ALARMANTNO: Uvodi se POLICIJSKI ČAS u SRBIJI od 24 SATI?! Dr kon rekao kada stupa na snagu

Izvor/medij: Zabava 24H
Ocjena: Klikbejt Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Dezinformacije o restriktivnim mjerama kao uža specijalnost portala Zabava 24h (1)

Iako je do nedavno epidemološka situacija bila stabilna, kao i broj zaaraženih uveliko manji posljednjih nekoliko dana situacija se ponovo usložnjava, a broj zaraženih se povećava kako u Srbiji tako i u regionu. U skladu s tim, član Kriznog štaba Srbije, dr. Predrag Kon dao je izjavu vezanu za novonastalu situaciju.

Naime, on je rekao da se vanredno stanje kakvo je bilo ranije teško može opet uvesti, ali da bi u skladu sa brojem žaraženih ponovo moglo doći do mjera zabrane kretanja u pojedinim mjestima, kako se zaraza ne bi širila.  Pored toga, doktor je dodao da nema određenog broja koji se treba dostići kako bi se mjere pooštrile jer Krizni štab konstantno radi na usporavanju.

loading…

Dodatno: Zaključavanje gradova: Dr. Kon proglasio vanrednu situaciju u Srbiji

Dakle kao retko kada dr Kon je bio zabrinut i ljut.

– Gledamo šta se dešava oko nas i vidimo ono što nas očekuje, ali se nadamo da će da nas mimoiđe. Postoji razlika, mi jesmo imali drugi talas, a uglavnom se drugi tek dešava u Evropi, tu jeste razlika. Trebalo bi da smo pametniji, ali je obrnuto. Činjenica je da ne shvatamo da je korona pretnja, i dalje se priča kako je stanje kod nas stabilno… Međutim, situacija je krajnje nestabilna, za Beograd je sledeće nedelje nepovoljno, možda do kraja nedelje budemo u vanrednoj situaciji – rekao je dr Predrag Kon i dodao:

– Medicinski deo Kriznog štaba mi je dao do znanja da izrazim protest i zabrinutost zbog potpunog nepoštovanja mera nošenja maske. Ako nemamo barijere koje će sprečiti kontakte mi otvaramo put virusu – rekao je Kon.

Takođe on je još jednom upozorio na to šta možemo da očekujemo ukoliko nastavimo da budemo ležerni prema virusu.

– Sigurno da ćemo imati hrvatski scenario sa ovim ponašanjem, vi ovde vidite bojkot mera. Medicinski deo Kriznog štaba dao mi je podršku da izrazim veliku zabrinutost zbog potpunog nepoštovanja, nije potpuno, ali veliko – 50-60 odsto tek poštuje mere. Ako nemamo barijere, mi puštamo virus. Maske nisu obavezne na otvorenom jer je to apsolutno neizvodljivo. Više se plašimo kazne nego smrti, to važi za sve – i građane i vlast – rekao je Kon.

– Građanstvu i vlasti svima kažem sada, ako ne funkcionišu maske onda mora lokdaun, zaključavanje, kako će da se sprovodi to me ne interesuje više. Pravnici treba da sede i da objašnjavaju zašto nešto može ili ne. Od početka pričam da je moja jedina partija epidemiologija, i neću se maći od toga. Radim svoj posao i ništa drugo – dodao je Kon.vv

 

Članak indeksiran 11. 12. 2020 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me