10 saveta Novaka Đokovića za borbu protiv korona virusa

Izvor/medij: Telegraf
Ocjena: Pseudonauka
Raskrinkano u: COVID-19 “savjeti” poznatog tenisera mogu škoditi zdravlju

Najbolji teniser sveta zna mnogo kada je u pitanju zdrava ishrana i jak imunitet i odlučio je da sve to podeli sa čitaocima Telegrafa

 

Novak Đoković je svestan sa kakvim problemom se svet suočava zbog korona virusa, a pošto je poznato da mnogo zna kada je u pitanju zdrava ishrana i imunitet, on je za Telegraf dao korisne savete, koji mnogima mogu da pomognu kada je u pitanju prevencija od korona virusa, koji preti čitavom svetu.

Zbog korona virusa su otkazani brojni sportski događaji, takođe i teniska dešavanja širom sveta bar za narednih šest nedelja, pa će Novak biti u prilici da bude sa svojom porodicom tokom najkritičnijeg perioda.

Novak je imao sreću da sa svojim timom uhvati jedan od poslednjih letova iz Amerike za Evropu, usled zatvaranja granica, a dan kasnije, za Telegraf je dao savete kako se treba ponašati i šta treba raditi kako bi ojačali imunitet i organizam i smanjili rizik od dobijanja korona virusa.

Ovo su njegovi glavni saveti za sve čitaoce Telegrafa:
- Uvećajte unos Vitamina C i Cinka. Preporučeno je između 5 do 7 grama dnevno Vitamina C, a može i do 10. Ukoliko nađete tečni Cink, bolje je nego u drugoj formi. U slučaju da ne nađete tečni Cink, i u pilulama je dobro uzimati 3 do 4 puta veću dozu nego uobičajeno preporučene doze.

Šakota o trenutnoj atmosferi oko kluba: Kritika će uvek biti, treba izdržati još 60 utakmica
SPORT
6:56
Partizan u karantinu, uskoro testiranje na korona virus
Šakota o trenutnoj atmosferi oko kluba: Kritika će uvek biti, treba izdržati još 60 utakmica
SPORT
1:31
Dani u kojima korona virus nezabeleženo utiče na sport
- Svakodnevno ujutru na prazan stomak piti toplu vodu sa limunom i malo morske soli (opciono dodati i đumbir i sveže listove nane). Toplu vodu sa limunom piti još nekoliko puta u toku dana. Preporučljivo je na prazniji stomak.

- Piti što više zelenih sokova i šejkova sa zelenim lisnatim povrćem (peršun, spanać, kelj...). Zeleno lisnato povrće stvara alkalnu bazu u telu što uništava patogene i viruse koji opstaju u kiseloj sredini.

- Kiselu sredinu izaziva nezdrava brza hrana, stres, briga, ljutnja, napici sa puno rafinisanog šećera, mlečni proizvodi, itd.

- Preporučljivo je konzumirati mali deo čena belog luka u kašičicu meda sa cimetom. Takođe, ulje od divljeg origana, đumbir, kajen paprika (vrsta ljute papričice).

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on Nov 1, 2017 at 10:54pm PDT

- Koloidna srebrna voda je izuzetno delotvorna za imunitet i borbu protiv otrova koje imamo u telu.

- Razne vrste čajeva i svežeg bilja su uvek dobrodošli. Pogotovo Rtanjski čaj i Čaj od hibiskusa.

- Provoditi određeno vreme na svežem vazduhu u prirodnom ambijentu (parkovi,šume, jezera, reke, more, plaža, planina, brda...) koji nas isceljuje i puni orgonskom, životnom energijom koja je presudna za život u izobilju zdravlja i dobrobiti duše, uma i tela.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on Mar 8, 2020 at 4:48pm PDT

- Raditi vežbe svesnog disanja jer na taj način uspostavljate emotivni i mentalni sklad i mir koji vam dozvoljava da se lakše nosite sa brigama, strahovima i neizvesnostima. Takođe vam uravnotežuje metaboličke procese ključne za optimalno zdravlje.

- Što više se smejati, uživati u muzici koja vas ispunjava i čini srećnim. Biti okružen dragim ljudima sa kojima osećati veliko prisustvo ljubavi, blagostanja i radosti.

 

Članak indeksiran 15. 04. 2020 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me