Raskrinkavanje.ba

Story (.rs) → Agent priznao na samrtnoj postelji: Ja sam ubio princezu Dajanu, znala je previše kraljevskih tajni (video)

20.06.2016
Tekst članka

Penzionisani agent MI5, Džon Hopkins (80), priznao je niz neverovatnih ubistava otkad je izašao iz bolnice u Londonu rekavši da mu je preostalo nekoliko nedelja života i da ne želi da umre, a da ne kaže istinu.

Hopkins tvrdi da je bio uključen u 23 ubistva britanske obaveštajne agencije između 1973. i 1999., uključujući i ubistvo princeze Dajane.

Hopkins, koji je 38 godina radio kao operativac za M15, tvrdi da ga je ta služba često koristila za diskretna ubistva pojedinaca koji su smatrani pretnjom po sigurnost Ujedinjenog Kraljevstva.

Na prodaju nikad viđene fotografije princeze Dajane

Obučen i kao mašinski inženjer i stručnjak za municiju Hopkins tvrdi da ima veliko iskustvo u konvencionalnim metodama ubijanja, uključujući hemikalije i otrove. Britanski obaveštajac tvrdi da je bio deo ćelije od sedam operativaca koji su sprovodili političke atentate širom Velike Britanije. Većina žrtava bili su političari, aktivisti, novinari i vođe sindikata.

Za prinezu Dajanu kaže da je bila jedinstvena među svojim žrtvama i jedina žena koju je ikad ubio, kao i jedina osoba iz kraljevskog društva. Ona je takođe jedina žrtva čiju je smrt naredila sama kraljevska porodica. Hopkins kaže da se oseća “ambivalentno” zbog smrti princeze Dajane. S jedne strane, Dajana je bila “lepa, ljubazna žena” koja nije zaslužila da joj se život prekine, ali je prema njegovom mišljenju ugrozila britansku krunu.

– Kraljevska porodica imala je dokaze da planira da se razvede od Čarlsa. Znala je previše kraljevskih tajni. Moj šef mi je rekao da ona mora da umre. Primio je naređenje direktno od princa Filipa i morali smo to da uradimo tako da izgleda kao nesreća. Nikada pre nisam ubio ženu, a još manje princezu, ali izvršio sam naređenje. Učinio sam to za kraljicu i zemlju. Sledeća faza na visokom nivou zavere uključivala je medije koji su odradili svoj deo posla. Bila je to dobro organizovana i vođena operacija. Britanski novinari odgovorni su urednicima koji odgovaraju oligarhima koji žele da se dodvore i budu blizu porodice zločinaca u Bakingemskoj palati. Nema slobodne štampe u Britaniji – rekao je Hopkins.

Bivši obaveštajac provodi svoje poslednje dane kod kuće, rekao je da očekuje da ga pritvore posle njegovih priznanja. Hopkins je objasnio da će svaka istraga o aferi biti teško dokaziva i “vrlo komplikovana” jer postoji nekoliko pisanih zapisa o tajnim MI5 aktivnostima, a “većina mojih kolega već je mrtva”.

Najvažniji svedok u ubistvu princeze Dajane, Hopkinsov šef, umro je od srčanog udara u 2000-ih, a princ Filip naravno, nikada neće biti optužen. Ako princ Filip ikada dopusti da ga analizira psihijatar, siguran sam da bi ga proglasili psihopatom. Ima sve mračne trijade.

Na pitanje zašto nije odbio da ubije Dajanu objasnio je:

– Mi u službi MI5 zaklinjemo se na odanost Kruni. U najboljem slučaju da sam odbio bio bih proglašen za izdajnika posle čega bi mi uništili život.

 

Autor: Story.rs
Izvor: Kurir.rs/yournewswire.com
Foto: Guliver/Getty, facebook

Članak indeksiran 18.01.2019. Zadnji put osvježen 19.07.2023.

Ocijenjeno u analizi