Raskrinkavanje.ba

Informer → 124. dan rata! ŠEF UKRAJINSKIH OBAVEŠTAJACA TVRDI, PUTIN NEĆE JOŠ DUGO, NATO DIŽE 300 HILJADA VOJNIKA, Iz Letonije najavili oduzimanje Kaljingrada Rusiji! (Foto/Video)

27.06.2022
Tekst članka

Sto dvadeset četvrti dan rata u Ukrajini. Severodonjeck je pod punom kontrolom Narodne milicije LNR, strani plaćenici beže iz tog grada u Lisičansk. Savezničke snage Rusije i LNR su preuzele kontrolu nad rudnikom i jednom od fabrika u Lisičansku. Ruske snage odbile novi napad na Zmijsko ostrvo

12.22 - Nađeni dokazi o pripremi NATO baze u Severodonjecku

Pronađeni su dokazi da se aerodrom Severodonjeck pripremao da postane ozbiljna baza NATO u blizini granica sa Rusijom, izjavio je za Sputnjik pomoćnik čečenskog lidera za vojsku Apti Alaudinov.

"Imamo informacije, baze dokaza da se aerodrom u gradu Severodonjecku, zapravo, pripremao za bazu NATO-a, trebalo je da bude glavni aerodrom na teritoriji koja se graniči sa Ruskom Federacijom, uz naše granice, i trebalo je da se podignu ozbiljni kampovi (NATO) - sa avionima, oružjem i opremom. U suštini, verovatno, za pripremu napada na Rusku Federaciju", objasnio je Alaudinov.

Članak indeksiran 27.07.2022. Zadnji put osvježen 27.07.2022.

Ocijenjeno u analizi