Raskrinkavanje.ba

Treća dob → 8 zlatnih pravila sibirske travarke: Ovo dajte djetetu i ne bojte se bolesti

02.04.2019
Tekst članka

Hrana treba biti lijek, a lijek treba biti hrana! Lidija Nestorovna Surina je biolog, fitoterapeut i travar već 40 godina. Objavila je nekoliko knjiga o ljekovitom svojstvu lokalnih biljaka. Njeni savjeti su popularni širom svijeta. Donosimo vam neke od njih!

 

1. Danas se više razboljevamo, jer jedemo puno uvozne hrane. U redu je jesti uvoznu hranu, ali samo 10 posto od ukupno unesene hrane u naš organizam. Kada jedete puno hrane koja nije iz vašeg podneblja, onda se nećete moći prilagoditi uslovima mjesta u kojem živite. To je osnovni zakon prirode.

Jednom sam uzela ivan-čaj (ciprej, Koporski čaj), koji se proizvodi u pogonima u Salehardu, Urengoju, Nadimu i Tjumenu kako bih provjerila razinu vitamina u njima. Pokazalo se da ivan – čaj ima 6 puta više vitamina C nego limun. Ispostavilo se da ivan – čaj koji raste u Salehardu ima 20 puta više Vitamina C. Sadržaj vitamina A i karotena je 10 puta veći u Salehardu nego u Tjumenu. Sve što raste dalje na sjeveru bogatije je vitaminima, više od onih čajeva koji rastu na jugu. Pa kako onda ljudi sa sjevera mogu jesti južno voće i povrće?

Razumijete li me? Od te hrane se možete samo razboljeti!

Sam Ivan Grozni je još 1580. godine rekao: “Ako želite osvojiti zemlju, dovedite im tuđe proizvode!” E to mi danas sebi radimo!

2. Mnoga hrana koju svakodnevno jedemo je smeće; gazirana pića, žvake … U njima je glavni sastojak aspartam (zaslađivač) koji je 200 puta slađi od šećera. Što više piješ taj sok, više ti se pije i više ti se kupuje. A zemlja koja je proizvela ovo smeće samo se bogati. Komplikacije koje donosi aspartam: smanjuje inteligenciju, uzrokuje glavobolju, mučninu, depresiju, bol u stomaku, mutan vid, uzbuđenje, nestabilan hod, oštećenje zglobova, debljinu itd. Zapitajte se što dajete svom djetetu kada mu dozvolite da popije čašu gaziranog soka!

3. Bijeli kruh je prazan kruh. Kada se u stara vremena jeo bijeli kruh? Samo za praznike. Ostalo vrijeme se jeo kruh od cijelog zrna.

4. Moja preporuka da se djeci u vrtiću mjesec dana daje kaša od zobi s domaćim mlijekom, s čim ćemo im pročistiti pluća. Drugi mjesec da im se se daje zob kuhana na vodi, s čim ćemo im očistiti jetru. A zatim još tri tjedna produžiti davanje zobi!

5. Otac mi je kao djetetu davao piće kojim me je liječio od alergije: tri tjedna sam svaki dan pila pola čaše mlijeka u koju je bilo ukapano 3 kapi joda. Sam Napoleon je vojnicima davao jod znajući da nedostatak istog razvija demenciju.prenosi

6. Što mačke i psi jedu u proljeće? Piriku. Neki je jedu pa posle povraćaju, što znači da se čiste od toksina. Pirika je najvažnija ljekovita biljka. Ona sadrži silicij, a silicij zadržava kalcij, što znači zaštita od artritisa, artroze, gastritisa itd. Uzmite gomilu mlade pirike i kuhajte 10 minuta. Prospite tu vodu pa piriku kuhajte u juhi. To je pravi lijek za starce. Kalcij u tabletama ne može pomoći starim ljudima.

7. Oni koji imaju čir moraju jesti 1 list trputca (bokvice) svaki dan.

8. Svaki dan konzumirajte glog, neven, kamilicu i češnjak. To će vam više pomoći nego bilo koji sintetički vitamin.

Članak indeksiran 27.02.2023. Zadnji put osvježen 27.02.2023.

Ocijenjeno u analizi