Alo: Autobusi u Sarajevu spremni da krenu na Trg Krajine

Izvor/medij: Alternativna televizija
Ocjena: Teorija zavjere Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Alo: "U Sarajevu 50-60 autobusa za plaćene demonstrante"

U sarajevskim naseljima Bistrik, Vraca i Hrasno, trenutno je parkirano između 50 i 60 autobusa koji će u petak, 5. oktobra, krenuti prema Banjaluci, objavio je portal "Alo", prenosi Srna.

Isti izvor navodi da je Služba za zaštitu ustavnog  poretka Republike Srpske  došla do informacija da će se autobusi kretati u dva pravca - prvi će biti preko Travnika gdje će manji dio autobusa kupiti putnike u ovom gradu, dok će drugi ići preko Maglaja i Doboja gdje se očekuje veći broj putnika. 

Uprava za borbu protiv terorizma i ekstremizma Srpske došla je do informacija da se u međuentitetskim mjestima Tešnju i Jelahu, u jednoj porodičnoj kući vrši isplata dnevnica za one koji su spremni da u petak krenu na Trg Krajine, piše "Alo". 

"Dnevnice variraju od toga ko je koliko 'lud', što je čovek luđi i spreman veću glupost da napravi, dnevnica je veća. Takođe se plaća gorivo onima koji idu svojim automobilima, sve ostale pokupiće autobusi", ističe se u tekstu srpskog portala. 

Portal navodi, prenosi Srna, da je "veliki broj elektronskih medija u Federaciji BiH ovih dana više zainteresovan za banjalučki Trg Krajine nego za svoje probleme, pa su neki izašli u javnost sa naslovima: 'Pobeda na njihovom terenu'". 

Policija je sve dojave provjerila i shvatila krajnje ozbiljno, a u petak će međuentitetske linije nadgledati Tim za praćenje i logističku podršku sa civilnim vozilima, koji će pratiti ulazak i izlazak iz entiteta u entitet, ističe se u tekstu. 

Prema izvoru srpskih medija, sve prilaze gradu Banjaluci kontrolisaće Jedinica za podršku, dok će širom grada uz redovnu policiju djelovati i Specijalna antiteroristička jedinica sa svojom opremom. 

Policija će u Banjaluci u petak biti u stanju pripravnosti broj jedan. 

Iz MUP-a Republike Srpske poručili su da su spremni da odgovore na sve izazove i da u Banjaluku ne treba dolaziti niko sa lošim namjerama. 

Članak indeksiran 04. 10. 2018 Zadnji put osvježen prije 10 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me