Aličković Nihad: Vakcinacija u Srbiji

Izvor/medij: Facebook profili i stranice
Ocjena: Lažna vijest Dezinformacija
Raskrinkano u: Širenje panike zbog imunizacije u Srbiji: Dezinformacije o vakcinama uz govor mržnje

-

‼️ŠTA S ONIMA KOJI SU SE VAKCINISALI U SRBIJI⁉️

Da li ovi bilmezi uopšte znaju, da nakon primljene vakcine nosu zaštićeni od Covida najmanje 12-15 dana? Dakle, nakon prve vakcinacije, tek nakon 12 dana od toga, počinje djelovanje na pacijenta sa oko 52% zaštite (što još nisu svi naučnici potvrdili).

Dakle, prvo vam je čekati 15 dana da prođe oda vakcinacije, dok je takođe vrlo moguće da ste u toku toga dana ili sutradan negdje u Srbiji ili u povratku u BiH pokupili Covid koji će se tek aktivirati za par dana. 🙄

Oni koji su se vakcinisali i čekaju da im istekne oko 15 dana, da li uopšte znaju da taj proces nije gotov? Da li su uopšte svjesni da postoji obaveza revakcinacije za dvije sedmice, da bi vakcina u cjelosti onda imala svoje djelovanje koje je opet ispod 90%?

Međutim, šta ukoliko za 15 dana Srbiji nestane vakcina? 🤨 Ko će vam onda uraditi revakcinaciju? Da li znate da revakcinacija treba biti urađena istom prvoprimljenom vakcinom? Ne možete kod Vučića primiti vakcinu (A) a onda negdje drugo za revakcinaciju primiti vakcinu (B).

Šta onda? Gdje ćete naći vakcinu kojom vas je Vučić vakcinisao? Kako ćete na revakcinaciju kada Vučiću ističu rokovi vakcina koje vam izbezumljeno džabe dijeli?

Ukoliko vas Vučić izradi a što su sve prilike, ili mu jednostavno isteknu vakcine i njihov rok trajanja, ja vam ne bih nabavljao iste vakcine za revakcinaciju ni u snu, ni slučajno!!! Nema šanse!!!

I šta ćemo sad? Šta sad ako se desi ono što je vrlo moguće i izgleda vjerovatno da bi se moglo desiti? Šta onda s vama? Kome ćete se žaliti? Kome možete prijaviti nus pojave? Kome se zaliti ako vam se išta desi? NIKOME!

Ja razumijem paniku, strah, itd... ali me isto tako zanima, sjećate li se straha srbijanskih noževa, granata made in Serbia, sjećate li se straha od srbijanskih jedinica, sjećate li se atraha od srbijanskih snajperista, sjećate li se straha od genocida? Gdje to sve nestade preko noći nije mi jasno?!

Na početku sam naveo informacije koje se tiču Fajzerovih vakcina iz USA, koje se podudaraju sa drugim poznatim poput AstraZeneka s Oxforda, Sputnjika iz Rusije, Koronavak-a iz Pekinga, Moderna iz USA itd, međutim šta VI U SRBIJI PRIMATE? Da li znate uopšte koje vakcine primate, i šta ćete za revakcinaciju?

Nije ni bitno, briga je vaša, al nemojte da kukate kako niko kasnije neće htjeti da vas revakciniše u BiH, jer neće vas moći revakcinisati nekom drugom vakcinom ako ovoh/tih nekih više ne bude u Srbiji ili im istekne rok za korištenje!!!

ps: nadam se da neko na neki način prvenstveno i tim povodom vodi evidenciju vakcinisanih u Srbiji, jer ukoliko neko bude prešutio vakcinisanje u Srbiji, a bude revakcinisan nekom drugom vakcinom u BiH i bude zdravstveno i životno ugrožen, KROZ JAVNOST će se provući KRITIKE DA BIH VAKCINE UBIJAJU LJUDE, ili ne valjaju itd itd!!!

Nadam se da neko negdje sve ovo prati!

Nihad Aličković
AntiDayton pokret

Članak indeksiran 16. 04. 2021 Zadnji put osvježen prije 3 sedmicu
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me