Raskrinkavanje.ba

Glas Srpske → Амбасада Русије у БиХ: У Украјини нема инвазије, то је лаж Сједињених држава

27.02.2022
Tekst članka

САРАЈЕВО - Амбасаде Руске Федерације у БиХ објавила је да Русија спроводи специјалну војну операцију ради демилитаризације и денацификације украјинског режима, а не “инвазију” о којој “лажу Американци”.

“На страници амбасаде САД у Сарајеву на друштвеној мрежи жИнстаграмж објављен је патетични ждокументарацж у којем се наводи да су руски представници жлагалиж о одсуству намјере да изврше жинвазијуж на Украјину. Али, као и обично, лажу сами Американци. Јер нема жинвазијеж”, објавила је руска Амбасада на својој “Фејсбук” страници.

Из руске Амбасаде су истакли да је циљ руске операције демилитаризација, јер су САД стајале иза наоружавања Украјине, а тим оружјем се варварски уништавало цивилно становништво Доњецка и Луганска, укључујући дјецу.

“Управо су САД натрпале Украјину биолабораторијама, које су врло могуће кориштене за проучавање метода за уништавање руског народа на генетском нивоу”, навели су из Амбасаде Русије.

Из Амбасаде су објаснили да је денацификација циљ јер су САД “подстицале неонацистичку тактику и стратегију бандероваца из Кијева” те суштински спречавале Украјину, као странку споразума из Минска да испуни своје обавезе.

“САД су вјерне својој лицемјерној политици и у БиХ. Управо Вашингтон је тај који омета дијалог унутар БиХ, поставља конститутивне народе једне против других и противи се укидању анахроног спољног протектората који представља Канцеларија високог представника. У исто вријеме он такву БиХ жпажљивож гура у ЕУ како би је попут Косова искористио као жфитиљж против свог геополитичког противника односно ЕУ. То је истина, иако у свјетлу тренутне имагинарне солидарности између Америке и Европе жпрема украјинском случајуж, таква изјава може изгледати претјерано. Али, доћи ће тренутак истине”, навели су из Амбасаде.

Из руске Амбасаде истичу да “САД нису ждоказани пријатељж, већ искусни предатор, који ће без оклијевања препустити своје савезнике њиховој судбини ако му се приклијешти реп” и да су примјери у овом случају сувишни”.

“Чак и саму скраћеницу УСА неки Американци дешифрују као Унитес Статес оф Анџиетy - Сједињене Државе анксиозности. Управо је анксиозност, а ми бисмо додали и лаж, оно што Сједињене Државе доносе цијелом свијету”, истакли су из руске Амбасаде у Сарајеву.

Članak indeksiran 09.03.2022. Zadnji put osvježen 09.03.2022.

Ocijenjeno u analizi