Ako ne poštujete propise, završićete na bilbordu!

Izvor/medij: Direktno.rs
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Prenošenje lažnih vijesti Ispravljeno
Raskrinkano u: Javno “prozivanje” na panoima u Ljubljani je marketinška kampanja, a ne dio kazne za prekršaje u saobraćaju

Dok u Srbiji saobraćajne propise poštuju samo oni čiji automobili ne bi prošli nikakav test u Evropskoj uniji zbog starosti vozila, a oni iza zamagljenih stakala mogu još malo da nagaze, Slovenci su našli rešenje za prekršioce saobraćajnih propisa kojim će ih, pored kazni, upozoravati na neophonost saobraćajnih pravila i bilbord kampanjom.

Tako je na mesto na autobuskim stajalištima gde stoje reklame posvećeno plakatu na kojem piše ime i prezime prekršioca, vrta prekršaja i kazna koju je platio. Naravno, reč je o kampanji za koju se nadaju da će uroditi plodom.

- U Ljubljani osim što te novčano kazne zbog parkiranja na mestu za invalide i slično, osvane ti i ime na gradskom panou sa učinjenim prekršajem, da zna celi grad da si govedo. Bravo Ljubljana - napisao je tviteraš.

Ipak, ne dele svi sličan optimizam po pitanju Srbije.

- U Srbiji na žalost nema loša i dobra reklama već samo reklama pa bi se prvo parkirale ku*ve, pa starlete, pa estrada pa ... a pred izbore i političari samo da negde osvanu - smatra tviteraš.

 

- Ovo bi u Beogradu bio fazon. Takmičili bi se ko će pre da dobije svoj bilbord - dodaje tviteraš.

 

Članak indeksiran 24. 10. 2020 Zadnji put osvježen prije 11 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me