AKO IMATE NEKI OD TELEFONA SA OVE LISTE, ODMAH GA ZAMIJENITE: OVO SU TELEFONI KOJI NAJVIŠE ZRAČE

Izvor/medij: Glas Bosne
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Dezinformacija
Raskrinkano u: O zračenju mobilnih telefona

Mobilni telefoni imaju veoma štetan utjecaj po vaše zdravlje, a ovi modeli mobilnih telefona važe za najopasnije. Pogledajte koji su to modeli.

Mobilni telefoni imaju veoma štetan utjecaj po vaše zdravlje, a ovi modeli mobilnih telefona važe za najopasnije. Pogledajte koji su to modeli.

Poznata je činjenica da mobilni telefoni emituju negativno zračenje, koje može štetno da utiče na zdravlje. Međutim, možda niste znali da neki telefoni više zrače od ostalih. Zbog toga je veoma važno da znate kakav utjecaj mobilni telefoni imaju i kako se možete zaštititi.

Budimo iskreni, mobilni telefoni su neophopdni u savremenom društvu. Čak i pored toga, treba naći način da se spriječe potencijalni zdravstveni problemi i kako da se smanji njihov utjecaj. Posebno je važno da roditelji budu svjesni koliki negativan utjecaj imaju na mlađu djecu i kako da ih odviknu od toga.

Ćelije zračenja se mjere u jedinicama koje se nazivaju “specifična brzina apsorpcije” (SBA). Ovo je količina energije radio-frekvencije koje tijelo apsorbuje tokom upotrebe mobilnog telefona. Dakle, što je SBA veći, to je opasniji po zdravlje.

Federalna komisija za komunikaciju SAD sprovela je zahtjev po kojem svi proizvođači treba da se drže granice svojih utvrđenih nivoa SBA. Po ovoj komisiji, SBA je ograničen na 1,6 vati po kilogramu. Međutim, neki telefoni zrače više od drugih i treba ih izbjegavati.

Hajde da pogledamo koji su to modeli.

5 modela mobilnih telefona sa najvišim nivoom radijacije su:

Motorola Droid Maxx (1.54 SBA)
Motorola Droid Ultra (1.54 SBA)
Motorola Moto E (1.49 SBA)
Alcatel One Touch Evolve (1.49 SBA)
Huawei Vitria (1.49 SBA)

(hayat.ba)

Članak indeksiran 20. 12. 2018 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me