Raskrinkavanje.ba

Internet provale → 5000 BEBA SAM ZAMIJENILA U KARIJERI – MEDICINARKA NA SAM.RTI PRIZNALA KOJE JE UŽASE RADILA – PRIM0RANA SAM NA TO

06.05.2022
Tekst članka

Jedna medicinska sestra, koja je bila na samrti, kad je vidjela da joj se bliži kraj i da za nju nema više nada, otkrila je javnosti šta je radila tokom svoje medicinske karijere. Ona je bila prisiljena raditi neke užasne stvari.

Kazala je kako je oko 5 hiljada beba zamijenila tokom svog radnog posla. Odnosi se na one slučajeve gdje su jednom prosječnom paru znali reći da je beba iznenada umrla.

Dešavalo se da takvu bebu živu uzmu, daju bogatom paru, koji ne može da ima djecu, a roditeljima se kaže kako je beba iznenada umrla.

Ni sami niste svjesni koliko je beba raslo s porodicama koje nisu njihove zapravo, a sve radi novca i da se brzo zaradi. Ova medicinska sestra koju je pekla savjest je odlučila da javnosti kaže sve što zna.

Sa svojim kolegama je u periodu od 1983. do 1995. godine zamijenila oko pet hiljada beba, pa je zaradila prilično velike svote novca u bolnici u Zambiji. Ona je zamolila da joj oproste na samrti, rekla je kako je bila prisiljena to uraditi jer joj je novac bio prijeko potreban.

Članak indeksiran 22.12.2022. Zadnji put osvježen 22.12.2022.

Ocijenjeno u analizi