Međutim, doktor Harold Maner, inače profesor biologije i šef univerziteta “Loyola” u Čikagu, kategorički tvrdi da rak nije ništa drugo nego nedostatak vitamina B17. Uporedio je rak sa Skorbutom, stanjem koje izaziva oticanje tkiva, promene na koži, zglobovima i vezivnom tkivu. Kasnije je otkriveno da je Skorbut u stvari nedostatak vitamina C.
“Oni koji boluju od raka treba prvo da znaju šta je rak. Ne paničite! Istražite svoje zdravlje! Kao što niko ne umire od Skorbuta, ne može ni od nedostatka vitamina B17”, tvrdi doktor.
Savjeti za liječenje raka:
Maner veruje da je za lečenje i prevenciju raka sasvim dovoljno svakog dana pojesti 15-20 jezgra iz koštice kajsije.
Takođe, savjetuje da se konzumiraju klice pšenice za koje se vjeruje da su čudesan lijek koji sprečava i liječi rak.
Namirnice bogate vitaminom B17:
– Koštice i sjemenke voća jabuke, kajsije, breskve, kruške i suhe šljive
– Variva od kukuruza, graška, klice pšenice, mahune
– Orašasto voće poput gorkog badema, australskog i indijskog oraha
– Bobičasto voće poput borovnice, aronije, kupine, maline i jagode
– Žitarice poput susama, lana, pšenični griz, ječam, heljda, šećerna trska, proso