

 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Prenošenje lažnih vijesti 18.06.2021

Theworldnews: Dalić napušta Hrvatsku

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić odlazi sa tog mjesta posle Evropskog prvenstva.

 • Prenošenje lažnih vijesti
Greška 18.06.2021

Index: Turski mediji: Dalić je sve dogovorio s Fenerbahčeom

TURSKI mediji su na dan utakmice Hrvatske i Češke na Euru objavili vijest da Zlatko Dalić nakon Eura preuzima Fenerbahče.

 • Greška
Prenošenje lažnih vijesti 18.06.2021

Srbija danas (.com): ŠOK VEST: Dalić NAPUŠTA Hrvatsku!

Dogovorio je sve.

 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Prenošenje lažnih vijesti 19.06.2021

Slatka-Tajna!EU: Dalić napušta Hrvatsku

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić odlazi sa tog mjesta posle Evropskog prvenstva.

 • Prenošenje lažnih vijesti
Prenošenje lažnih vijesti 19.06.2021

Meridian bet sport (.me): Zlatko Dalić se povlači nakon EURA

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske, Zlatko Dalić nakon Evropskog prvenstva neće biti više prvi strateg „Vatrenih“.

 • Prenošenje lažnih vijesti
Greška 19.06.2021

Livnovine: Turski mediji objavili: Dalić napušta Hrvatsku i preuzima tamošnjeg velikana?

Turski mediji su na dan utakmice Hrvatske i Češke na Euru plasirali vijest da Zlatko Dalić nakon Eura preuzima istanbulskog velikana Fenerbahçe.

 • Greška
Manipulisanje činjenicama 18.06.2021

Sport Klub: Hrvatska pred debaklom, Dalić dogovara posao: Ide u Fener!

U danu kad je selekcija Hrvatske remijem sa Češkom (1:1) dovela u pitanje plasman u osminu finala Evropskog prvenstva, odjeknula je vest - Zlatko Dali...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 18.06.2021

N1.RS: Hrvatska pred debaklom, Dalić dogovara posao: Ide u Fener!

U danu kad je selekcija Hrvatske remijem sa Češkom (1:1) dovela u pitanje plasman u osminu finala Evropskog prvenstva, odjeknula je vest - Zlatko Dali...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 18.06.2021

Meridian bet sport (.ba): Dalić nakon Evropskog prvenstva odlazi sa klupe Hrvatske

Tokom meča Hrvatske i Češke stigla je informacija iz Turske da je selektor “Vatrenih” Zlatko Dalić dogovorio sve sa Fenerbahčeom.

 • Manipulisanje činjenicama
Greška 18.06.2021

Relax-portal: Turski mediji su prije utakmice objavili da Dalić napušta Hrvatsku i preuzima Fener

Hrvatska je večeras odigrala samo 1:1 protiv Češke u meču drugog kola grupe D Europskog prvenstva, a čini se da će na kraju šampionata ostati bez tren...

 • Greška
Prenošenje lažnih vijesti 19.06.2021

Meridian bet sport (.rs): ŠOK ZA HRVATE: Dalić odlazi nakon EURA!

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske, Zlatko Dalić nakon Evropskog prvenstva neće biti više prvi strateg „Vatrenih“.

 • Prenošenje lažnih vijesti
Prenošenje lažnih vijesti 19.06.2021

Vrbas media: Dalić napušta Hrvatsku

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić odlazi sa tog mjesta posle Evropskog prvenstva.

 • Prenošenje lažnih vijesti
Manipulisanje činjenicama 18.06.2021

Sportcom: Zatko Dalić postaje trener Fenerbahcea nakon Europskog prvenstva

Turski mediji objavili su da Zlatko Dalić nakon Europskog prvenstva preuzima momčad Fenerbahcea.

 • Manipulisanje činjenicama
Prenošenje lažnih vijesti 18.06.2021

Istok rs: Dalić napušta Hrvatsku

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić odlazi sa tog mjesta posle Evropskog prvenstva

 • Prenošenje lažnih vijesti
Prenošenje lažnih vijesti 18.06.2021

Informer: BOMBA U TOKU MEČA HRVATSKE! Dalić preuzima turskog VELIKANA!

Fudbaleri Hrvatske i Češke odigrali su nerešeno, 1:1, a selektor Zlatko Dalić

 • Prenošenje lažnih vijesti
Prenošenje lažnih vijesti 18.06.2021

Nezavisne: Dalić napušta Hrvatsku

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić odlazi sa tog mjesta posle Evropskog prvenstva.

 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Greška 18.06.2021

Germanijak: Turci pišu: Fenerbahče želi Dalića na klupi

Hrvatski izbornik prvi je izbor turskog velikana

 • Greška
Prenošenje lažnih vijesti 18.06.2021

B 92: Dalić napušta Hrvatsku!

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić odlazi sa tog mesta posle Evropskog prvenstva.

 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Prenošenje lažnih vijesti 18.06.2021

Vijesti: Dalić napušta Hrvatsku

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić odlazi sa tog mjesta posle Evropskog prvenstva.

 • Prenošenje lažnih vijesti