Raskrinkavanje.ba

“Negativna energija”: New Age izmišljotina koju ne uklanjaju kuhinjski sastojci 

Tvrdnje da mješavina sirćeta, vode i soli može otkriti i apsorbovati “negativnu energiju” u domu godinama se objavljuju u člancima domaćih portala. No, ova se “energija” ne može izmjeriti, a tvrdnje da ju je moguće otkriti ili apsorbovati nemaju nikakvo naučno utemeljenje.

Foto: Pexels

Na portalu Aktuelne teme u svijetu 16.1.2023. godine objavljen je članak koji u naslovu obećava odgovor na pitanje zašto se u domu dešavaju loše stvari. 

U članku se navodi da posjetioci u dom donose “energiju” koja može biti pozitivna ili negativna te da postoje brojne tehnike kojima se može utvrditi ima li “negativne energije” u domu. Najjednostavnija, navodi se, uključuje čašu s vodom. U nastavku je opisana “negativna energija” te je navedeno da svako ima svoju “energiju” koja se zadržava na mjestima na kojima boravimo te u predmetima koje koristimo.

Svaka osoba koja ulazi u naš dom unosi i određenu vrstu energije, a ona može biti pozitivna ili negativna.
Negativna energija uzrokuje stres, zdravstvene i finansijske probleme i loša osjećanja. Ukoliko mislite da je u vašem domu prisutna takva energija, odmah nešto preduzmite.

U nastavku je opisan “trik” kojim se “negativna energija” može otkriti i ukloniti pomoću mješavine uobičajenih sastojaka iz kuhinje.

U prozirnu staklenu čašu stavite morsku so (so bi trebalo da zauzme 1/3 čaše). Nakon soli, u čašu naspite 1/3 hladne vode i 1/3 bijelog sirćeta.
Čašu odložite u sobi u kojoj mislite da je skupljena negativna energija.
Nakon što ste postavili čašu, niko ne smije da je dira sljedeća 24 sata. Ukoliko je tečnost u čaši u istom stanju u kakvom ste je ostavili, možete da odahnete, u toj sobi nije prisutna negativna energija.
Ali, ukoliko u čaši primijetite mjehuriće ili tečnost postane neprozirna, očigledno je da imate nekih problema.
Nakon što je tečnost u čaši apsorbovala negativnu energiju, bacite tečnost u wc šolju i pustite vodu. Postupak ponavljajte svaki dan, sve dok tečnost u čaši ne postane bistra.

Ovaj članak podijeljen je na Facebook stranici Živimo zdravije, gdje je imao više od 400 interakcija, i to 268 “lajkova” i 39 komentara, a podijeljen je 118 puta. 

Članak sličnog sadržaja, u kojem su navedene tvrdnje o otkrivanju i uklanjanju “negativne energije” pomoću čaše vode, sirćeta i morske soli, objavljen je na portalu Net (.hr) 2016. godine i od tada se godinama pojavljivao na različitim portalima i u objavama na društvenim mrežama. 

Šta su činjenice?

Tvrdnje da čaša vode, vinskog sirćeta i morske soli može otkriti i ukloniti “negativnu energiju”  dijeljene su i na portalima i društvenim mrežama na engleskom govornom području. 

“Negativna” ili “loša energija” dio je pseudonaučnog vokabulara u kojem se ovaj termin često zloupotrebljava kako bi tvrdnje o ljekovitim moćima takozvanih iscjelitelja, mjesta ili predmeta zvučale uvjerljivo. Naučno značenje termina “energija” nema nikakve veze s ovakvim tumačenjem, o čemu je Raskrinkavanje pisalo u članku 13.11.2022. godine. 

Energija označava sposobnost nekog tijela ili sistema da obavi neki mehanički rad te nije stvar sama po sebi, nego svojstvo nekog drugog fizičkog sistema. Poimanje energije kao stvari koja ima “ljekovite moći i pozitivno djelovanje” ne dolazi iz fizike, nego iz New Age spiritualizma, kako je objašnjeno u članku edukativne web stranice Sceptic Dictionary iz 2015. godine.  

Spiritualizam New Agea inkorporirao je nešto od jezika fizike, uključujući jezik kvantne mehanike, u svojoj težnji da učini da drevna metafizika zvuči kao respektabilna nauka.

New Age predstavlja način života i razmišljanja koji se razvio kasnih 1980-ih godina promovišući ideje koje su postojale prije modernih naučnih i ekonomskih teorija. 

U navedenom članku Sceptic Dictionaryja naglašeno je da New Age propovijeda jačanje vitalne energije, korištenje energije svemira ili manipulacije svojim biopoljem u cilju postizanja sreće, uspjeha i ljubavi na putu do ispunjenog, smislenog i beskonačnog života. Ovaj pokret obećava i moć liječenja bolesnih i kreiranje stvarnosti po vlastitoj volji. 

No, termin “energija” koji se koristi u New Ageu nema nikakve veze s energijom o kojoj govori fizika. New Age energija će, kako se navodi, zauvijek ostati van granica naučne kontrole i proučavanja, za razliku od energije u fizici. 

New Age energija nije mjerljiva nikakvim potvrđenim naučnim instrumentom, iako ima mnogo New Age mašina za energiju za koje se tvrdi da rade sve – od usklađivanja vibracija vaših ćelija, preko čitanja digitalnih frekvencija alergena do liječenja raka. Sve ove mašine su beskorisne varijacije radioničkog uređaja Alberta Abramsa, “nadriljekara stoljeća”, iz 1920-ih. One se zasnivaju na lažnom vjerovanju da se bolest otkriva u “energetskim poljima” koja se mogu mjeriti i kojima se može manipulisati za zdravlje pomoću nekog magičnog uređaja.

Dakle, ne postoje instrumenti koji bi mogli izmjeriti energiju o kojoj se govori u članku portala Aktuelne teme u svijetu. 

Energija ima brojne oblike, no svi se mogu podvesti pod dvije kategorije: potencijalna energija i kinetička energija. Nijedan oblik energije ne može biti negativan. 

Američki fizičar i autor Geoffrey A. Landis, koji radi za Nacionalnu upravu za aeronautiku i svemir (NASA) na istraživanju planeta, pogona za međuzvjezdana putovanja, solarne energije i fotonapona, u istraživanju “Negativna masa u savremenoj fizici i njena primjena u pogonu” navodi da je Albert Einstein postavio “energetski uslov” u teoriji relativiteta prema kojem energija ne može biti negativna. 

Pošto je E=mc2 [energija je jednako masa puta brzina svjetlosti na kvadrat, op.a.], uslov da energija ne može biti negativna isto je što i objašnjenje da masa ne može biti negativna. 

Dakle, energija ne može biti negativna. Iz toga je jasno da se pojam “negativna energija” koristi da opiše “misteriozne” pojave koje nemaju nikakve veze sa stvarnom fizičkom pojavom čije je postojanje moguće dokazati. 

Mješavina soli, vode i sirćeta, s druge strane, ne može otkriti ili ukloniti nikakvu “energiju”. 

Shodno navedenim činjenicama, tvrdnjama da se pomoću mješavine sirćeta, vode i soli može otkriti i ukloniti “negativna energija”, objavljenim na portalu Net (.hr), dajemo ocjene lažna vijest i pseudonauka. Ostalim prenošenjima dajemo ocjene prenošenje lažnih vijesti i pseudonauka

Napomene:

16.10.2023: Portal Zadovoljna.dnevnik je ispravio netačne navode u članku pa mu dodajemo i ocjenu ispravljeno. 

11.10.2023: Portal Stvar ukusa je ispravio netačne tvrdnje u članku pa mu dodajemo i ocjenu ispravljeno.

17.2.2023: Portal Republika je ispravio netačne navode u članku pa im dodajemo i ocjenu ispravljeno,

3.2.2023: Portali Alo, Portal Novosti, GT3, Alo online, Kurir Stil, Ekskluziva, Espreso.co.rs, Hayat i Srbija Danas ispravili su netačne navode u člancima, te im dajemo i ocjenu "ispravljeno". 

2.2.2023: Portali Krstarica, Kurir i Informer ispravili su netačne navode u člancima, te im dajemo i ocjenu "ispravljeno". Portal Espreso.co.rs također je ispravio netačne tvrdnje u jednom od članaka, kojem dajemo ocjenu "ispravljeno". 

13.10.2023:  Članci portala STVAR UKUSA i Crno pile, koji su ocijenjeni u ovoj analizi, naknadno su povezani sa analizom zbog tehničkih razloga.

(Raskrinkavanje.ba)

Pogledajte originalne članke
Pseudonauka 25.05.2018

Radio treća dimenzija: SUMNJATE NA NEGATIVNU ENERGIJU U KUĆI? ? OTKRIJTE JE I OTKLONITE POMOĆU ČAŠE SA VODOM

SUMNJATE NA NEGATIVNU ENERGIJU U KUĆI? Otkrijte je i otklonite pomoću čaše sa vodom…

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 08.10.2021

Stil: ČAŠU VODE OSTAVITE U SOBI DA STOJI 24 SATA: Evo zašto vam se u kući dešavaju loše stvari!

Svaka osoba koja ulazi u naš dom unosi i određenu vrstu energije, a ona može biti pozitivna ili negativna

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 10.11.2016

Net hr: Sve vam ide nizbrdo? Kako uz pomoć čaše vode detektirati i očistiti negativnu energiju iz vašeg doma

Postoje brojne tehnike kojima možete utvrditi postoji li u vašem domu negativna energija

 • Pseudonauka
 • Lažna vijest
Pseudonauka 21.01.2020

Espreso.co.rs: AKO SE LOŠE STVARI DEŠAVAJU U VAŠEM DOMU, PREDUZMITE OVO: Potrebna vam je čaša vode i otkrivate ko je kakva osoba!

Ukoliko mislite da je u vašem domu prisutna takva energija, odmah nešto poduzmite

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 08.10.2021

Hayat: ČAŠU VODE OSTAVITE U SOBI DA STOJI 24 SATA: EVO ZAŠTO VAM SE U KUĆI DEŠAVAJU LOŠE STVARI!

Svaka osoba koja ulazi u naš dom unosi i određenu vrstu energije, a ona može biti pozitivna ili negativna

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 26.10.2019

Srbija danas (.rs): UZMITE ČAŠU VODE, SIRĆE I SO: Proverite da li u vašem domu ima NEGATIVNE ENERGIJE, ovo je LOŠ ZNAK

Da li vam se raspoloženje drastično menja?

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 26.03.2018

Ekskluziva: PAZITE KO VAM DOLAZI U KUĆU: Odličan trik da otkrijete da li vam ljudi unose negativnu energiju!

U našim domovima se nakupljaju različite energije, od nas i članova porodice. Negativna energija uzrokuje stres, zdravstvene i finansijske probleme i...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 17.12.2022

Espreso.co.rs: U čašu vode DODAJTE SO pa stavite u bilo koji deo svoje kuće: Nakon 24 sata bićete iznenađeni

Uz ovaj jednostavni trik sa prirodnim sastojcima možete osvežiti svoj dom i rešiti se negativne energije.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 17.01.2023

GT3: NASPITE ČAŠU VODOM I NEKA STOJI 24 SATA U SOBI: Evo zašto vam se u kući dešavaju LOŠE stvari!

Svaka osoba koja ulazi u naš dom unosi i određenu vrstu energije, a ona može biti pozitivna ili negativna. Postoje brojne tehnike kojima možete da utv...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 10.10.2021

Happy TV: ZAŠTO VAM SE U KUĆI DEŠAVAJU LOŠE STVARI? Čašu vode ostavite da stoji u sobi 24 sata!

Postoje brojne tehnike kojima možete da utvrdite da li u vašem domu postoji negativna energija. Najjednostavniji način da to uradite jeste uz pomoć ča...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 14.11.2016

Aura: KAKO UZ POMOĆ ČAŠE VODE I MORSKE SOLI ZAŠTITITI DOM I RADNO OKRUŽENJE OD NEGATIVNE ENERGIJE?

Ukoliko ste u čaši primijetili mjehuriće ili je tekućina postala neprozirna, vi ste žrtva negativne energije!

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 21.03.2017

Radio Sarajevo: Kako čaša vode otkriva negativnu energiju u vašem domu?

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 03.04.2019

Espreso.co.rs: NAPUNITE ČAŠU VODOM I NEKA STOJI 24 SATA U SOBI: EVO ZAŠTO VAM SE U KUĆI DEŠAVAJU LOŠE STVARI!

Čašu odložite u sobi u kojoj mislite da je najviše nakupljena negativna energija

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 29.04.2021

Portal novosti: Pazite koga primate u kuću – Ovako uz pomoć vode otkrijte da li je gost unio negativnu energiju

Pazite koga primate u kuću- Otkrijte da li je gost unio negativnu energiju

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 14.12.2017

Zadovoljna.dnevnik: Trik s čašom vode koji će očistiti dom od negativne energije

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 23.06.2022

Alo: NE IDE VAM U ŽIVOTU Zvuči blesavo, ali uz trik sa čašom vode preporodićete se

Svaka osoba koja ulazi u naš dom unosi i određenu vrstu energije. Negativna energija uzrokuje stres, zdravstvene i finansijske probleme i loša osećanj...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 06.04.2019

Zanimljivo vesti: NAPUNITE ČAŠU VODOM I NEKA STOJI 24 SATA U SOBI: EVO ZAŠTO VAM SE U KUĆI DEŠAVAJU LOŠE STVARI!

Negativna energija, energetske pijavice, pozitivno razmišljanje iz svemira doziva pozitivne događaje, negativno doziva negativne događaje itd. Sve je...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 05.04.2019

Cure: NAPUNITE ČAŠU VODOM I NEKA STOJI U SOBI 24 SATA: Evo zašto vam se dešavaju loše stvari u kući!

Svaka osoba koja ulazi u naš dom unosi određenu vrstu energije, koja može biti pozitivna ili negativna.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 04.10.2022

Lijek i priroda: Provjerite da li u stanu imate “zle sile” – Najlakši način: Treba vam samo čaša vode

Energija koja se nalazi u stanu predstavlja kombinaciju energija svih ukućana. Emocije, osjećanja i misli emituju specifičnu energiju, ali isto tako i...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 26.11.2017

Novi: Provjerite da li u vašoj kući ima negativne energije? Probajte ovaj TRIK SA VODOM

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 17.01.2017

Moj: NAPUNITE ČAŠU VODOM I NEKA STOJI 24 SATA U SOBI: Evo zašto vam se u kući dešavaju LOŠE stvari!

Svaka osoba koja ulazi u naš dom unosi i određenu vrstu energije, a ona može biti pozitivna ili negativna. Postoje brojne tehnike kojima možete da utv...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 09.10.2021

Srbija danas (.rs): Sipala ČAŠU VODE i ostavila da PRENOĆI: Kada saznate ŠTA se DOGODILO i vi ćete

Ovako čistite životni prostor...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 01.02.2018

Pozitivno: Pazite koga primate u kuću: Jednostavni trik otkriva da li je gost unio negativnu energiju!

Postoji nekoliko tehnika kojima možemo utvrditi da li je osoba koja ulazi u naš dom sa sobom donijela negativnu energiju

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 14.11.2020

Otvoreno (hr): Trik s čašom vode otkriva imate li negativne energije u domu: Uklonite ju!

Mnogi ljudi kasno shvate da im se događaju negativne stvari u životu upravo zbog negativne energije koja se uvukla u njihov dom. Otkrivamo imate li je...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 11.05.2018

Visegrad365: NAPUNITE ČAŠU VODOM, SIRĆETOM I MORSKOM SOLI

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 16.01.2017

Ženskica: Čašu vode ostavite da stoji u sobi 24 sata: Evo zašto vam se u kući dešavaju loše stvari!

Svaka osoba koja ulazi u naš dom unosi i određenu vrstu energije, a ona može biti pozitivna ili negativna

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 02.11.2019

Radio Berane: Naspite čašu vode i ostavite 24 sata u sobi, otkriti će vam zašto vam se dešavaju loše stvari!

Šta je uopšte negativna energija?

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 10.08.2018

UNIQORNER: Otkrijte negativnu energiju u kući pomoću čaše vode, soli i sirćeta

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 13.04.2021

Zdravlje i priroda: NAPUNITE ČAŠU VODOM I NEKA STOJI 24 SATA U SOBI: Evo zašto vam se u kući dešavaju LOŠE stvari

Svaka osoba koja ulazi u naš dom unosi i određenu vrstu energije, a ona može biti pozitivna ili negativna.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 08.03.2018

Super Žena.b92: Trik sa čašom vode koji će očistiti vaš dom od negativne energije

Ako se negativna energija skuplja u kući, ona može da loše da utiče na raspoloženje i misli ukućana, a u najgorim slučajevima da izazove stresne situa...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 25.11.2017

Avaz: Saznajte kakva vam je energija uz samo jednu čašu vode

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 12.04.2019

Espreso.co.rs: NAPUNITE ČAŠU VODOM I NEKA STOJI 24 SATA U SOBI: Ujutru kada USTANETE odmah ćete videti NEŠTO DRUGAČIJE!

Iznenadićete se kada videite rezultat!

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 16.01.2017

Ekskluziva: NAPUNITE ČAŠU VODOM I NEKA STOJI 24 SATA U SOBI: Evo zašto vam se u kući dešavaju LOŠE stvari!

Svaka osoba koja ulazi u naš dom unosi i određenu vrstu energije, a ona može biti pozitivna ili negativna. Postoje brojne tehnike kojima možete da utv...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 12.02.2018

CDM: Trik sa čašom vode koji će očititi vaš dom od negativne energije

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 08.02.2019

Miss 7 Zdrava: Otkrij negativnu energiju u svojoj kući pomoću čaše vode

Gdje god da boravimo izloženi smo određenoj energiji, a naši domovi su prostori gdje se formira jedinstvene energija stvorena od osjećaja, misli i emo...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 25.07.2022

24sedam rs: Napunite čašu ovim i ostavite je da odstoji 24 sata: U njoj ćete pronaći odgovor na pitanje da li u vašem domu ima negativne energije

Postupak ponavljajte svakodnevno, sve dok tečnost u njoj ne ostane prozirna

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 08.10.2021

Republika.rs: ČAŠA VODE TERA NEGATIVNU ENERGIJU IZ KUĆE: Samo je ostavite da stoji 24 sata

Svaka osoba koja ulazi u naš dom unosi i određenu vrstu energije, a ona može biti pozitivna ili negativna.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 22.06.2022

Stil: AKO VAM SE STALNO DEŠAVAJU LOŠE STVARI: Čašu vode napunite ovim i ostavite da stoji 24 sata! PREPOROD!

Vreme je da kuću očistite od negativne energije

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 21.08.2022

Alo online: MNOGI TVRDE DA OVO UKLANJA NEGATIVNU ENERGIJU Potrebno je samo da napravite jednostavnu smjesu i stavite je pored kreveta

Negativna energija uzrokuje stres

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 16.01.2017

Informer: ŽELITE DA SE REŠITE NEGATIVNE ENERGIJE? Potrebna vam je SAMO čaša obične vode!

Svaka osoba koja ulazi u naš dom unosi i određenu vrstu energije, a ona može biti pozitivna ili negativna

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 16.06.1018

MMedia mreža: OVO JE NAJLAKŠI NAČIN DA PROVERITE DA LI U STANU IMATE ZLE SILE - TREBA VAM SAMO ČAŠA VODE

Kuća ponekada može biti puna loše i mračne energije, koja može imati negativan uticaj na sve koji u njoj žive. Primera radi, odnosi između ukućana mog...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 02.10.2019

Purity.techexpertolux: ČAŠA SOLI I OCTA NA PODLOZI SVEKRVE - VJEŠTICE ILI SANITARNA SREDSTVA

Ako osoba, boraveći u svom stanu, osjeća apatiju i iritaciju, ne ostavlja stalnu depresiju, čežnju i sumnju u sebe, zaključak je jednostavan: nešto ga...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 11.05.2022

Alo: NAPUNITE ČAŠU VODOM I NEKA STOJI 24 SATA U SOBI Evo zbog čega vam se u kući dešavaju loše stvari

Ako je voda puna mehurića ili ako se cela tečnost pomešala i postala neprozirna, mutna, onda imate problema

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 21.01.2017

Novi: Napunite čašu običnom vodom, ne dirajte je 24 sata i saznat ćete zašto vam se u životu dešavaju loše stvari!

Prostoriju zaključajte i niko ne bi trebalo da ulazi u nju narednih 24 sata, kako bi se sva negativna energija skupila u čaši.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 16.10.2018

Espreso.co.rs: NAPUNITE ČAŠU VODOM I NEKA STOJI 24 SATA U SOBI: Otkrijte zbog čega vam se u kući događaju LOŠE stvari!

Postoje brojne tehnike kojima možete da utvrdite da li u vašem domu postoji negativna energija

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 16.01.2017

Vesti (.rs): NAPUNITE ČAŠU VODOM I NEKA STOJI 24 SATA U SOBI: Evo zašto vam se u kući dešavaju LOŠE stvari

Najjednostavniji način da to uradite jeste uz pomoć čaše napunjene vodom

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Manipulisanje činjenicama 23.11.2022

Espreso.co.rs: PUNU ČAŠU VODE OSTAVITE DA ODSTOJI 24 SATA: Ono što će vam se desiti U KUĆI, niko ne može da objasni

Svaka osoba koja ulazi u naš dom unosi i određenu vrstu energije, a ona može biti pozitivna ili negativna

 • Manipulisanje činjenicama
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 28.11.2022

Krstarica: Imate li negativne energije u domu? Proverite uz pomoć čaše vode

Različite energije posebno se susreću u našim domovima, jer u njima boravimo, ali u njemu borave naši članovi porodice, ili gosti.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 03.06.2019

Opusteno (.rs): Kako detektovati negativnu energiju pomoću čaše sa vodom

Kako detektovati negativnu energiju kod kuće koristeći čašu sa vodom - pročitajte u nastavku.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 21.08.2022

TNT Portal: MNOGI TVRDE DA OVO UKLANJA NEGATIVNU ENERGIJU Potrebno je samo da napravite jednostavnu smjesu i stavite je pored kreveta

Svima nam je dobro poznato da smo svi sastavljeni od energije i da u naš dom ako ulaze razni ljudi, ulaze i razne energije. Negativna energija uzrokuj...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 20.01.2018

STVAR UKUSA: Isprobajte trik sa čašom vode i sirćetom da otklonite negativnu energiju iz vašeg doma

Verujete li da se nagomilana negativna energija nakupljena u prostoriji zaista može ukloniti?

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 01.10.2017

Lijek iz prirode: NASPITE ČAŠU VODOM I NEKA STOJI 24 SATA U SOBI: Evo zašto vam se u kući dešavaju LOŠE stvari!

Svaka osoba koja ulazi u naš dom unosi i određenu vrstu energije, a ona može biti pozitivna ili negativna. Postoje brojne tehnike kojima možete da utv...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 18.04.2021

Astrosav: Čaša vode je dovoljna: izbaciti negativnu energiju iz stana

Kako najjednostavnije saznati da li je vaš dom ispunjen negativnom energijom i izbaciti je: čaša vode je dovoljna! Negativna energija uzrokuje stre...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 10.05.2018

24 sata hr: 7 trikova uz koje ćete iz doma izbaciti svu negativnu energiju

Negativnu energiju u kuću mogu unijeti ljudi koji u njoj žive, ali i povremeni posjetioci, možda susjedi, ili su je unijeli ljudi koji su nekada živje...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 08.10.2017

Škola za dušu: IMATE LI NEGATIVNE ENERGIJE U KUĆI, otkrijte koristeći samo čašu vode

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 19.01.2017

Moj: DA LI VAS JE NEKO PROKELO? Napunite času običnom vodom, ne dirajte je 24 sata i saznaćete zašto vam se u životu dešavaju loše stvari

Mnogi od nas nisu ni svjesni sila oko sebe. Različite energije i vibracije su svuda oko nas, i pozitivne i negativne. Saznajte šta bi trebalo da uradi...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 11.11.2016

Kuća snova: Sve vam ide nizbrdo? Kako uz pomoć čaše vode detektirati i očistiti negativnu energiju iz vašeg doma

Postoje brojne tehnike kojima možete utvrditi postoji li u vašem domu negativna energija. Najjednostavniji način na kojeg možete odrediti je li u vaše...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 28.11.2017

Novi: PAZITE KOGA PRIMATE U KUĆU: Ovaj TRIK otkriva da li je gost unio NEGATIVNU ENERGIJU!

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 26.06.2022

Balkan Plus: AKO VAM SE STALNO DEŠAVAJU LOŠE STVARI: ČAŠU VODE NAPUNITE OVIM I OSTAVITE DA STOJI 24 SATA! PREPOROD!

Vrijeme je da kuću očistite od negativne energije.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 28.11.2022

Espreso.co.rs: DA LI IMATE NEGATIVNU ENERGIJU U DOMU? Ovaj trik sa čašom će vam pomoći da to PROVERITE, jednostavno je

Pored raznih tehnika, ona za koju vam je potrebna čaša vode, jedna je od najjednostavnijih za utvrđivanje prisustva negativne energije u domu

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 08.04.2019

Info KS: EVO ZAŠTO VAM SE DEŠAVAJU LOŠE STVARI U KUĆI! Napunite čašu vodom i neka stoji u sobi 24 sata

Svaka osoba koja ulazi u naš dom unosi određenu vrstu energije, koja može biti pozitivna ili negativna.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 16.01.2017

Pink: ŽELITE DA SE REŠITE NEGATIVNE ENERGIJE? Potrebna vam je SAMO čaša obične vode!

Ovo je trik kako da uspete u ovome.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 16.02.2019

Creativa box: Trik s čašom vode koji će očistiti negativnu energiju iz vašeg doma

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 10.10.2021

Srbija uživo: ČAŠU VODE OSTAVITE U SOBI DA STOJI 24 SATA: Evo zašto vam se u kući dešavaju loše stvari!

Svaka osoba koja ulazi u naš dom unosi i određenu vrstu energije, a ona može biti pozitivna ili negativna

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 13.11.2020

24 sata hr: Trik otkriva imate li negativne energije u domu - izbacite ju!

Mnogi ljudi jako kasno shvate da im se događaju negativne stvari u životu upravo zbog negativne energije koja se uvukla u njihov dom. Otkrivamo imate...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 16.01.2023

Aktuelne teme u svetu: NASPITE ČAŠU VODOM I NEKA STOJI 24 SATA U SOBI: Evo zašto vam se u kući dešavaju LOŠE stvari!

Svaka osoba koja ulazi u naš dom unosi i određenu vrstu energije, a ona može biti pozitivna ili negativna. Postoje brojne tehnike kojima možete da utv...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 18.05.2019

Novi: ODMAH NAPUNITE ČAŠU VODOM I NEKA STOJI 24 SATA U SOBI: Evo zašto vam se u kući dešavaju LOŠE stvari!

Svaka osoba koja ulazi u naš dom unosi i određenu vrstu energije, a ona može biti pozitivna ili negativna.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 05.02.2017

Montenegro click: Čašu vode ostavite da stoji u sobi 24 sata: Evo zašto vam se u kući dešavaju loše stvari!

Svaka osoba koja ulazi u naš dom unosi i određenu vrstu energije, a ona može biti pozitivna ili negativna Postoje brojne tehnike kojima možete da utv...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 16.01.2023

Espreso.co.rs: U čašu vode DODAJTE SO pa stavite u bilo koji deo svoje kuće: Pogledajte rezultat nakon 24 sata, vrlo je KORISNO

Bolje je nego da koristite hemikalije koje mogu biti štetne za naše zdravlje

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 08.10.2021

Novi: PUNU ČAŠU VODE OSTAVITE U SOBI DA STOJI 24 SATA: Evo zašto vam se u kući dešavaju loše stvari - ODMAH REAGUJTE

Svaka osoba koja ulazi u naš dom unosi i određenu vrstu energije, a ona može biti pozitivna ili negativna

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 19.02.2020

Crno pile: NAPUNITE ČAŠU VODE I NEKA STOJI 24 SATA u sobi: Evo zašto vam se u kući dešavaju loše stvari

Negativna energija, energetske pijavice, pozitivno razmišljanje iz svemira doziva pozitivne događaje, negativno doziva negativne događaje… itd.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 17.01.2017

Zdrava priroda: NAPUNITE ČAŠU VODOM I NEKA STOJI 24 SATA U SOBI: Evo zašto vam se u kući dešavaju LOŠE stvari!

Svaka osoba koja ulazi u naš dom unosi i određenu vrstu energije, a ona može biti pozitivna ili negativna. Postoje brojne tehnike kojima možete da utv...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 11.11.2016

Nenad Ljubic - blog: Kako detektirati negativne energije kod kuće koristeći čašu s vodom

Ljudi od pamtivijeka koriste mnoge metode pomoću kojih otkrivaju imaju li u kući negativne energije.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 22.01.2022

MNEMAGAZIN: VJERUJETE U NEGATIVNU ENERGIJU U SVOM DOMU: Neki tvrde da će sve riješiti čaša vode!

Svaka osoba koja ulazi u naš dom unosi i određenu vrstu energije, a ona može biti pozitivna ili negativna.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 22.06.2022

Objektiv.rs: Ako vam se dešavaju loše stvari, napunite čašu OVIM, ostavite 24 sata i oterajte negativnu enegiju!

Nekoliko načina da se oslobodite negativne energije

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 16.01.2017

Kurir: NAPUNITE ČAŠU VODOM I NEKA STOJI 24 SATA U SOBI: Evo zašto vam se u kući dešavaju LOŠE stvari

Svaka osoba koja ulazi u naš dom unosi i određenu vrstu energije, a ona može biti pozitivna ili negativna. Postoje brojne tehnike kojima možete da utv...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 05.05.2021

SVI RECEPTI SU ZA 5: NASPITE ČAŠU VODOM I NEKA STOJI 24 SATA U SOBI: Evo zašto vam se u kući dešavaju LOŠE stvari!

Svaka osoba koja ulazi u naš dom unosi i određenu vrstu energije, a ona može biti pozitivna ili negativna. Postoje brojne tehnike kojima možete da utv...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 28.11.2022

Večernje novosti: DA LI IMATE NEGATIVNU ENERGIJU U DOMU? Ovaj trik sa čašom će vam pomoći da to provjerite, jednostavno je

RAZLIČITE energije posebno se susreću u našim domovima, jer u njima boravimo, ali u njemu borave naši članovi porodice, ili gosti.

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 29.05.2019

Direktno.hr: Pogledajte što se događa u vašem domu ako stavite sol i ocat u čašu vode

Iako će vam se na početku činiti pomalo čudno, ali, budite sigurni da u vlastitom domu imate dosta nakupljene negativne energije. A pod time mislimo n...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 03.02.2022

Espreso.co.rs: ZAŠTO TREBA DA STAVITE ČAŠU VODE I SO U SOBU? Svi treba to da urade

Ako sol pliva u vodi, dobro ćete je oprati i ponoviti postupak

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
 • Ispravljeno
Pseudonauka 16.11.2022

Zdravi portal: NAPUNITE ČAŠU VODOM I NEKA STOJI 24 SATA U SOBI: Evo zašto vam se u kući dešavaju LOŠE stvari

Svaka osoba koja ulazi u naš dom unosi i određenu vrstu energije, a ona može biti pozitivna ili negativna. Postoje brojne tehnike kojima možete da utv...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 24.04.2022

Balkan story: POGLEDAJTE ŠTA ĆE SE DESITI KADA OSTAVITE ČAŠU VODE 24H U KUĆI

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti
Pseudonauka 17.01.2017

Zdrava priroda: NAPUNITE ČAŠU VODOM I NEKA STOJI 24 SATA U SOBI: Evo zašto vam se u kući dešavaju LOŠE stvari!

Svaka osoba koja ulazi u naš dom unosi i određenu vrstu energije, a ona može biti pozitivna ili negativna. Postoje brojne tehnike kojima možete da utv...

 • Pseudonauka
 • Prenošenje lažnih vijesti