Od sukoba u Opštinskom odboru, do “čovjeka koji će zamijeniti Dodika”

Ova analiza je označena kao: Razabiranje

Portal CIK Media, čiji se kompletan “biznis model” temelji na klikbejt naslovima, ovog puta je članku o sukobima unutar jednog Opštinskog odbora SNSD dao naslov koji sa temom nema baš nikakve veze.

Na portalu CIK Media 14.6.2020. objavljen je članak u čijem naslovu se govori o čovjeku koji će “zamijeniti Milorada Dodika” u Republici Srpskoj, koji je prenio i portal Dnevne vijesti 24 sata.

Ovo je čovjek koji će ZAMIJENITI DODIKA u Srpskoj!

Isti članak je tri mjeseca kasnije, 5.9.2020, sa istim naslovom podijeljen i na portalu Bosnor

Članak je originalno objavljen 7.6.2020. na blogu Nebojše Vukanovića, poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske. U tekstu članaka uopšte se ne govori o “čovjeku koji će zamijeniti Dodika”, već o sukobima koji su se dešavali unutar Opštinskog odbora SNSD u Stanarima. 

Prema informacijama s terena, zbog unutrašnjih trvenja i sukoba oko kandidata i pozicija na listama, Opštinski odbor SNSD-a u Stanarima je u potpunom rasulu i haosu. Predsjednik OO-a SNSD-a Stanari, narodni poslanik Goran Jerinić izgubio je većinu u Opštinskom odboru SNSD-a još na prošloj sjednici OO-a SNSD-a, održanoj 7. februara 2020. godine. Nezadovoljni članovi oborili su sve njegove prijedloge kadrovskih rješenja, piše na svom blogu narodni poslanik Nebojša Vukanović.

Prve žrtve koje su izgubile funkcije zbog novonastale situacije bili su Nedeljko Đekić, dotadašnji sekretar OO-a SNSD-a i direkor JZU Dom zdravlja Stanari, te Ostoja Stevanović, donedavno potpredsjednik OO-a SNSD-a Stanari i predsjednik Skupštine opštine Stanari.

Osjetivši se ugroženim, a naročito želeći da zaštiti Nedeljka Đekića od revolta članstva, Goran Jerinić pokušao je da slomi otpor nezadovoljnih članova Opštinskog odbora SNSD-a u Stanarima prijetnjama i ucjenama pa su pojedini članovi bili kažnjavani smanjenjem plata uz prijetnje otkazima. Međutim, to je samo pojačalo revolt članstva pa je došlo do potpunog rasula i u mjesnim odborima.

Stanarski SNSD-a opterećen je velikim korupcionaškim aferama koje potresaju općinu Stanari. Upućeni tvrde da iza svega stoji predsjednik OO-a SNSD-a Stanari i narodni poslanik Goran Jerinić, koji koristi aktuelnog načelnika opštine Dušana Panića kao marionetu i pogodan alat za ispumpavanje novca iz budžeta Opštine.

Portal CIK Media više je puta bio predmet naših analiza. Princip rada ovog portala je preuzimanje tuđih članaka, te mijenjanje naslova u klikbejte kojima se manipulišu čitaoci.  

Pročitajte još

Dezinformacija
“Cik media” i industrija klikova

Portalima kao što je “Cik media” tema o kojoj pišu nije toliko bitna, baš k...

Dezinformacija Klikbejt 25.03.2019

Dezinformacija
“Cik media”: Koliko članaka toliko izmišljenih izjava

Portal “Cik media” nema svoj autorski sadržaj. Funkcioniše po principu preu...

Dezinformacija Klikbejt 24.03.2019

Lažna vijest
Lažne vijesti o novom imenu Republike Srpske

Isprobana “strategija” portala “Cik media”: preuzeti članak sa drugog porta...

Razabiranje Lažna vijest Prenošenje lažnih vijesti Klikbejt 29.01.2019

Kako ni ovaj članak ne odgovara naslovu, jer se u tekstu uopšte ne spominje niko ko bi trebao “zamijeniti Dodika”, članci portala CIK Media, Dnevne vijest 24 sata i Bosnor dobijaju ocjenu klikbejt.

(raskrinkavanje.ba)

Autorica: Amina Čeliković Objavljeno: 10. 09. 2020 | Zadnji put osvježeno: prije 2 godine

Posljednje objavljene analize

Analiza
Pregled sedmice: Netačne i opasne tvrdnje o tumorima, teorije zavjere i lažne nagradne igre

Tokom prethodne sedmice predmet naše pažnje bile su netačne tvrdnje o tumor...

Lažna vijest
Fotografija Ronalda s Kur’anom je fotošopirana

Na društvenim mrežama kruži fotošopirana fotografija fudbalera Cristiana Ro...

Lažna vijest
Lažna vijest
Snimak prikazuje vojnu opremu koja se iz Evrope vraća u SAD, ne obratno

Na društvenim mrežama dijeli se snimak koji navodno prikazuje vojnu opremu...

Lažna vijest
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me