Raskrinkavanje.ba

Srbija danas (.com) → Albanija greškom objavila spisak svojih špijuna! Vršljaju po Srbiji, a dvojica sede u sedištu NATO!

24.12.2018
Tekst članka

Albanija, članica NATO, slučajno je objavila na internetu tajne podatke o svojim najboljim obaveštajcima i to u sitna creva - imena, vrstu automobila, registarske tablice, brojeve ličnih karata i pasoša, operativne rangove, detalje o putovanjima, pa čak i njihove svakodnevne navike, a u sedištu Alijanse su poludeli jer ko uđe u albanski sistem, ulazi u NATO sistem, piše Independent!

Svi ovi detalji objavljeni su na sajtu albanskog Ministra finansija u okviru izveštaja o finansijskoj situaciji službe ŠIŠ.

NATO želi Crnogorce u Iraku: Milova vojska u borbi za američke interese

Sada ceo svet zna gde tačno operišu najbolji albanski špijuni, kolike su im plate, pa čak i koje vodoinstalatere, majstore i auto-mehaničare zovu radi popravki!

ŠIŠ je albanska obaveštajna agencija koja operiše u zemlji i inostranstvu i odgovara direktno premijeru Ediju Rami. Ima pet organizacionih struktura: operativnu, spoljnoobaveštajnu, kontraobaveštajnu, službu za borbu protiv organizovanog kriminala i antiterorističku jedinicu.

George Karavelis@gkvision

https://intelnews.org/2018/12/19/01-2460/ … https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2018/12/18/how-albania-accidentally-exposed-its-own-intelligence-operatives/ … https://www.independent.co.uk/news/world/europe/albania-intelligence-data-posted-online-nato-defence-military-finance-security-a8672446.html … Albania, a NATO member, has been posting sensitive information about its secret service online, publishing thousands of payments made by the spy agency..NATO alarmed !!

10:36 PM - Dec 19, 2018

Twitter Ads info and privacy

Nato nation Albania is publicly posting sensitive intelligence data

Albania, a Nato country, is posting sensitive information about its most senior intelligence operatives on the internet, making details about their identities, vehicles, operational roles, travel

independent.co.uk

See George Karavelis's other Tweets

Twitter Ads info and privacy

Zahvaljujući ovoj brljotini, sad se zna da im dva čoveka im sede na vrlo osetljivim pozicijama u sedištu NATO u Briselu! Ostali su na visokim diplomatskim pozicijama u Belgiji, Grčkoj, u Srbiji i južnoj srpskoj pokrajini Kosovu, Italji i Makedoniji.

Ove svoje špijune je odala Albanija:

1. Ferdinand Nuku

2. Kujtim Prifti

3. Robert Tuci

4. Nestor Babameto

5. Astrit Kinani

6. Nevzat Šehu

7. Tonin Prendi

8. Bardok Gega

9. Hazbi Brahja

Sada NATO ima ozbiljan problem, jer onaj ko uđe u albanski sistem, ulazi i u NATO sistem. Alijansa je objavila uzbunu najvišeg stepena ne samo zato što su agenti morali hitno da budu povučeni sa terena već i zbog straha da je njihova špijunska mreža otkrivena i u drugim delovima sveta.

- Možete da objavite svoj budžet. Ali da objavite imena i druge detalje o agentima - pa to je suludo! - kaže za Independent jedan operativac američke CIA koji je želeo da ostane anoniman. 

- Svi ovi detalji objavljeni su zato što ih je sama institucija (ŠIŠ) dala uz spisak za isplatu plata. Nije trebalo da stavljaju tako poverljive informacije među redovne račune! - kaže izvor u albanskom Ministarstvu finansija koje je objavilo podatke.

 

Članak indeksiran 28.12.2018. Zadnji put osvježen 28.12.2018.

Ocijenjeno u analizi