Akcize na naftne derivate ukinute na šest mjeseci

Izvor/medij: Balkan news (.ba)
Ocjena: Klikbejt Dezinformacija
Raskrinkano u: Niti su akcize ukinute, niti je smanjen PDV

Izglasavanje ovog prijedloga o ukidanju akciza znači direktno smanjenje cijene goriva do 40 feninga po litru

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojio je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, kojim se ukidaju akcize na naftne derivate u trajanju od šest mjeseci. 

- Predstavnički dom ukinuo akcize na gorivo. Hvala svima na podršci. Pozvali smo Dom naroda da odmah zakaže sjednicu i potvrdi odluku. Pozivam sve na solidarnost, a institucije na odgovoran rad kako bi prebrodili ova ekonomski teška vremena. Idemo dalje, napisao je na svom Twitter profilu jedan od predlagača, Saša Magazinović, iz Socijaldemokratske partije (SDP).

 

 

 

Prijedlog zakona kojim se na šest mjeseci ukidaju akcize u BiH usvojen je sa 31 glasom za, bez glasova protiv i jednim suzdržanim. Izglasavanje ovog prijedloga o ukidanju akciza znači direktno smanjenje cijene goriva do 40 feninga po litru.

Stalni porast cijene energenata dramatično utiče na životni standard i zato je bitno da se udar na kvalitetu života građana amortizuje u mogućoj mjeri. Izvjesno je da će ova odluka doprinijeti tome da i ne dođe do naglog rasta cijena osnovnih životnih namirnica, koje su vezane za cijene goriva, piše AA. 

Članak indeksiran 12. 03. 2022 Zadnji put osvježen prije 8 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me