Raskrinkavanje.ba

Radio Brčko → Амбасада Русије: У Украјини нема инвазије, то је лаж Сједињених држава

27.02.2022
Tekst članka

Амбасаде Руске Федерације у БиХ објавила је да Русија спроводи специјалну војну операцију ради демилитаризације и денацификације украјинског режима, а не “инвазију” о којој “лажу Американци”.

“На страници амбасаде САД у Сарајеву на друштвеној мрежи `Инстаграм` објављен је патетични `документарац` у којем се наводи да су руски представници `лагали` о одсуству намјере да изврше `инвазију` на Украјину. Али, као и обично, лажу сами Американци. Јер нема `инвазије`”, објавила је руска Амбасада на својој “Фејсбук” страници.

Из руске Амбасаде су истакли да је циљ руске операције демилитаризација, јер су САД стајале иза наоружавања Украјине, а тим оружјем се варварски уништавало цивилно становништво Доњецка и Луганска, укључујући дјецу.

“Управо су САД натрпале Украјину биолабораторијама, које су врло могуће кориштене за проучавање метода за уништавање руског народа на генетском нивоу”, навели су из Амбасаде Русије.

Из Амбасаде су објаснили да је денацификација циљ јер су САД “подстицале неонацистичку тактику и стратегију бандероваца из Кијева” те суштински спречавале Украјину, као странку споразума из Минска да испуни своје обавезе.

Članak indeksiran 09.03.2022. Zadnji put osvježen 09.03.2022.

Ocijenjeno u analizi