7 DANA? Žene su veće GADURE od muškaraca! Kada vidite KOLIKO RETKO menjaju gaćice, ŽIVOT ĆE VAM SE ZGADITI!

Izvor/medij: Pozitiv media
Ocjena: Dezinformacija
Raskrinkano u: Donje rublje, lažne statistike i stvarna mizoginija

Danas ćemo malo pisati o ličnoj higijeni, tačnije o higijeni intimnog područja.

Kad kažemo higijena intimnog područja to znači redovno pranje a naročito nakon posjeta toaletu. Intimno područje je jako osjetljivo i podložno ulasku bakterija koje onda mogu napraviti ozbiljne probleme sa urinarnim traktom ili polnim organima.
Ovdje su žene ugroženije od muškaraca jer su mokraćni kanali kod žena kraći nego kod muškaraca pa je i put koje bakterije prelaze kraći pa brže dođe do infekcije.

Kad kažemo higijena, ne misli se samo na pranje nego i na nošenje kvalitetnih unutrašnjeg veša i prije svega redovno mijenjanje gaćica.
Ko bi rekao ali ima žena koje i po nekoliko dana ne mijenjaju unutrašnji veš a to baš djeluje ljigavo. Nisu ni muškarci puno ažurniji što se tiče mijenjanja gaća ali je to kod njih manji zdravstveni problem nego kod žena. Prema nekim ispitivanjima pričamo o skoro 50% ispitanica koje su priznale da po nekoliko dana nose iste gaćice. A sam sekret i mjesečnice kod žena su dovoljan razlog za pojavu infekcija ako se ne drži pravilna higijena.

 

Pored toga što se treba mijenjati donji veš potrebno je obratiti pažnju i na kvalitet veša. Često se više gleda izgled gaćica a manje kvalitet materijala od kojeg su sašivene. Najbolje je kupovati pamučni veš jer pamuk najbolje dopušta cirkulaciju zraka, najmanje žulja ili potpomaže trenje na intimnom području. Osim toga, jedne gaćice se ne mogu nositi godinama. Stalno pranje, otkuhavanje dovodi do slabljenja platna i materijala pa se na taj način omogućava stvaranje gljivica, a samim time i infekcija u intimnom području. Koliko vi često mijenjate gaćice? Pišite nam u komentarima…

Članak indeksiran 01. 12. 2020 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me