Raskrinkavanje.ba

Zvanični protiv anonimnih izvora: Da li je UEFA izbacila FK Borac Banja Luka iz takmičenja?

Desetine portala u regionu objavilo je da je Fudbalski klub Borac Banja Luka izbačen iz takmičenja UEFA-e usljed neizmirenja obaveza. Ipak, odluka UEFA-e ne podrazumijeva izbacivanje, već novčanu kaznu za ovaj klub, potvrdili su iz UEFA-e za Raskrinkavanje.

Foto: Raskrinkavanje.ba

Na portalu Klix 4. marta 2023. godine objavljen je članak u kom se govori o kaznama koje je Unija evropskih fudbalskih asocijacija (Union of European Football Associations – UEFA) izrekla određenim klubovima. 

U naslovu se tvrdi da je “UEFA drakonski kaznila FK Borac i na tri sezone ga izbacila iz Evrope”. U članku, između ostalog, stoji da su neki klubovi kažnjeni izbacivanjem iz takmičenja, dok su drugi dobili uslovne kazne. Za FK Borac se navodi da je dobio i novčanu kaznu i suspenziju.

Krovna kuća evropskog nogometa (UEFA) izbacila je Fudbalski klub Borac Banja Luka iz evropskih takmičenja zbog kašnjenja s isplatama dugovanja dužim od 90 dana.
(...)
FK Borac se nalazi među 11 klubova koje je UEFA žestoko kaznila, a među njima neki klubovi poput bh. premijerligaša su izbačeni iz Evrope, dok su neki klubovi dobili uvjetnu kaznu i bit će pod posebnom prismotrom u narednom periodu i tek u slučaju ponavljanja grešaka, kazna će im biti važeća.
(...)
Uz to, FK Borac će morati da plati 10.000 eura kazne. Međutim, kazna nije ista za sve klubove. Tako su neki od klubova suspendovani na probni rok, odnosno neće se uvažiti ukoliko klubovi ispune zahtjeve.

Članci gotovo identičnog sadržaja u kojima se tvrdi da je Fudbalski klub Borac izbačen iz takmičenja objavljeni su 4.3.2023. na još 68 portala. 

Istoga dana, 4. marta, na portalu Klix objavljen je i članak u kom se navodi da je “UEFA-ina odluka unijela brojne nedoumice u bh. javnosti”, ali da je neimenovani “tumač blizak UEFA-i” za ovaj portal potvrdio da je Borac zaista izbačen. Anonimni izvor u ovom tekstu tvrdi da “u banjalučki klub još uvijek nije stigla konačna odluka, a saopćenje će na adresu FK Borac stići u najkraćem mogućem roku”.

UEFA-ina odluka da izbaci FK Borac iz evropskih takmičenja unijela je brojne nedoumice u bh. javnosti, a tim povodom Klix.ba je zatražio objašnjenje iz izvora vrlo bliskom krovnoj kući evropskog nogometa.

Izvor blizak UEFA-i pojasnio je za Klix.ba da je FK Borac definitivno izbačen iz evropskih takmičenja na tri sezone (2024/2025, 2025/2026 i 2026/2027).

Konfuziju je izazvalo to što ni u FK Borac nisu saznali za ovu odluku. Razlog tome je taj da u banjalučki klub još uvijek nije stigla konačna odluka, a saopćenje će na adresu FK Borac stići u najkraćem mogućem roku.

Članke sa tvrdnjama neimenovanog “tumača” objavila su istoga dana još dva portala. 

Šta se zaista navodi u odluci koju je objavila UEFA?

Svi mediji koji su objavili tvrdnju da je FK Borac Banja Luka izbačen iz budućih takmičenja pozivaju se na zvaničnu odluku UEFA-e, dok je u pojedinim člancima, poput originalnog članka portala Klix, priložen i link objave same odluke. Na zvaničnoj stranici UEFA-e objavljeno je 3. marta 2023. godine saopštenje o odluci o uvođenju disciplinskih mjera za jedanaest klubova, u skladu sa “zahtjevima za solventnost na osnovu novih UEFA Pravilnika o licenciranju klubova i finansijskoj održivosti”. U saopštenju se navodi:

Zbog recidiva i/ili kašnjenja izmirenja obaveza više od 90 dana, sljedećim klubovima izrečeno je isključenje pod dole navedenim uslovima iz učešća u sljedećem UEFA klupskom takmičenju za koje bi se inače kvalifikovali u tri naredne sezone (tj. sezone 2024/25, 2025/26. i 2026/27):

– Za CFR 1907 Kluž (ROU) i NK Osijek (CRO) isključenje se suspenduje na probni period od dvije sezone i biće sprovedeno samo ako ovi klubovi ne ispune uslove solventnosti u sezonama 2023/24. i 2024/25.

- Za FK Aris Solun (GRE), FK Astanu (KAZ), ŠD NK Olimpija Ljubljana (SVN) i HNK Rijeka (CRO) isključenje se suspenduje na probni rok od jedne sezone i biće sprovedeno samo ako ovi klubovi ne ispune uslove solventnosti u sezoni 2023/24.

Dakle, na stranici UEFA-e navedeno je da je uslovna mjera isključenja izrečena klubovima CFR 1907 Kluž, NK Osijek, FK Aris Solun, FK Astan, ŠD NK Olimpija Ljubljana i HNK Rijeka. Ovi klubovi će, u slučaju da ne izmire dugovanja u roku dvije sezone u slučaju prva dva pomenuta kluba, odnosno jedne sezone u slučaju preostala četiri, biti izbačeni iz UEFA klupskog takmičenja za koje bi se kvalifikovali u periodu od tri sezone. 

U člancima pojedinih medija navodi se da je odlukom UEFA-e izbačeno 11 klubova. Odlukom je, ipak, izbačeno šest klubova, dok su preostali navedeni dobili novčane kazne. 

Dalje se navodi kako su “pored toga, sljedećim klubovima” izrečene novčane kazne, a među njima je i FK Borac Banja Luka. 

Pored toga, sljedećim klubovima su izrečene sljedeće kazne zbog zaostalih obaveza tokom sezone 2022/23: CFR 1907 Kluž (ROU) – 250.000 eura, NK Osijek (CRO) – 150.000 eura, Konjaspor (TUR) – 150.000 eura, ŠD NK Olimpija Ljubljana (SVN) – 100.000 eura, Aris Solun (GRE) – 50.000 eura, FK Valmiera (LVA) – 50.000 eura, FK Astana (KAZ) – 30.000 eura, Borac Banja Luka (BIH) – 10.000 eura, FK Kizil-Žar SK Petropavlosk (KAZ) – 10.000 eura i Florijana (MLT) – 10.000 eura.

Neimenovani tumač na čije se objašnjenje u pomenutom članku poziva portal Klix navodno je objasnio da će “svi klubovi koji nisu izdvojeni u UEFA-inom saopćenju, među kojima je FK Borac, bit kažnjeni izbacivanjem iz Evrope u naredne tri godine. Klubovi koji su izdvojeni, poput Cluja, Arisa, Osijeka, Rijeke i Olimpije, imaju dodatnu šansu, odnosno kažnjeni su uslovno.”

Budući da se u svojim tvrdnjama o navodnom isključenju kluba iz Banje Luke domaći mediji pozivaju na istu odluku, Raskrinkavanje je upitom za pojašnjenje kontaktiralo UEFA-u. Kako su u odgovoru za Raskrinkavanje naveli, klubu Borac Banja Luka nije izrečena mjera isključenja. 

Što se tiče Fudbalskog kluba Banja Luka, odluka objavljena prošlog petka (3.3. prim. aut) odnosi se samo na novčanu kaznu, nema suspenzije iz UEFA takmičenja.

Ista potvrda UEFA-e objavljena je već 4. marta i na portalu Srpska info, u čijem se članku navodi da se “u prvi mah činilo” da je UEFA isključila Borac iz takmičenja na tri sezone, ali da su iz ove Unije za taj portal potvrdili da to nije slučaj. 

Je li Borac dobio konačnu odluku?

Na zvaničnoj stranici FK Borac 4. marta 2023. objavljeno je saopštenje u kom se također ističe da ovom klubu nije izrečena mjera isključenja, već samo finansijske kazne. U sklopu saopštenja objavljen je i dokument odluke, koja je, navodi se, na adresu ovog kluba stigla od UEFA-e. Na dokumentu se navodi datum 3. mart 2023. godine, a kao kazna izrečena klubu iz Banje Luke navodi se novčana kazna u iznosu 10.000 eura, kao i obaveza kluba da plati troškove vezane za njeno donošenje u iznosu 1.000 eura. 

Foto: Screenshot, Fkborac.net; S obzirom na to da Banja Luka ima dospjele obaveze na dan 15.10.2022.godine, a shodno čl. 14.06 e), 28, 29.01 c), 31 i 32.01-02 Poslovnika, Prvo vijeće CFCB ovim odlučuje: 1. Izreći kaznu od 10.000 eura klubu; i 2. Klub plaća 1.000 eura na ime troškova ovog postupka.

Direktor FK Borac Dejan Lukendić takođe je za Avaz 4.3.2023. potvrdio da odluka UEFA-e ne podrazumijeva izbacivanje iz takmičenja. Iz svega navedenog je, dakle, jasno da je FK Borac kažnjen novčano, a ne isključenjem. 

Nakon saopštenja koje je objavio Borac, 15 portala, počevši sa portalom Klix, objavili su članke u kojima se prenosi saopštenje. U njima se, ipak, i dalje tvrdi da je “krovna kuća evropskog nogometa (UEFA) izbacila Fudbalski klub Borac Banja Luka iz evropskih takmičenja na tri sezone zbog kašnjenja s isplatama dugovanja dužim od 90 dana, što je potvrdio i izvor Klix.ba koji je vrlo blizak krovnoj kući evropskog nogometa”. 

U članku se navodi da “čelnici Fudbalskog kluba Borac tvrde da njihov klub nije izbačen iz evropskih takmičenja” te se prenosi i saopštenje kluba.

Istoga dana, 4.3.2023, Klix je izvijestio da je Borac objavio dokument sa odlukom o novčanoj kazni. No, Klix je u istom članku objavio i ovu tvrdnju, evidentno netačnu, jer UEFA nikada nije objavila da je Borac dobio trogodišnju zabranu igranja:

Prema saopćenju UEFA-e, ali i tumačenju eksperta bliskom krovnoj kući evropskog nogometa kojeg je kontaktirao portal Klix.ba, Borac je dobio trogodišnju zabranu igranja evropskih takmičenja počevši od sezone 2024/2025, te novčanu kaznu u iznosu od 10.000 eura i to zbog nepodmirenih finansijskih obaveza.
(...)
Ostaje nejasno kako se moglo desiti da UEFA na svojoj stranici objavi jednu, dok Borac tvrdi da su dobili potpuno drugu odluku iz Nyona.

Shodno činjenicama, tvrdnju da je UEFA isključila FK Borac Banja Luka iz takmičenja na tri godine ili da je UEFA objavila da je Borac izbačen, prvi put objavljenu na portalu Klix, ocjenjujemo kao dezinformaciju

Napomena

13.03.2023: Portali Face, Dnevnik (.ba), Oslobodjenje, Crna hronika i Mondo.rs su ispravili netačne tvrdnje u člancima, pa je člancima dodana i ocjena ispravljeno.

14.03.2023: Portali Klix, Drugačije, Srbija Danas (.rs), Tuzlanski su ispravili netačne navode u članku, pa je člancima dodana i ocjena ispravljeno.

15.03.2023: Portali Patria, BH Index, Pressmedia, Sportske, Jajce Online, N1 i SOP su ispravili netačne tvrdnje u člancima pa je člancima dodana i ocjena ispravljeno. Avaz je ispravio jedan od ocijenjenih članaka, a tom je članku dodana ocjena ispravljeno.

16.03.2023: Portal Danas (.rs)  ispravio netačne navode u članku, a tom je članku dodana i ocjena ispravljeno. Avaz je ispravio jedan od ocijenjenih članaka, a članku je dodana ocjena ispravljeno. Portal BN je ispravio netačne navode u članku, a članak je dobio i ocjenu ispravljeno.  I portal Pressmedia je ispravio jedan od ocijenjenih članaka, a članku je dodana ocjena ispravljeno.

17.03.2023: Portal Nezavisne je ispravio netačne navode u članku, a članku je dodana i ocjena ispravljeno.

20.3.2023: Portali Raport i Banjaluka su ispravili netačne tvrdnje u člancima pa je člancima dodana i ocjena ispravljeno.

16.6.2023: Portal Sportsport je ispravio netačne navode u članku, a članku je dodana i ocjena ispravljeno.

(Raskrinkavanje.ba)

Pogledajte originalne članke
Dezinformacija 04.03.2023

Facebook profili i stranice: Finale.ba: Borac Banja Luka

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

Dnevno.ba: ŠOK U BANJA LUCI! Borac drakonski kažnjen i na tri sezone izbačen iz Europe

Krovna europska nogometna federacija (UEFA) izbacila je nogometni klub Borac Banja Luka iz europskih natjecanja zbog kašnjenja u plaćanju duga više od...

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

FENA: UEFA izbacila Borac iz Europe

NYON, 4. ožujka (FENA) – Europska nogometna federacija (UEFA), na osnovu novog Pravilnika o licenciranju i financijskoj održivosti klubova, sankcionir...

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

Jajce-online: UEFA drakonski kaznila FK Borac

Krovna kuća evropskog nogometa (UEFA) izbacila je Fudbalski klub Borac Banja Luka iz evropskih takmičenja zbog kašnjenja s isplatama dugovanja dužim o...

 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Dezinformacija 04.03.2023

Avaz: UEFA kaznila banjalučki Borac: Izbačeni iz evropskih takmičenja

Navodi se da je procedura pokrenuta zbog kašnjenja od više od 90 dana u isplati

 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Dezinformacija 04.03.2023

Dan.co: UEFA izbacila 11 klubova iz Evrope, među njima i tri iz bivše Jugoslavije

Disciplinks akomisija UEFA suspendovala je 11 klubova iz evropskih takmičenja

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

Visoko.ba: UEFA kaznila Borac i na tri sezone ga izbacila iz Europe

Krovna kuća evropskog nogometa (UEFA) izbacila je banjalučki Borac iz evropskih takmičenja zbog kašnjenja s isplatama dugovanja dužim od 90 dana.

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

Reprezentacija (.ba): Oglasili se iz FK Borac: “Nismo izbačeni iz Europe!”

Borac se oglasio saopštenjem za javnost

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

Mondo.rs: BORAC TVRDI DA NIJE IZBAČEN IZ EVROPE! Banjalučani se oglasili posle UEFA: "Podnećemo i tužbu..."

Reakcija iz Borca na informacije iz UEFA.

 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Dezinformacija 04.03.2023

Tuzla L!VE: UEFA izbacila Borac iz evropskih takmičenja

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

Moja Bijeljina: UEFA izbacila Borac iz Evrope i novčano kaznila

Disciplinske mjere izrečene su za 11 klubova zbog nepoštovanja uslova solventnosti za sezonu 2022/23.

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

ABC Portal: UEFA kaznila FK Borac i izbacila ga iz europskih natjecanja

Krovna kuća europskog nogometa (UEFA) izbacila je FK Borac Banja Luka iz europskih natjecanja zbog kašnjenja s isplatama dugovanja dužim od 90 dana.

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

NoTra: UEFA izbacila Borac iz Europe

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

Nezavisne: Žestoka kazna UEFA-e: Borac izbačen iz evropskih takmičenja

 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Dezinformacija 04.03.2023

Banjaluka: Žestoka kazna UEFA-e i za banjalučki Borac

 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Dezinformacija 04.03.2023

Raport: UEFA izbacila Borac iz evropskih takmičenja zbog dugova

 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Dezinformacija 04.03.2023

Sport1.Oslobodjenje: Izvor blizak UEFA-i pojasnio saopštenje: Borac definitivno izbačen iz Evrope

Banjalučani se opraštaju od Evrope

 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Dezinformacija 04.03.2023

Patria: UEFA izbacila banjalučki Borac iz svojih takmičenja

 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Dezinformacija 04.03.2023

BH Portal: Zbog dugova banjalučkog premijerligaša: UEFA izbacila Borac iz evropskih takmičenja

Krovna kuća evropskog nogometa (UEFA) izbacila je Fudbalski klub Borac Banja Luka iz evropskih takmičenja zbog kašnjenja s isplatama dugovanja dužim o...

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

Afirmativa: BORAC IZBAČEN IZ EVROPSKIH TAKMIČENJA

UEFA je izbacila Borac iz evropskih takmičenja na tri sezone zbog kašnjenja sa isplatama dugovanja dužim od 90 dana.

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

Gol.ba: UEFA drakonski kaznila FK Borac i na tri sezone ga izbacila iz Europe

Krovna kuća evropskog nogometa (UEFA) izbacila je Fudbalski klub Borac Banja Luka iz evropskih takmičenja zbog kašnjenja s isplatama dugovanja dužim o...

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

Sportske.ba: UEFA izbacila Borac iz Evrope!

 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Dezinformacija 04.03.2023

Jabuka TV: Banjalučki Borac na tri sezone izbačen iz Europe

UEFA je kaznila banjalučki Borac zbog neplaćanja dospjelih financijskih obaveza iz prethodne sezone.

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

Otisak: UEFA izbacila FK Borac iz evropskih takmičenja!

Krovna kuća evropskog nogometa (UEFA) izbacila je Fudbalski klub Borac Banja Luka iz evropskih takmičenja zbog kašnjenja s isplatama dugovanja dužim o...

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

PressMedia: UEFA drakonski kaznila FK Borac i izbacila ga iz Evrope u naredne tri sezone

Krovna kuća evropskog nogometa (UEFA) izbacila je Fudbalski klub Borac Banja Luka iz evropskih takmičenja zbog kašnjenja s isplatama dugovanja dužim o...

 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Dezinformacija 04.03.2023

Faktor: UEFA iz evropskih takmičenja izbacila Borac

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

Informer.ba: UEFA izbacila Borac iz Evrope

Evropska nogometna federacija (UEFA), na osnovu novog Pravilnika o licenciranju i financijskoj održivosti klubova, sankcionirala je 11 europskih klubo...

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

Mondo.rs: UEFA IZBACILA 11 KLUBOVA IZ EVROPE NA TRI GODINE! Drakonske kazne, upletena ČETIRI kluba iz Ex-Yu

Oglasila se UEFA i još jednom pokazala da nema pardona, ali samo za klubove sa istoka Evrope.

 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Dezinformacija 04.03.2023

Danas: UEFA izbacila 11 klubova iz Evrope, četiri sa Balkana

 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Dezinformacija 04.03.2023

Sportsport: Borac izbačen iz Evrope? Čeka se oglašavanje kluba

Učešće FK Borac na evrposkoj sceni u narednim sezonama je pod znakom pitanja nakon izrečene UEFA-ine kazne koju je dobio banjalučki klub.

 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Dezinformacija 04.03.2023

RADIO M: FK Borac izbačen iz evropskih takmičenja

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

Aktuelno.me: Uefa uslovno izbacila 11 klubova iz Evrope: Kažnjeni Olimpija, Rijeka, Osijek, Borac…

Klubovi su kažnjeni jer su kasnili sa isplatama duže od 90 dana

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

Topportal: Borac izbačen iz evropskih takmičenja!

UEFA je izbacila Borac iz evropskih takmičenja na tri sezone zbog kašnjenja sa isplatama dugovanja dužim od 90 dana.

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

Micro mreža: Borac izbačen iz evropskih takmičenja

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

Super Portal: UEFA Izbacila Borac Iz Evropskih Takmičenja!

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

Gradiška news: Nevjerovatna suspenzija za Banjalučane: UEFA izbacila Borac iz evropskih takmičenja uz VRTOGLAVU FINANSIJSKU KAZNU

FK Borac se nalazi među 11 klubova koje je UEFA žestoko kaznila izbacivanjem iz Evrope.

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

Klix: UEFA drakonski kaznila FK Borac i na tri sezone ga izbacila iz Evrope

 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Dezinformacija 04.03.2023

Vijesti Me: Uefa uslovno izbacila 11 klubova iz Evrope zbog nepoštovanja finansijskih propisa

Kažnjeni su: Kluž (Rumunija), Olimpija (Slovenija), Rijeka i Osijek (Hrvatska), Borac Banjaluka (BiH), Astana i Kizil (Kazahstan), Valmijera (Litvanij...

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

Korner: UEFA DRAKONSKI KAZNILA FK BORAC I NA TRI SEZONE GA IZBACILA IZ EUROPE

Krovna kuća evropskog nogometa (UEFA) izbacila je Fudbalski klub Borac Banja Luka iz evropskih takmičenja zbog kašnjenja s isplatama dugovanja dužim o...

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

RTV BN: UEFA izbacila Borac iz Evrope i kaznila sa 10.000 evra

Disciplinske mjere izrečene su za 11 klubova zbog nepoštovanja uslova solventnosti za sezonu 2022/23.

 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Dezinformacija 04.03.2023

Ero.ba: Borac izbačen iz Evrope

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

Inat.ba: UEFA zbog dugova iz evropskih takmičenja izbacila Fudbalski klub Borac iz Banja Luke

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) izbacila je Fudbalski klub Borac Banja Luka (Bosna i Hercegovina) iz evropskih takmičenja zbog kašnjenja s ispla...

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

Srbija danas (.rs): DRAKONSKE KAZNE: UEFA izbacila 12 klubova iz Evrope, pola njih je sa Balkana

Propisi su propisi.

 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Dezinformacija 04.03.2023

Vijesti: UEFA izbacila Borac iz evropskih takmičenja

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

BH index: UEFA izbacila Borac iz evropskih takmičenja zbog dugova

 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Dezinformacija 04.03.2023

SC Sport: Zbog dugova banjalučkog premijerligaša: UEFA izbacila Borac iz evropskih takmičenja

Krovna kuća evropskog nogometa (UEFA) izbacila je Fudbalski klub Borac Banja Luka iz evropskih takmičenja zbog kašnjenja s isplatama dugovanja dužim o...

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

N1: Zbog dugovanja: Borac izbačen iz evropskih takmičenja!

 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Dezinformacija 04.03.2023

BLink: SUSPENZIJA ZA BANJALUČANE: UEFA izbacila Borac iz evropskih takmičenja

Veliki udarac za "crveno-plave".

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

Maxbetsport: RIGOROZNA UEFA Čak 11 klubova izbacila iz Evrope, najviše stradali veliki hrvatski klubovi, ali i Borac iz Banjaluke!

UEFA je još jednom pokazala da se ne šali i da će svi koji krše finansijski fer-plej da budu izbačeni iz njenih takmičenja. U novoj seči najviše strad...

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

Klix: Borac objavio dokument koji im je stigao iz sjedišta UEFA-e o kazni

 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Dezinformacija 04.03.2023

Sports: Borac izbačen iz Evrope?

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

Istočni Mostar: Nevjerovatna suspenzija za Banjalučane: UEFA izbacila Borac iz evropskih takmičenja uz VRTOGLAVU FINANSIJSKU KAZNU

FK Borac se nalazi među 11 klubova koje je UEFA žestoko kaznila izbacivanjem iz Evrope.

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

Avaz: Čelnici FK Borac: Nismo izbačeni iz evropskih takmičenja, samo smo kažnjeni

Zbog dospjelih, a neizmirenih obaveza sa 15. oktobrom 2022. godine, naš klub je kažnjen novčano sa 10.000 eura, navode u saopćenju

 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Dezinformacija 04.03.2023

Bosna Global: UEFA kaznila FK Borac i na tri sezone ga izbacila iz Evrope zbog dugovanja igračima

Krovna kuća evropskog nogometa (UEFA) izbacila je Fudbalski klub Borac Banja Luka iz evropskih takmičenja zbog kašnjenja s isplatama dugovanja dužim o...

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

Novi Konjic: UEFA iz evropskih takmičenja izbacila Borac

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

FACE TV: Oglasili se iz FK Borac: "Nismo izbačeni iz evropskih takmičenja, kažnjeni smo s 10.000 eura"

Čelnici Fudbalskog kluba Borac tvrde da njihov klub nije izbačen iz evropskih takmičenja.

 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Dezinformacija 04.03.2023

Zenit: UEFA izbacila Borac iz evropskih takmičenja

UEFA je izbacila Borac iz evropskih takmičenja na tri sezone zbog kašnjenja sa isplatama dugovanja dužim od 90 dana.

 • Dezinformacija
Dezinformacija 04.03.2023

SOP: Oglasio se banjalučki Borac i objasnio je li izbačen iz Evrope ili ne

 • Dezinformacija
 • Ispravljeno
Dezinformacija 04.03.2023

Večernji list (ba): UEFA kaznila FK Borac i izbacila ga iz europskih natjecanja Poslušaj ovaj članak 00:00 / 00:00

Krovna kuća europskog nogometa (UEFA) izbacila je FK Borac Banja Luka iz europskih natjecanja zbog kašnjenja s isplatama dugovanja dužim od 90 dana.

 • Dezinformacija